Blogolj!

Valódi összefogás nélkül örök kárhozatra van ítélve a menthetetlenül hülye ellenzék

Török Gábor szerint az ellenzék decemberben bemutatott parlamenti kutyakomédiája egy utolsó elkeseredett kísérlet volt arra, hogy életjelet mutassanak, de sem attól, sem a tüntetésektől nem változott meg semmi a magyar politikában. Hiába vár az ellenzéki szavazók egy része gyors sikert, az ellenzéki pártok teljes összefogással sem tudják megbuktatni a jelenlegi kormányzatot.

Fotó: Origo/Szabó Gábor

A politológus a 24.hu-nak adott interjújában kifejtette, távlatosan nézve viszont jelentős változásokat idézhetnek elő az elmúlt egy hónap eseményei a magyar politikában, és amennyiben hasonlóan alakul a kormányoldal és az ellenzék támogatottsága mint a 2014-es önkormányzati választásokon, az ellenzék pedig képes lesz legalább a 23 fővárosi kerületet és a 23 megyei jogú várost szétosztani egymás között, akkor új feltételekkel folytatódhat ősztől a magyar politika.

Török Gábor úgy véli, a teljes ellenzéki együttműködésnek eddig a zsigeri ellenszenv volt a legnagyobb gátja, ami bár most múlni látszik, könnyen előfordulhat, hogy ez is csak egy múló epizód lesz a sok felé osztódó ellenzék életében és hamarosan megint a rivalizálás lesz erősebb közöttük.

"Minden a megállapodásuk mellett szól most, ez a választóik elvárása és ez a helyzet kulcsa is - ha így se tudják megcsinálni, akkor tényleg örök kárhozatra vannak ítélve, lesz rajtuk egy jó nagy bélyeg, hogy ezek tényleg hülyék, menthetetlenül hülyék."

Az elemző szerint az országgyűlési választások eredményei azt mutatják, akkor van esélye az ellenzéknek, ha az egyéni körzetekben vagy a helyi választásokon mindenhol egy jelöltet állítanak az ott induló kormánypárti politikussal szemben, az önkormányzati választás azért is szerencsés számukra, mert nem egy vezetőre van szükségük - amilyennel valójában nem is rendelkeznek -, hanem 50-100 helyben alkalmas emberre.

"Nincs veszítenivalójuk, még az a párt is jól jár, amelyik 23-ból 22 megyei jogú városban nem állít polgármesterjelöltet, hiszen amúgy sem ért volna el egyikben sem 5-10 százaléknál többet, de cserébe egy helyen mindenki az ő jelöltjét támogatja és megszerezhet egy fontos pozíciót"

- tette hozzá Török Gábor.

A politológus az EP-választással kapcsolatban kifejtette, nem lesz komoly belpolitikai tétje, az önkormányzati választás viszont kulcskérdés lehet a magyar politika alakulásában, de Orbán Viktor nem bukik meg holnap, ám ha az ellenzéki együttműködés tartós lesz, az felveti annak lehetőségét, hogy megszűnjön a centrális erőtér. Lázár Jánossal kapcsolatban kifejtette, az egykori Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelésével egyelőre érdemes kivárni, hiszen amennyiben Orbán Viktor személyét "egyszer kivesszük" az egyenletből, Lázár nem indulna rossz esélyekkel a jobboldali szavazók körében.

4
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67336/pics/lead_800x600.jpg
ellenzék,összefogás,politika
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-01-11 14:38:41
Én meg úgy látom, hogy a Lázár János - többek között az utóbbi időben tett meggondolatlan, felelőtlen nyilatkozata után már jórészt elvesztette a jobboldali magyar emberek teljes körű bizalmát.
Úgyhogy, hagyjuk csak magában duzzogni Hódmezővásárhelyen és környékén, majd megbékél egyszer a világgal és önmagával is !!!!
Válaszolok
éva válasza: éva bejegyzésére 2019-01-09 20:40:45
bocs! ...kitartása, kemény kiállása, mint Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak? jav.É.
Válaszolok
éva 2019-01-09 20:38:18
Lázár Jánosnak valóban hatalmas esélyei vannak, de vajon lenne akkora ereje, kitartása, korbán Viktornak? Az ÉSZ NEM MINDÉG ELEGENDŐ! Lázár sokkal "megengedőbb".
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-01-09 17:47:09
Az ellenzéki gittegyletek összefogásával kapcsolatban ideillő a régi magyar mondás:
VAK VEZET VILÁGTALANT !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Gémes László: a politikában gyorsan kiderül, ki a megélhetési politikus

2019.11.01. 08:25
Gémes László kilenc éve tagja a Csongrád Megyei Közgyűlésnek, szerdán a testület megalakuló ülésén megválasztották a közgyűlés elnökének. …

Orbán üzent Salvininek: harcostársként tekintünk önre, függetlenül a politikai folyamatok alakulásától

2019.08.29. 16:40
Levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Viktor miniszterelnök, a …

Orbán szerint neurózisa tartja fogságban az ellenzéket

2019.08.25. 05:30
A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára izgalmas nyílt színi vitában fektette két vállra az LMP-s Ungár Pétert.

Trump zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát

2019.08.06. 13:50
Donald Trump egy rendelettel hétfőn este zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát.

Blogstar kávéház

2019.07.31. 00:05
Az októberi választások, Andy Vajna öröksége, lélegzetelállító kincsvadászat, Neymar nemi erőszak ügye és Lady Gaga új pasija a szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.26. 22:10
Ferihegy nagy a készülődése, Boris Johnson terve, a csak titokban Orbán Viktor vállát veregető európai vezetők, az UTE labdarúgó címerével kapcsolatos döntése, valamint Jason Momoa újabb jófejsége a szombati lapszemlénkben.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Káoszba fullad az ellenzéki összefogósdi

2019.07.08. 05:10
Az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan az önkormányzati választáson – állítják a szakértők.

Az Orbán-fóbia az ellenzék zsákutcája

2019.06.25. 05:50
A túltolt tagadásból nem lesz politikai építkezés.

Lemondott a francia jobbközép párt vezetője

2019.06.03. 07:55
Távozik a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) elnöki tisztségéből Laurent Wauquiez. Az ellenzéki politikus ezt vasárnap este jelentette be a TF1 kereskedelmi televízió híradójának vendégeként, …

Ezeket a cikkeket olvastad már?