hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Vakolat

Fideszes kártyavár.

Egységesen, a DK-tól a Jobbikig közösen tartott tüntetést az ellenzék szombaton Békéscsabán, amin civilek és a szakszervezetek is képviseltették magukat – tudósít az Index.hu.

„A független Hadházy Ákos úgy ítélte meg, hogy a rendszerváltás óta nem voltak kint az utcákon annyian Békéscsabán politikai tüntetéseken, mint most, egyébként pedig arról beszélt, hogy most dől össze a fideszes kártyavár. Szerinte ennek a tünete a rabszolgatörvény, sőt az is, hogy a napokban leomlott a vakolat egy kórházi szobában, hiszen kormányzás helyett csak kampányolás van.”

Tordai Bence le akarja rúgni Orbánt a lejtőn

És a Párbeszéd részéről Tordai Bence felszólítására: - néhány jellegzetes skandálás a szombati békéscsabai demonstrációról, ami érezhetően megpróbálta a karácsonykor felizzó ellenzéki dühöt fenntartani, megágyazni a jövő szombatra meghirdetett sztrájknak, és erősíteni a vidéki jelenlétet vidéken is.

Geci

Közösségteremtő simicskizmus.

A Párbeszéd aktivista képviselője, Tordai Bence szerint a gecizős jelszó erőt mutat, Alinsky és Popovics útmutatóit használni kell, Simicska Lajos pedig Szent Pál-i fordulatot tett – derül ki a Mandiner.hu nagyinterjújából.

„Egy tüntető azt mondta, hogy egy geciből még lehet rendes ember. Szerintem Orbán korábban volt rendes ember, mostanra amorális politikus lett. Szellemes és szórakoztató ez az O1G, van egy közösségteremtő ereje, de annál sokkal nagyobb a probléma, hogy sima emberi geciségről beszéljünk.”

Nem akarnak mártírt csinálni belőlünk, erre nagyon vigyáznak - Tordai Bence a Mandinernek | Mandiner

Nem volt elvárás, hogy a tüntetések után rögtön népszerűbbé váljanak az ellenzéki pártok - mondja Tordai Bence a Mandinernek. A Párbeszéd aktivista képviselője szerint a gecizős jelszó erőt mutat, Alinsky és Popovics útmutatóit használni kell, Simicska Lajos pedig Szent Pál-i fordulatot tett.

Példa

Primitív merényletek.

A terrorfenyegetettség mellett a Brexit is meghatározó szerepet játszik Európa számára 2019-ben, de még mindig fontos téma a migráció kérdése – összegez a Hirado.hu.

„A terrorfenyegetettséggel kapcsolatban elmondta, az elmúlt évek tendenciái alapján csökkent a merényletek száma Európában. Hangsúlyozta, sokkal primitívebbé vált a merényletek végrehajtási módja is, hiszen a közelmúltban nagyobb robbantások, kéz- és tűzfegyverek használatára kevésbé volt példa. A késes és egyéb merénylők felkutatása azonban sokkal nehezebb feladat, ők általában magányos elkövetők, így nehéz a hatóságoknak nyomukra bukkanni – fűzte hozzá Kis-Benedek József.”

A terrorfenyegetettség mellett más kihívások is várnak Európára

A terrorfenyegetettség mellett a Brexit is meghatározó szerepet játszik Európa számára 2019-ben, de még mindig fontos téma a migráció kérdése. Az unió vezetése továbbra sem tudta kezelni a helyzetet, és jelenleg nem is a kérdéssel foglalkoznak. Szakértő szerint az unió soros elnökséget átvevő Romániától sem várhatunk többet, pedig közelednek az európai parlamenti választások.

Színvonal

A Don-kanyar ágyútöltelékei.

A magyar történelemben a 2. magyar hadsereg katasztrófája számít a legsúlyosabb katonai vereségnek, amelynek áldozati száma jelentősen meghaladja az 1526-os, ugyancsak tragikusan végződött mohácsi csata emberveszteségeit – foglalja össze az Origo.hu.

„Téves az az elmúlt évtizedekben kialakított és máig élő vélekedés, hogy az ország akkori vezetése ágyútölteléknek szánta, és szándékosan rossz felszereléssel küldte ki a keleti frontra a 2. magyar hadsereg katonáit. Éppen ellenkezőleg, az ország akkori lehetőségeihez képest igyekeztek a lehető legjobban felszerelni a keleti hadműveletre kiválasztott magasabb egységeket. Más kérdés, hogy a magyar királyi honvédhaderő felszereltsége a későn megkezdett, és be sem fejezett haderőfejlesztés miatt meg sem közelítette a Wehrmacht, illetve a Vörös Hadsereg felszereltségének haditechnikai színvonalát.”

Fagyos orosz hómezőkre terítette ki sötét szárnyait a végzet

1943. január 12-én kora délelőtt az urivi hídfőből indított szovjet offenzívával vette kezdetét az a véres és a 2. magyar hadsereg pusztulásával végződött ütközet, amely a Don-kanyari tragédiaként él a magyar történelmi emlékezetben. A magyar történelemben a 2. magyar hadsereg katasztrófája számít a legsúlyosabb katonai vereségnek, amelynek áldozati száma jelentősen meghaladja az 1526-os, ugyancsak tragikusan végződött mohácsi csata emberveszteségeit.

Élmény

Vámos Erika burmai pókkalandjai.

A TV2 műsorvezetője az egzotikus utazások szerelmese, s az elmúlt években szinte az egész világot bejárta, bizony volt, hogy nem úszta meg komoly betegség nélkül a kalandot – írja a Blikk Online.

„Két hetet töltöttem Burmában. Nagyon izgalmas volt, sokszor a dzsungelben, pálmalevelekből összerakott kunyhókban aludtam, hatalmas pókok voltak mindenhol, és vannak területek, ahová nem is szabad menni. Ott katonai diktatúra van, dúl a polgárháború, ezért nagyon kellett vigyázni, hogy merre indulunk. Sokszor féltem, nehogy belekeveredjünk valamibe – kezdte lapunknak a műsorvezető az élménybeszámolót.”

Kalandos utazás: betegség kínozta a vakációján Vámos Erikát

Két hetet töltöttem Burmában. Nagyon izgalmas volt, sokszor a dzsungelben, pálmalevelekből összerakott kunyhókban aludtam, hatalmas pókok voltak mindenhol, és vannak területek, ahová nem is szabad menni. Ott katonai diktatúra van, dúl a polgárháború, ezért nagyon kellett vigyázni, hogy merre indulunk. Sokszor féltem, nehogy belekeveredjünk valamibe - kezdte lapunknak a műsorvezető az élménybeszámolót.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67553/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2019-01-13 12:11:23
Van Mo.-on egy teljesen állati módon , szinte az emberi agy teljes kizárásával létező, élő , deformált, degenerált kretén fehérjehalmaz, aki kivívta, kiérdemelte most már véglegesen egyértelműen a civilizált emberektől a megsemmisítést, a likvidálást, a sárga agyagba döngölést !!! Mert a férgek, a patkányok, a tetvek, a lótetűk , a kártékony paraziták írtása állampolgári kötelesség !! A környezetünk tisztán tartása , fertőtlenítése állampolgári kötelező feladat !! Nem hagyhatjuk, hogy a szenny, a mocsok, a fertő, a lepra elterjedjen a közéletünkben, a közterületünkön !! Ez a varangyos béka, csatorna patkány Tordai egy genny, egy lepra , egy métely, egy furunkulus a tiszta testen !! Tehát nem engedhetjük meg , hogy a fertőzés tovább terjedjen és nagyon gyorsan meg kell találni az ellenszerét , azaz ki kell írtani, bármilyen körülmények között, az eszköz ebben az estben egyáltalán nem számít !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?