Blogolj!

Blogstar kávéház

Bejelentés

Karácsony Gergely póráza.

Részt vesz az ellenzéki előválasztáson a Párbeszéd társelnöke – számol be róla a 24.hu.

„Tarlóssal szemben az igazi kritikája nem az, amit csinált, hanem amit nem csinált. Rezzenéstelen arccal nézte végig, hogy rengeteg pénztől megfosztották Budapestet, és rövid pórázon van a város. Ezzel az adóelvonásokra gondolta, illetve arra, hogy az uniós pénzeket az állam osztja le a településnek.”

Karácsony bejelentette, indul a főpolgármesterségért | 24.hu

Beigazolódtak a sajtóhírek.

Minőség

Az irodalom nyitott kapui.

Demeter Szilárd írót decemberben nevezték ki a Petőfi Irodalmi Múzeum új, ideiglenes főigazgatójának. Terveiről, irodalomról, irodalmi és politikai vitákról is vall az Origo.hu interjújában.

„Karafiáth Orsolya publicistaként, hogy is mondjam, nem egy Ady Endre, szóval nem látom okát annak, hogy ilyen minőségében meghívjam. Nem tudom, ír-e még verseket, de ha igen, és a versei elfogadható minőségűek, akkor viszont annak nem látom okát, hogy bárki magyar alkotó előtt bezárjam a magyar irodalom házának a kapuját. Veiszer Alindát nem ismerem, tudom, hogy műsorvezető, vagy valami efféle, de egyetlen műsorát sem láttam. Mindegy is, ha íróként bejelentkezik, akkor megmutathatja magát, persze. Újságíróként meg a szólásszabadság jegyében jöhet sajtótájékoztatóra, ez ilyen egyszerű.”

Nem halott fehér férfiak termése

Demeter Szilárd írót decemberben nevezték ki a Petőfi Irodalmi Múzeum új, ideiglenes főigazgatójának. Terveiről, irodalomról, irodalmi és politikai vitákról is kérdeztük. - Szokták mondani, hogy a magyar irodalom megosztott. Mind az irodalmi múlt értékelésében, mind maguk a jelenkori szerzők megítélésében - sőt, egymás között is - vannak politikai ellentétek.

Józanság

A Jobbik bűnügyi regénye.

Nem beszélhet, de nem cáfolja az N1TV-nél történt zavaros finanszírozásokról szóló híreket a volt főszerkesztő – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„A nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem nyilatkozhat – közölte lapunkkal Kisberk Szabolcs, a Jobbikhoz köthető N1TV volt főszerkesztője, miután tegnap meghallgatta őt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a párt tisztázatlan pénzmozgásainak ügyében indult eljárás keretében. Kisberk augusztusban két helyettesével együtt távozott a Jobbik televíziójától, ezt búcsúvideójukban úgy indokolták, hogy sokakkal ellentétben nekik még tiszta a kezük, magyar a szívük, és a józan eszükre hallgatnak. Később a volt főszerkesztő úgy fogalmazott: 'én annyi mindent láttam a Jobbiknál, hogy abból kijönne egy bűnügyi regény', majd elmondta, hogy a választások előtt feltűnően nagy készpénzforgalom volt a Jobbiknál, és a párttévéhez is milliós nagyságrendű, ismeretlen eredetű készpénz érkezett.”

Tovább nyomoznak a Jobbik-pénzek után

A nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem nyilatkozhat - közölte lapunkkal Kisberk Szabolcs, a Jobbikhoz köthető N1TV volt főszerkesztője, miután tegnap meghallgatta őt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a párt tisztázatlan pénzmozgá­sainak ügyében indult eljárás keretében.

Zaklatás

Molesztáló migránsok.

A jól ismert mondatokat és ígéreteket ismételgeti több nyugat-európai politikus az elmúlt napokban az újabb szilveszteri, erőszakos események után – így a Hirado.hu.

„Ausztriában is történtek bevándorlók által elkövetett erőszakos cselekmények. Bécsben a Városháza téren szemtanúk elmondása szerint egy afgán férfi több fiatal nőt molesztált szexuálisan szilveszter éjszaka. A 20 éves fiatal fogdosta a lányokat, míg egyik áldozata egy ütéssel le nem terítette. A rendőrség szóvivője szerint több tucat más bejelentés is érkezett olyan esetekről, amikor afgán migránsok szexuálisan zaklatták a járókelőket.”

Migránsok randalíroztak több európai nagyvárosban

A jól ismert mondatokat és ígéreteket ismételgeti több nyugat-európai politikus az elmúlt napokban az újabb szilveszteri, erőszakos események után. A német, valamint a belga belügyminiszter is kijelentette, hogy elfogadhatatlan és tűrhetetlen, ami történt, mostantól már valóban szigor lesz. Az internetre felkerült videók szerint főleg a bevándorlók által lakott negyedekben voltak balhék.

Hatás

Túlsúlyos kutyusok.

A Liverpooli Egyetem és a Mars kisállateledel-gyártó cég kutatóközpontjának szakemberei által végzett kutatás kimutatta, hogy akár két és fél évvel megrövidítheti a kutya életét az elhízás – írja a Lokál Online.

„A gazdik gyakran nincsenek tudatában annak, hogy kutyájuk túlsúlyos és sokan nem látják át, milyen hatással van a túlsúly az állat egészségére. Nem tudhatják azt, hogy ha házi kedvencük elhízott, akkor az más problémákkal is jár, mint porckopás, légzési nehézség, a daganatos betegségek egyes típusa, és az állat életminősége is rosszabb. Ez jelentős hatással van arra, milyen hosszú ideig élnek – idézte a liverpooli tanulmány társszerzőjét, Alex German kisállatorvos professzort a Science Daily tudományos hírportál.”

Az elhízott kutyák rövidebb életűek

A Liverpooli Egyetem és a Mars kisállateledel-gyártó cég kutatóközpontjának szakemberei által végzett kutatás kimutatta, hogy akár két és fél évvel megrövidítheti a kutya életét az elhízás. A szakemberek 12 népszerű kutyafajta több mint ötvenezer egyedéről az elmúlt húsz évben végzett vizsgálatok során nyert adatokat elemezték, és megállapították, hogy a túlsúlyosság jelen van minden fajtánál.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67152/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Vége a jó időnek, lassan, de biztosan jön az ősz

2019.09.15. 16:05
Szeptember közepétől már az őszi időjárás is megérkezik, sapka, sál, még nem kell, de ideje előszedni az őszi ruhatárat.

Ma kezdődik a fűtési időszak Budapesten

2019.09.15. 12:25
Ma indul a fűtési időszak a fővárosban. Ennek megfelelően mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti …

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?