Blogolj!

Blogstar kávéház

Ellenállás

A tüntetések karizmája.

Örményországban majdnem pontosan úgy zajlottak a tüntetések, ahogy Budapesten, csak ott alig két hét alatt megbukott a miniszterelnök, és a tüntetések élén álló ellenzéki vezető nemrég hatalmasat nyert a választáson – elemez a 24.hu.

„A tüntetéseknek volt vezetője. Egyetlen ember, aki elég karizmatikus és tehetséges volt ahhoz, hogy kiemelkedjen a tömegből, még ha az a tömeg több ellenzéki csoportosulásból is állt össze. A sikerhez legalább annyira kellett Pashinyan is, mint maga az ellenállás.”

Így néz ki egy tüntetés, amibe tényleg belebukik a kormányfő | 24.hu

Nem mindig van értelme párhuzamokat vonni más országok és Magyarország között, de néha mégis. Budapesten és több vidéki városban ezrek tüntetnek december közepe óta a kormány - és eredetileg a túlóratörvény - ellen, mindenféle kézzelfogható eredmény nélkül. A tüntetések egyik motorja valószínűleg pontosan az, hogy nincs eredményük, hiszen a kormány akkor és azt tesz, amikor és amit szeretne.

Hakni

Sargentini lefőtt kávéja.

Akik szerint Sargentini és társai jelentik Európát, megint csak áltatják magukat. Nem az Európát átjáró új szeleket érzik, hanem csak a saját kis akolszagukat – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Nem valami nemes szövetség ez. Sargentininek ráadásul már régen lefőtt a kávé, neki addig volt szerepe a történetben, amíg megszavazták a Soros-civilekkel összedobott jelentését. A magyar balliberális ellenzék számára persze ő még mindig sztár, ahogy a kilencvenes évek levitézlett, egyszámos előadóinak is jut még néhány falunapi hakni. Szóval ha tőle várják most a nagy sikert, akkor feleslegesen terveznek brüsszeli programokat május után. Aki a mai brüsszeli tüntetésen részt vesz, egyértelműen felvállalja, hová is akar tartozni, melyik oldalon sorakozik fel abban az Európa sorsát eldöntő harcban, amelynek egyik meghatározó állomása a májusi EP-választás.”

Sargentini, a megmentő

Nehéz azonosulni ezzel a lelkiállapottal, de attól még így van, és ezt a szomorú valóságot egyébként ő maga is reklámozza a saját Facebook-oldalán. A „Köszönjük, Sargentini!" táblát tartó idős tüntetőket ábrázoló borítóképe alapján a holland képviselőasszony elég érzéketlen ember.

Forradalomár

Liberális lefekvés.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint olyan széleskörű együttműködés körvonalazódik az ellenzéki oldalon, amely már túlnyúlik az ellenzéki pártokon, mivel a politikai réteg kiegészül a civil és szakszervezeti társadalmi réteggel – így a Hirado.hu.

„A liberális politikus arra a kérdésre, hogy lefeküdt volna a padlóra egy jó kép kedvéért, azt mondta, a parlamenti képviselőknek kötelességük használni a szimbólumokat, ugyanakkor nagyon kell vigyázni is a használatukkal, de békésen fel lehet hívni a figyelmet velük valamire. Megjegyezte, még emlékszik arra, hogy a jelenleg kormányon lévők szimbolikusan kordont bontottak a Kossuth téren és utólag a nemzet forradalmárainak tituláltak olyan huligánokat, akik rendőrök életére törtek.”

Sermer: Pártokon túlnyúló együttműködés körvonalazódik az ellenzéki oldalon

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint olyan széleskörű együttműködés körvonalazódik az ellenzéki oldalon, amely már túlnyúlik az ellenzéki pártokon, mivel a politikai réteg kiegészül a civil és szakszervezeti társadalmi réteggel. Sermer Ádám hétfőn az M1 csatornán azt mondta, az ellenzéki pártok, a civilek és a szakszervezetek együttműködésével még az illiberális kormányt is hátralépésekre lehet késztetni.

Sznobizmus

Csokoládés faltörés.

Jegesmedvékkel szemezett, jéghotelben aludt, bejárta egész Norvégiát, amely az első szerelme lett. A második a kézműves csokoládé, amelyet egy Vas megyei faluban készít: Hagymásy Laura portréja az Origo.hu-n.

„A csokit Magyarországon mindenki szereti, ugyanakkor ennek a fogyasztási kultúrája nem túl magas nálunk. Az a 40 év, amikor a Boci és a Tibi mellett a nyugatról behozott Milka volt a csúcs, nem múlt el nyomtalanul. A kézműves csokoládéval kapcsolatban ma kétféle álláspont létezik. Az első, hogy minden ilyen valamiféle úri huncutság, a sznobizmus kifejezőeszköze, a másik meg, hogy nagyon drága. Ezeket a falakat nem én fogom lerombolni, csak annyit tudok tenni, hogy itt, Vas megyében megpróbálom elhinteni a megfelelő kakaóbabokat.”

Norvégiából hazajött, hogy itthon csokiba öntse az északi fényt

Jegesmedvékkel szemezett, jéghotelben aludt, bejárta egész Norvégiát, amely az első szerelme lett. A második a kézműves csokoládé, amelyet egy Vas megyei faluban készít. Hagymásy Laura olyan világvándor, aki mindig hazatért, mert Magyarországtól soha nem tudott elszakadni. Mese a black metal zenétől a kirkenesi hóhotelen át egy kis magyar faluig, ahol a műhelyben a nyughatatlan lány keze alatt születnek meg az északifény-bonbonok.

Képeskönyv

Palik László paradicsoma.

Bár a Kihívók és a Bajnokok versenyében nem vesz részt, azért Palik László számára is megterhelő az Exatlon Hungary forgatása a Dominikai Köztársaságban – számol be róla a Blikk Online.

„A paradicsomi környezet teljesen elvarázsolta az Exatlon Hungary műsorvezetőjét, ha lenne rá ideje, biztosan kirándulna a szigeten. – Először vagyok itt, és elbűvölő, hogy a természet tényleg érintetlen! Néha úgy érzem, egy képeskönyv lapjai között sétálok, imádom a hely hangulatát. Sokszor a gyermekkorom otthoni nyaraira emlékeztet – mesélte Palik László.”

Palik László őszinte vallomása: senkinek sem ajánlja azt, amire ő vállalkozott

A műsorvezető szabadnap nélkül forgat, már hajnalban talpon van, és csak az esti órákban dőlhet hátra. Ráadásul az elmúlt években komoly életmódváltáson áteső tévés mindennap tréningezik: korábban a Vasárnapi Blikknek elárulta, edzésmódszerét senkinek sem ajánlja. Erre a paradicsomi környezetben is szakít időt - hajnalonként, amikor a többiek alszanak -, így viszont még körülnézni sem maradt ideje a szigeten.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67262/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-01-08 20:53:26
Ne haragudjon Kedves P. László! Nem úgy néz ki mint aki kicsattan az egészségtől! Inkább, mint egy anorexiás! Pihenjen, túrázzon sokat ha már megadatott oly csoda szép hely, - a fantasztikus Dominika!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Vége a jó időnek, lassan, de biztosan jön az ősz

2019.09.15. 16:05
Szeptember közepétől már az őszi időjárás is megérkezik, sapka, sál, még nem kell, de ideje előszedni az őszi ruhatárat.

Ma kezdődik a fűtési időszak Budapesten

2019.09.15. 12:25
Ma indul a fűtési időszak a fővárosban. Ennek megfelelően mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti …

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?