Blogolj!

Blogstar kávéház

Eskü

A magyarság véráldozata.

A doni áttörés napja a honvédség fekete napjaként íródott be a magyar történelembe – hangsúlyozza Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára a Magyar Hírlap Online cikkében.

„A magyarok esküjükhöz híven küzdöttek a végsőkig, és életüket adták a haderő kötelekében – folytatta Szabó István. Kijelentette, a doni áttöréshez kötődik a hazai hadtörténelem egyik legnagyobb embervesztesége, egyik legnagyobb véráldozata, ahogy történelmünk során sokszor, úgy a doni áttörésnél is bebizonyosodott, a magyar honvéd nem futamodik meg. A korabeli dokumentumok, visszaemlékezések azt bizonyítják, hogy elődeink a Donnál a végsőkig kitartottak, még akkor is, amikor a helyzet reménytelennek tűnt – jelentette ki Szabó István.”

Esküjükhöz híven küzdöttek a végsőkig, életüket adták katonáink a Donnál

A doni áttörés napja a honvédség fekete napjaként íródott be a magyar történelembe - hangsúlyozta tegnap Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára. A politikus a budai Várban, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum díszudvarán a doni áttörés évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen felidézte, hogy 1943.

Kérelem

A kamupártok sunnyogása.

Megint megúszhatják az elszámoltatást a kamupártok – így a Népszava Online.

„ A K-Monitor blog kérdezett rá az ÁSZ-nál, hogy ellenőrizni fogja-e az 1 százalékos eredmény alatt teljesítő pártokat. A számvevőszéknek kötelezően csak az 1 százalék feletti eredményt elérő pártokat kell ellenőriznie, a kisebb támogatottságú pártoknak – köztük a kamupártoknak – csak más jelöltek és jelölő szervezetek kérésére néznek utána. Ilyen kérelmet 2018. július 8-ig lehetett benyújtani, bizonyítási indítvány csatolásával. Az ÁSZ viszont most azt közölte, hogy hozzájuk a törvényben meghatározott határidőig nem érkezett ellenőrzés iránti kérelem. Mindez azt jelenti, hogy az ÁSZ az 1%-ot megugrott pártokat ellenőrzi, de a néhány száz, esetleg ezer szavazatot kapó szervezeteket nem.”

Megint megúszhatják az elszámoltatást a kamupártok

A korábbi választások adatai szerint a külföldről érkező szavazatok túlnyomó részét a Fidesz kapta. Magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok, valamint olyan magyar állampolgárok is szavazhatnak majd a tavaszi európai uniós választásokon, akik az Európai Unió területén kívül élnek - erről még tavaly döntött a Parlament Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes javaslatára.

Érdek

A Jobbik fogalmatlansága.

Folytatódik az ellenzéki tétovázás az EP-lista körül – elemez a Hirado.hu.

„Ugyanaz a bizonytalanság, kidolgozatlanság és fogalmatlanság jellemzi a Jobbikot is, mint az egész ellenzéki térfelet – mondta a Médianéző igazgatója az M1-en. Boros Bánk Levente szerint az ellenzéki pártok semmiben sem tudnak megállapodni. Úgy fogalmazott, sem az egyéni politikusok, sem az egyes pártoknak nem érdeke, hogy közös listán induljanak akár a májusi EP-választáson, akár valamilyen formációban ősszel az önkormányzati választáson. Mint mondta, nagy a verseny az ellenzéki pártok között, ugyanaz a helyezkedés zajlik, mint az elmúlt 8-9 évben. Túl sokan vannak és sokkal kevesebb a hely.”

Folytatódik az ellenzéki tétovázás az EP-lista körül

Nem csitul a vita az ellenzéki pártok között a közös európai parlamenti (EP-) listával kapcsolatban. Az MSZP javasolta eredetileg a közös indulást. Gyurcsány Ferenc párttársainak megszólalásaiból is úgy tűnik, nincs ellenükre a DK-tól a Jobbikig tartó közös lista. A Jobbik álláspontja azonban nem egyértelmű.

Alkalmazás

A lecserélhetőség kultúrája.

A házasság tehát kihívás, de az érzelmi biztonság, amit adhat, örökre szóló erősítő, védő tényező. Egy-két randi nem is elég megismerni annyira választottunkat, hogy eldöntsük, vele akarjuk-e leélni életünket, de vannak olyan kérdések, melyeket már az első alkalommal fel kell tenni – összegez az Origo.hu.

„Fent vagy Tinderen? Az internetes társkeresők egyre népszerűbbek manapság. Bár nem ördögtől való dolog az interneten ismerkedni, sok veszélyt rejt magában. A végtelen lehetőség illúziója mellett a lecserélhetőség kultúráját is erősíti a módszer. Ha a kiszemeltünk használ párkereső alkalmazásokat, érdemes rákérdeznünk a miért mellett arra is, mire használja azt pontosan. Sokan ugyanis már belátták, hogy a személytelen chatelés során idealizálták párjukat, és a valódi találkozások mind csalódáshoz vezettek, ezért már csak kihasználják a 'könnyen jön, könnyen megy' lehetőségeit az alkalmazásnak.”

5 kérdés, amit fel kell tenni az első randin

Egy életre elköteleződni valaki mellett hatalmas döntés, és több együtt töltött év után is derülhet ki valami olyan a másikról, amit nem tudtunk róla. Igazán megismerni a másikat egy élet sem elég, ráadásul hatalmas kihívás az is, hogy az eltöltött évek alatt együtt, egy irányba fejlődjön tovább a pár.

Naptár

Vasvári Vivien intim fotói.

Közösségi oldalán fenyegették meg Vasvári Vivient. A Feleségek luxuskivitelben csinos szereplője nyíltan vállalja életvitelét és külsejét, ez a nyitottság azonban nem mindenkinek tetszik – írja a Blikk Online.

„Nemrég 'megkereste' egy ember, aki intim fotókkal próbált pénzt kicsalni tőle. – Azt mondta, eladja újságoknak a fehérneműs képeimet. Nevetséges, hiszen én vállalom a testem, számos ilyen képem van! Tizennyolc éves koromtól gyakran készítettem a párjaimnak ilyen naptárt, akár születésnapra vagy karácsonyi ajándékként – tette hozzá Vasvári Vivien. – Nemrég posztoltam az Instagramon is a tizennyolc éves korombeli fotóimat, amelyeken fehérneműben vagyok. Nem szégyellem, hogy akár meztelen képeket is találnak rólam. Ezért ez egy üres fenyegetés volt.”

Gyermeke elrablásával fenyegették meg Vasvári Vivient

A Blikknek elárulta, egy „rajongója" azt írta neki, elrabolja a gyermekét. Annak ellenére, hogy reménykedett benne, nem lehet komoly a fenyegetés, megtette a szükséges lépéseket az üzenet küldőjével szemben. - A műsorral és a nyíltságommal sok negatív dolog is jár. Vannak fura emberek, vagy piti csalók, akik furcsa üzenetekkel akarnak a közelembe férkőzni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67526/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.09.18. 04:35
Gyurcsány Ferenc sértődése, Boris Johnson drámai kálváriája, a rothadó Európa migránsmeghívója, a magyar agrárium öntözésfejlesztése és Tornóczky Anita szívszorító búcsúja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.17. 04:55
A bevándorláspártiak bosszúhadjárata, Európa tágra nyitott kapui, az ellenzék versengő modellje, a magyar nők karcsúsága és Vajna Timi fájdalmas beszélgetése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.16. 04:25
Magyarország brüsszeli számonkérése, az ellenzék klímakatasztrófája, a fiatalok téves önmegvalósítása, Galambos Erzsi virslimozgója és Homonnay Zsolt hajas babája hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.09.15. 18:20
Nem volt szerencséje senkinek a héten, nincs telitalálat a hatos lottón.

Vége a jó időnek, lassan, de biztosan jön az ősz

2019.09.15. 16:05
Szeptember közepétől már az őszi időjárás is megérkezik, sapka, sál, még nem kell, de ideje előszedni az őszi ruhatárat.

Ma kezdődik a fűtési időszak Budapesten

2019.09.15. 12:25
Ma indul a fűtési időszak a fővárosban. Ennek megfelelően mára a szolgáltatói berendezéseket fűtésre alkalmas állapotba helyezik a mintegy 240 ezer fővárosi lakossági és a csaknem 7 ezer üzleti …

Blogstar kávéház

2019.09.15. 04:35
Tordai Bence ripacskodása, Karácsony Gergely mismásolása, az ellenzék majomkodása, Hitler és a Duce ölelkezése és Kylie Jenner kendőzetlen lepedőakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.09.14. 03:55
Orbán bronzos vendéglátása, Pikó sötét aktái, Thürmer bukása, az építőipar szárnyalása és Horváth Éva meglovasítása szombati online lapszemlénkben.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Blogstar kávéház

2019.09.13. 04:05
A magyar egészségügy kannibalizmusa, az EU balkáni nyitása, Karácsony ködösítése, Demi Moore kirobbanó meztelensége és az élsportolók divatbemutatója pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?