Blogolj!

Blogstar kávéház

Vakolat

Fideszes kártyavár.

Egységesen, a DK-tól a Jobbikig közösen tartott tüntetést az ellenzék szombaton Békéscsabán, amin civilek és a szakszervezetek is képviseltették magukat – tudósít az Index.hu.

„A független Hadházy Ákos úgy ítélte meg, hogy a rendszerváltás óta nem voltak kint az utcákon annyian Békéscsabán politikai tüntetéseken, mint most, egyébként pedig arról beszélt, hogy most dől össze a fideszes kártyavár. Szerinte ennek a tünete a rabszolgatörvény, sőt az is, hogy a napokban leomlott a vakolat egy kórházi szobában, hiszen kormányzás helyett csak kampányolás van.”

Tordai Bence le akarja rúgni Orbánt a lejtőn

És a Párbeszéd részéről Tordai Bence felszólítására: - néhány jellegzetes skandálás a szombati békéscsabai demonstrációról, ami érezhetően megpróbálta a karácsonykor felizzó ellenzéki dühöt fenntartani, megágyazni a jövő szombatra meghirdetett sztrájknak, és erősíteni a vidéki jelenlétet vidéken is.

Geci

Közösségteremtő simicskizmus.

A Párbeszéd aktivista képviselője, Tordai Bence szerint a gecizős jelszó erőt mutat, Alinsky és Popovics útmutatóit használni kell, Simicska Lajos pedig Szent Pál-i fordulatot tett – derül ki a Mandiner.hu nagyinterjújából.

„Egy tüntető azt mondta, hogy egy geciből még lehet rendes ember. Szerintem Orbán korábban volt rendes ember, mostanra amorális politikus lett. Szellemes és szórakoztató ez az O1G, van egy közösségteremtő ereje, de annál sokkal nagyobb a probléma, hogy sima emberi geciségről beszéljünk.”

Nem akarnak mártírt csinálni belőlünk, erre nagyon vigyáznak - Tordai Bence a Mandinernek | Mandiner

Nem volt elvárás, hogy a tüntetések után rögtön népszerűbbé váljanak az ellenzéki pártok - mondja Tordai Bence a Mandinernek. A Párbeszéd aktivista képviselője szerint a gecizős jelszó erőt mutat, Alinsky és Popovics útmutatóit használni kell, Simicska Lajos pedig Szent Pál-i fordulatot tett.

Példa

Primitív merényletek.

A terrorfenyegetettség mellett a Brexit is meghatározó szerepet játszik Európa számára 2019-ben, de még mindig fontos téma a migráció kérdése – összegez a Hirado.hu.

„A terrorfenyegetettséggel kapcsolatban elmondta, az elmúlt évek tendenciái alapján csökkent a merényletek száma Európában. Hangsúlyozta, sokkal primitívebbé vált a merényletek végrehajtási módja is, hiszen a közelmúltban nagyobb robbantások, kéz- és tűzfegyverek használatára kevésbé volt példa. A késes és egyéb merénylők felkutatása azonban sokkal nehezebb feladat, ők általában magányos elkövetők, így nehéz a hatóságoknak nyomukra bukkanni – fűzte hozzá Kis-Benedek József.”

A terrorfenyegetettség mellett más kihívások is várnak Európára

A terrorfenyegetettség mellett a Brexit is meghatározó szerepet játszik Európa számára 2019-ben, de még mindig fontos téma a migráció kérdése. Az unió vezetése továbbra sem tudta kezelni a helyzetet, és jelenleg nem is a kérdéssel foglalkoznak. Szakértő szerint az unió soros elnökséget átvevő Romániától sem várhatunk többet, pedig közelednek az európai parlamenti választások.

Színvonal

A Don-kanyar ágyútöltelékei.

A magyar történelemben a 2. magyar hadsereg katasztrófája számít a legsúlyosabb katonai vereségnek, amelynek áldozati száma jelentősen meghaladja az 1526-os, ugyancsak tragikusan végződött mohácsi csata emberveszteségeit – foglalja össze az Origo.hu.

„Téves az az elmúlt évtizedekben kialakított és máig élő vélekedés, hogy az ország akkori vezetése ágyútölteléknek szánta, és szándékosan rossz felszereléssel küldte ki a keleti frontra a 2. magyar hadsereg katonáit. Éppen ellenkezőleg, az ország akkori lehetőségeihez képest igyekeztek a lehető legjobban felszerelni a keleti hadműveletre kiválasztott magasabb egységeket. Más kérdés, hogy a magyar királyi honvédhaderő felszereltsége a későn megkezdett, és be sem fejezett haderőfejlesztés miatt meg sem közelítette a Wehrmacht, illetve a Vörös Hadsereg felszereltségének haditechnikai színvonalát.”

Fagyos orosz hómezőkre terítette ki sötét szárnyait a végzet

1943. január 12-én kora délelőtt az urivi hídfőből indított szovjet offenzívával vette kezdetét az a véres és a 2. magyar hadsereg pusztulásával végződött ütközet, amely a Don-kanyari tragédiaként él a magyar történelmi emlékezetben. A magyar történelemben a 2. magyar hadsereg katasztrófája számít a legsúlyosabb katonai vereségnek, amelynek áldozati száma jelentősen meghaladja az 1526-os, ugyancsak tragikusan végződött mohácsi csata emberveszteségeit.

Élmény

Vámos Erika burmai pókkalandjai.

A TV2 műsorvezetője az egzotikus utazások szerelmese, s az elmúlt években szinte az egész világot bejárta, bizony volt, hogy nem úszta meg komoly betegség nélkül a kalandot – írja a Blikk Online.

„Két hetet töltöttem Burmában. Nagyon izgalmas volt, sokszor a dzsungelben, pálmalevelekből összerakott kunyhókban aludtam, hatalmas pókok voltak mindenhol, és vannak területek, ahová nem is szabad menni. Ott katonai diktatúra van, dúl a polgárháború, ezért nagyon kellett vigyázni, hogy merre indulunk. Sokszor féltem, nehogy belekeveredjünk valamibe – kezdte lapunknak a műsorvezető az élménybeszámolót.”

Kalandos utazás: betegség kínozta a vakációján Vámos Erikát

Két hetet töltöttem Burmában. Nagyon izgalmas volt, sokszor a dzsungelben, pálmalevelekből összerakott kunyhókban aludtam, hatalmas pókok voltak mindenhol, és vannak területek, ahová nem is szabad menni. Ott katonai diktatúra van, dúl a polgárháború, ezért nagyon kellett vigyázni, hogy merre indulunk. Sokszor féltem, nehogy belekeveredjünk valamibe - kezdte lapunknak a műsorvezető az élménybeszámolót.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67553/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2019-01-13 12:11:23
Van Mo.-on egy teljesen állati módon , szinte az emberi agy teljes kizárásával létező, élő , deformált, degenerált kretén fehérjehalmaz, aki kivívta, kiérdemelte most már véglegesen egyértelműen a civilizált emberektől a megsemmisítést, a likvidálást, a sárga agyagba döngölést !!! Mert a férgek, a patkányok, a tetvek, a lótetűk , a kártékony paraziták írtása állampolgári kötelesség !! A környezetünk tisztán tartása , fertőtlenítése állampolgári kötelező feladat !! Nem hagyhatjuk, hogy a szenny, a mocsok, a fertő, a lepra elterjedjen a közéletünkben, a közterületünkön !! Ez a varangyos béka, csatorna patkány Tordai egy genny, egy lepra , egy métely, egy furunkulus a tiszta testen !! Tehát nem engedhetjük meg , hogy a fertőzés tovább terjedjen és nagyon gyorsan meg kell találni az ellenszerét , azaz ki kell írtani, bármilyen körülmények között, az eszköz ebben az estben egyáltalán nem számít !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?