Blogolj!

Mostantól mobilapplikáción keresztül is bejelenthető a baleseti kár

Január 8-tól egy alkalmazás segítségével elektronikus úton is bejelenthető a baleset után keletkezett kár - tájékoztatott a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Az e-kárbejelentő rendszer segítségével az autóbalesetet szenvedett gépjárművezetők mobil eszköz segítségével tudják megtenni a baleseti kárbejelentést, a rendszer egységes, magyarul mind a tizenhárom, kötelező gépjármű-felelősséggel foglalkozó biztosítónál alkalmazzák.

A Kamaraonline az mfor.hu alapján azt írja, hogy a rendszert a leggyakoribb, kétszereplős balesetekre modellezték, de lehetőség nyílik ennél több szereplőt - értsd járművet - érntő baleset bejelentésére is. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a baleset megtörténte után az egyik gépjárművezető mobiltelefonján kell kapcsolatot létesíteni, majd egy PIN-kód segítségével a másik fél is csatlakozni tud az e-kárbejelentőhöz. A bejelentő elküldéséhez tehát mindkét fél beleegyezésére és aláírására szükség van, a beérkezésről pedig egy e-mailban is értesítést kapnak a felek a biztosítótól.

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a programmal egyszerűen és gyorsan lehet rögzíten a szükséges adatokat, ideértve az eset leírását, valamint a szükséges rajzokat. Fontos kiemelni, hogy az e-kárbejelentővel el lehet kerülni a hiányos kitöltést, ami a papír alapú bejelentőlap esetében gyakran előfordul, ezzel is lassíva az ügyintézés menetét.

Az e-kárbejelentő ezzel együtt nem jelenti azt, hogy megszűnik a már jól ismert, kék-sárga papír alapú kárbejelentő lap, a papíralapú szolgáltatás továbbra is igénybe vehető.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67310/pics/lead_800x600.jpg
baleset,biztosító,kárbejelentés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Mégis él a másodikról kizuhant fiú

2020.05.11. 19:25
Tegnap este még arról szóltak a hírek, hogy nem sikerült megmenteni a 17 éves fiú életét, mára kiderült, hogy túlélte a zuhanást.

Házibuli közben kizuhant az ablakon és meghalt egy 17 éves fiú Budapesten

2020.05.10. 20:30
Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint szombat éjjel 17 és 18 éves fiatalok az érettségit ünnepelték egy budai, I. kerületi társasházban, …

Kisiklott egy expresszvonat Franciaországban, sok a sérült

2020.03.05. 12:25
A francia hatóságok közlése szerint csütörtök reggel kisiklott egy Párizs és Strasbourg között közlekedő nagysebességű vonat (TGV), a balesetben húsz ember megsérült, …

Többszáz autó karambolozott Kanadában

2020.02.20. 15:50
Hatalmas baleset bénított meg egy Montréal melletti főutat, ahol több mint 200 (!) autó ütközött össze. Sokan megsérültek, és halálos áldozatok is vannak.

Kisiklott egy vonat Milánónál, többen meghaltak

2020.02.06. 09:45
Kisiklott egy expresszvonat Olaszországban, a Milánótól mintegy ötven kilométerre délre fekvő Lodi városánál csütörtökön korán reggel, ketten meghaltak, 27-en megsérültek.

Már halálos áldozata is van a heves viharnak

2020.02.05. 20:30
Nemesvitán egy 54 éves tapolcai férfi autójára dőlt egy fa. A sofőr nem élte túl a balesetet.

Több darabra tört egy repülőgép az isztambuli reptéren

2020.02.05. 20:20
Túlfutott a leszállópályán és falnak ütközött egy utasszállító az isztambuli Sabiha Göcken nemzetközi reptéren, több mint százan megsérültek, a gép pedig három darabra …

Robbanás történt egy orosz gyárban, többen meghaltak

2020.01.31. 11:00
Legalább öten meghaltak abban az Orjol környéki gázrobbanásban, ami egy fémalkatrészgyár területén zajló építkezésen történt.

Migránsokat szállító gumicsónakkal ütközött a török parti őrség hajója

2020.01.05. 18:15
A törökországi Dikili partjainál történt balesetben négyen meghaltak, mindannyian migránsok voltak.

Most jött: több mint háromezren sérültek meg szilveszterkor hazánkban

2020.01.01. 10:30
Túlzott alkoholfogyasztások és verekedések tömkelege, no meg pirotechnikai balesetek színesítették a mentőegységek feladatpalettáját. Csaknem két tucat …

Ezeket a cikkeket olvastad már?