Blogolj!

Blogstar kávéház

Legalizálás

Központilag finanszírozott bevándorlás.

A téli idő sem szegi kedvét a migránsoknak – vázolja a Hirado.hu.

„Tervezetten, központilag finanszírozzák az illegális bevándorlók mozgását – erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádióban. Bakondi György úgy fogalmazott: ennek a világméretű folyamatnak tudatos politikai és a nemzetállamok megváltoztatására irányuló céljai vannak. Hozzátette: az uniós választási kampány egyik központi kérdése a migráció, éppen ezért Brüsszelben olyan visszafordíthatatlan intézkedéseket próbálnak keresztülvinni, amelyekkel legalizálhatják a bevándorlást. Bakondi György kiemelte: Magyarország arra törekszik, hogy egy a mostanitól eltérő összetételű Európai Parlament jöjjön létre, amely a nemzeti-konzervatív értékeket érvényesítve garantálja a nemzetállamok biztonságát.”

A téli idő sem szegi kedvét a migránsoknak

Úgy tűnik, a hideg, havas idő sem szegte a migránsok kedvét, hiszen a hétvégén több csoportban ötvennél is több illegális bevándorlót kellett feltartóztatniuk a rendőröknek a szerb-magyar határ közelében. Voltak, akik tehervonaton bújva próbáltak Magyarországra jönni. A horgosi tanyavilág egy elhagyatott épületét is elfoglalták a migránsok.

Ötletparádé

Ellenzéki pecsenyesütögetés.

A pártok között meglévő konfliktusok és ellentétek nem tűntek el, ezért aligha lesz életképes konstrukció a teljes összeborulás – elemez a Magyar Hírlap Online-nak Kiszelly Zoltán politológus.

„Ha most nem lépnek – s ezért is próbálkoztak rendkívüli parlamenti üléssel és közös fogadalomtétellel – az 'utca' megint átvette volna a kezdeményezést az ellenzéki pártoktól. Vagyis pozícióharc zajlik, amit most összefogással akarnak elfedni – magyarázta a szakértő, aki szerint a pártok között meglévő konfliktusok és ellentétek ettől még nem tűntek el. Sőt. Ezért hosszú távon aligha életképes konstrukció a teljes összeborulás – húzta alá Kiszelly Zoltán. Rámutatott: a hétvégi demonstráción felszólaló politikusok is a pártjuk kezdeményezéseit dobták be rövid beszédeikben, továbbra is mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. Nem más ez, mint ötletparádé.”

Pozícióharc és ötletparádé

Először a szakszervezeti lufi fog kipukkanni, aztán az ellenzéki összeborulás bomlik fel - vetítette előre lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus. Az ellenzéki pártok a túlélésükért küzdenek, illetve a 2022-es mandátumért - foglalta össze a kormányellenes megmozdulások és akciók kapcsán Kiszelly Zoltán.

Miskahuszár

Harmadrendű szoborparádé.

A 24.hu szerint a magyar szobrászok ma is meglepő számban készítenek köztéri szobrokat, jó részük azonban vagy mondanivaló nélküli, vagy minőségükkel nem ütik meg azt a szintet, amivel egy utca, tér vagy park környezetébe illő elemei lehetnének.

„A pákozdi Bogár-halmon 2017 szeptemberére elkészült Miskahuszárt immár több mint egy éve csodálhatjuk meg az M7-es autópályáról, de azóta sem értjük egészen, hogy a talapzatával együtt kétszáz tonnás, tizenkét és fél méter magasra nyúló férfialak Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke szerint hogyan testesítheti meg 'mindazt, amiért a huszárokat világszerte elismerik, hiszen a huszár bátor, hősies, bajtársias, leleményes katona volt, aki legfontosabbnak a hazáért vívott harcot tartotta. A mai magyar katonáknak ugyanígy kell viselkedniük.' A Vlaszák Mihály, a Metalloglobus Fémöntő Kft. vezetőjének kérésére egy dunaújvárosi festő- és szobrászművész, Rohonczi István alkotásaként megszületett óriás egyébként közel százmillió forintból valósult meg, avatásán pedig még egy csinos ágyút is elsütöttek.”

Harmadrendű szobrok tömegei árasztották el az országot | 24.hu

Ha valaki köztéri szobrokat emleget körülöttünk, a legtöbbünknek jó eséllyel olyan klasszikusok jutnak eszünkbe, mint a Hősök terén álló vezérek és uralkodók, a Múzeumkertben ülő Arany János, vagy épp az Erzsébet téren álló Danubius-kút - teljesen érthető módon, hiszen ezek mellett évtizedeken át sétáltak el a budapestiek, így rengeteg idejük volt rögzülni a fejekben.

Bizonyíték

Veszedelmes gázszivárgás.

Az olvadó grönlandi jégtakaró metángáz tonnáit bocsátja ki a légkörbe egy új tanulmány szerint, amely kimutatta, hogy az eddig feltételezettnél jóval nagyobb hatással van a légkörre a jég alatti biológiai aktivitás – olvasható az Origo.hu-n.

„Szembetűnő az a tény is, hogy egyértelmű bizonyítékot találtunk egy kiterjedt jég alatti mikrobiális rendszerre. Tudtuk ugyan, hogy a metángázt előállító mikrobák valószínűleg fontosak a jég alatti környezetben, az azonban vita tárgya, hogy mennyire fontosak, és mennyire kiterjedtek.
Most már látjuk, hogy aktív mikroorganizmusok élnek kilométerekkel a jég alatt, és nemcsak túlélnek ott, hanem a Föld rendszerének más részeire is valószínűleg hatással vannak.”

Veszedelmes gáz szivárog Grönland mélyéről

Az olvadó grönlandi jégtakaró metángáz tonnáit bocsátja ki a légkörbe egy új tanulmány szerint, amely kimutatta, hogy az eddig feltételezettnél jóval nagyobb hatással van a légkörre a jég alatti biológiai aktivitás. A Bristoli Egyetem kutatói által vezetett nemzetközi tudóscsoport három hónapon át táborozott a grönlandi jégtakaró szélén, olvadékvizet gyűjtve a nyári hónapokban az 1,8 millió négyzetkilométernyi jégtakaró ezen több mint 600 négyzetkilométeres vízgyűjtőterületéről.

Önállósodás

Pintér Tibor vadromantikája.

A 44 éves színész a Lokál Online-nak egyelőre csak sejtelmesen nyilatkozott újabb fiatal szerelméről, de nagyon úgy tűnik, hogy Tenyát ismét eltalálta Ámor nyila.

„Az új év kezdetével több tekintetben is megérintett a változás szele. Legfőbb célom, hogy a mennyiséget minőségre cseréljem, és ez vonatkozik a színházi produkcióimra, a nyilatkozataimra és az emberi kapcsolataimra is. Új lakásba költöztem, és bár szerettem a lovak közt vadromantikában élni, nem igazán tudtam magamra koncentrálni. Pedig kellett volna, hiszen a magánéletem nagyon romokban hevert az elmúlt időszakban, de úgy érzem, hogy Fridával a múltat teljesen lezártam, neki önállósodásra van szüksége, és én ehhez nem szeretnék többé asszisztálni. Jó lenne egy megbízható társ, és most nagy eséllyel révbe érhet a magánéletem – nyilatkozta lapunknak Pintér Tibor.”

Pintér Tibor: Révbe érhet a magánéletem

Számtalan változást vár 2019-től Pintér Tibor, a szakmai kihívások mellett ugyanis a magánéletét is szeretné rendbe tenni. Sajtóinformációk szerint ez már sikerült is neki, a napokban ugyanis a Megasztárban 6-ban feltűnt Illyés Jenniferrel látták vadul csókolózni. A színész a Lokálnak egyelőre csak

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67223/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Vége a jó időnek, lassan, de biztosan jön az ősz

2019.09.15. 16:05
Szeptember közepétől már az őszi időjárás is megérkezik, sapka, sál, még nem kell, de ideje előszedni az őszi ruhatárat.

Ma kezdődik a fűtési időszak Budapesten

2019.09.15. 12:25
Ma indul a fűtési időszak a fővárosban. Ennek megfelelően mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti …

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?