Blogolj!

Viccpárti kísérettel hirdettek országos sztrájkot a szakszervezetek

Január 19-ére tervezik az országos demonstrációt és/vagy sztrájkot – ezt a Kossuth téri kormányellenes tüntetésen jelentették be szombaton. Majd addig eldől, demonstráció lesz vagy/és sztrájk... Amúgy összefújta a szél a viccellenzéki pártokat is, akik megint nagyon megszerették egymást.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Országos demonstrációt hirdetett január 19-re a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a budapesti kormányellenes tüntetésen szombaton. Kordás László közölte, hogy kedden átadják Orbán Viktornak a követeléseik listáját és 5 napot adnak, hogy a kormány tárgyalóbizottságot állítson föl. Ha ez nem teljesül, országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók – jelentette ki.

A néhány ezer tüntető egyébként két órán át vonulgatott Budapesten a Hősök terétől az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcán át a Kossuth térre kora délután.

Ott több mint tucatnyian szónokoltak a hidegben a meghirdetett 45 perc helyett 75 percen át. A szakszervezetek és aktivisták mellett az ellenzéki erőket is összefújta a szél a Jobbiktól a DK-ig.

A szakszervezetek nevében Szűcs Tamás (OSZD, PDSZ) azzal büszkélkedett, az ő elméjéből fakadt ki, hogy „álljon le az ország”. Amúgy beleszeretett az állásba, mert előbb lábujjhegyre, majd a sarkára állította a résztvevőket.

Utána következett Kordás, aki bejelentette, hogy minden nagyvárosban országos demonstrációkkal bénítják meg az országot január 19-én. Földiák András (SZEF) Záhonytól Londonig hirdetett országos sztrájkot ugyanezen napra a munka törvénykönyvének módosítása ellen, ha addig „nem történik valami ezzel a törvénnyel”.

Intézményesített bántalmazást vélt felfedezni Törley Katalin (Tanítanék), aki szerint gyermekeink jövője miatt kell sztrájkolni. Vele indult az úgynevezett civil blokk, amit Udvarhelyi Petra és Misetics Bálint (AVM, Közélet Iskolája) holt gyenge Illyés Gyula-i Zsarnokság-utánzattal színesített. Juhász Vera önkritikusan elismerte, a civil aktivisták gyenge szónokok, de legalább – állítólag – nem félnek. Benedek Márton (Hazajöttünk Túlórázni Csoport) azt álmodta, ma a világ magyarsága tüntet a kormány ellen – no, bár fogy a magyar, ennél azért még mindig többen vagyunk...

A politikai szféra Ábrahám Júliával (Mindenki Magyarországa Mozgalom) startolt, aki elkedvetlenítette a jónépet azzal a szöveggel, hogy az unióban mi élünk a legrosszabbul a bolgárok mellett. Ezért aztán Kossuth-köröket kell szervezni. A DK-s Molnár Csaba örökös lázadást hirdetett, Szél Bernadett pedig ezúttal nem jajgatott, viszont azt ordította, hogy Magyarország nem Orbán Viktoré. Rendben, de nem is az övé. És nem is Hadházy Pókember Ákosé, aki nem szerepelt a forgatókönyvben, mégis színpadra szaladt, és megígérte, hogy győzni fognak. Meglátjuk.

A Jobbik szellemi verőlegénye, Jakab Péter leginkább ordítozott, hogy a Fidesz takarodjon a közéletből. Kétharmaddal a háta mögött nyilván nem fog. Az LMP-s Csárdi Antal Isaura-mázzal az arcán ígérte, nem engedi, hogy rabszolgasorsba sodorják a nemzetet. A liberális Bősz Anett bekapcsolva felejtett okostelóval követelt demokráciát. A Momentum füstgránátfelelőse, Donáth Anna szerint már tettek kellenek, így nem is beszélt, jól tette. Tóth Bertalan MSZP-elnök azt kiáltotta: nem akar ebben a rendszerben élni – vajon elköltözik? Talán nem, mert izgatottan ellenzéki egységet lengetett be az EP-választásokra és az önkormányzati választásokra is.

A zárszó döntésképtelen KariGeri Karácsony Gergelyé volt a Párbeszéd részéről, aki csodát vélt felfedezni. Rögtön jól meg is kért mindenkit, legyen fiú vagy lány (netán harmadik nemű?), budapesti vagy fővárosi (bocs, javított, vidéki): fogja meg a mellette álló kezét, emelje föl, és így emeljék föl Magyarországot.

Itt lett vége, elfutottak véle.

(Ezzel együtt akadtak, akik a Parlamentnél maradtak. Ha bármi érdemleges történik még, arról majd beszámolunk.)

3
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67184/pics/lead_800x600.jpg
budapest,ellenzék,szakszervezetek,sztrájk,túlóra,tüntetés
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-01-06 18:38:58
Ma hallottam, hogy egy idióta francia - neve említésre nem méltó - volt miniszter nyilatkozta:

1./ A nők ne szüljenek gyerekeket, mert akkor több hely jut az Európába betóduló, semmirekellő migránsoknak.
2./ Inkább fogadjanak örökbe egy-két migránsivadékot, hogy ezzel is segítsék a léhűtők beáramlását.
3./ Ő személy szerint megfordítaná a családtámogatási rendszert is, az alábbi főbb szempontok szerint:
-------a./ a legtöbb támogatást azok kapnák, akiknek egyáltalán nincs, vagy csak max. egy gyerekük van !!!
-------b./ akinek két gyereke van, az már lényegesen kevesebb támogatást kapna !!!
-------c./ akinek kettőnél több gyereke van, az egyáltalán nem kapna egy huncut krajcárt sem !!!!!
Hölgyeim és Uraim !
Hát, itt tartunk a Soros-féle vadbarmok lélekmérgezési elmebajának kapcsán !!!
Persze, mindenkinek jogában áll állat módon gondolkodni, és viselkedni, és az egész ökörség egyetlenegy szempontból érdemel itthon is kitüntető figyelmet:
Pontosan ezt a liberálbolsevik szennyet akarják az un. ellenzéki, magyar, elkötelezett Soros-csicska sorsrontók nálunk is, a még hülyíthető emberek fejébe táplálni, és aztán, végső soron bevezetni !!!
ÚGYHOGY, KEDVES MAGYAR, NORMÁLISAN GONDOLKODÓ (TEHÁT NEM KOMMUNISTA) VÁLASZTÓPOLGÁROK TESSENEK FIGYELNI, ÉS A HATALOMTÓL A LEHETŐ LEGMESSZEBBRE TOLNI EZEKET A NYOMORULT LIBSIKET !!!!
Válaszolok
éva 2019-01-06 17:34:09
Azért, be kell ismerni nem rossz a taktikájuk! Fölheccelik a magyarság legh@lyébbjeit ; - ezzel kicsikarnak egy úgynevezett "MI ALKOHOLISTÁK (BAROMISTÁK) TARTSUNK ÖSSZE" MOZGALMAT! AKIKNEK MOST TETSZIK AZ, AMIT CSINÁLNAK, MÁR BETYÁRGATYA-BECSÜLETBŐL IS RÁJUK FOGNAK SZAVAZNI! RÓZSASZÍN-MÁMOROS VISSZAEMLÉKEZÉSÜK KÖDÖS, SZÜRKEFÁTYOLÁN ÁT.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-01-06 11:22:33
Ennek a minden elképzelés és program nélküli, kizárólag a mérhetetlen Orbán-fóbiájával foglalkozó, Soros-csicska, gyülevész bandának az alábbi idézettel üzenem:
• Amikor megjelenik a földön egy intelligens ember, arról lehet felismerni, hogy az összes hülye ellene szövetkezik.
(Jonathan Swift)
Gyengébbek - furcsány (hazugláda) ferkó, karácsony (hisztis geri, meg a többi csőagyú - kedvéért külön kihangsúlyozom, hogy Swift ezt az örökbecsű megjegyzését nem a ti tevékenységetek kapcsán írta le !!!
Amikor majd a bandzsa szemeitekkel megpróbáljátok elolvasni, utána aztán elkezd derengeni valami, és még - netalántán, ne adj Isten - fel is tudjátok fogni a fenti mondat lényegét, és értelmét, akkor egy gyorsvonat sebességével fogtok elkotródni a bodrogközi náthás pi........ba, a hülye, Soros által lefizetett "bértüntetőitekkel" együtt.
Addig is jó fagyoskodást az értelmetlen tüntizőknek !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Ma kezdődik a fűtési időszak Budapesten

2019.09.15. 12:25
Ma indul a fűtési időszak a fővárosban. Ennek megfelelően mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti …

Visszaütött Pikó Andrásnak a józsefvárosi Fidesz

2019.09.12. 19:40
A kormánypárt helyi szervezete nyomatékosan felszólította a balliberális jelöltet, hagyjon fel a polgármester rágalmazásával, ehelyett adjon számot a lakosoknak adatkezelési botrányáról.

Kigyulladt egy épület Budapest XIII. kerületében

2019.09.12. 16:40
Angyalföld környékén a füst hatalmas, Budapest számos helyéről látni.

Halálra gázolták L.L. Junior 3 éves kisfiát

2019.09.01. 11:55
Eddig tisztázatlan körülmények között 2019. augusztus 31-én 18 órakor Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél egy autó elütött egy gyermeket - írja a …

Kocsis Máté: Karácsony nyámnyila, vihorászással úszná meg a munkát

2019.08.31. 18:20
Budapest vezetésének felelőssége azonban sokkal többet kíván ennél, sokkal komolyabb feladat, nem bízható olyan alkalmatlan politikusra, mint a jelenlegi …

Az első csatát megnyerte: a kormánypártok leadták Tarlós István ajánlásait

2019.08.26. 17:10
A Fidesz fővárosi aktivistái valamennyi háztartást felkeresik majd az önkormányzati választási kampányban.

Könnygáz és vízágyúzás köszöntötte a G7-csúcsot

2019.08.25. 09:35
Több százan erőszakosan, több ezren békésen tüntettek a G7-esek csúcsértekezlete kapcsán.

Orbán szerint neurózisa tartja fogságban az ellenzéket

2019.08.25. 05:30
A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára izgalmas nyílt színi vitában fektette két vállra az LMP-s Ungár Pétert.

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

2019.08.24. 12:05
Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában …

Tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2019.08.16. 11:45
Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os …

Ezeket a cikkeket olvastad már?