Blogolj!

Blogstar kávéház

Utalás

Elhúzódó nyugdíjbalhé.

A hétvégére sem csitult a nyugdíjutalási botrány: a Magyar Államkincstár és vele együtt a Fidesz is köti az ebet a karóhoz: állítják, a nyugdíjak utalása rendben megtörtént. Nincs adat arról, hány idős ember maradt pénz nélkül a hétvégére – állítja a Népszava Online.

„Azon a magát idősbarátnak mondó Fidesz és a kincstár is nagyvonalúan túllépett: péntek reggel kellett volna utalniuk, nem pedig délután, a késlekedés pedig nyugdíjasok ezreit ijesztette meg, hozta nehéz, kényelmetlen helyzetbe. Az ijedtség már csak azért is nagy volt, mert – miként arról már írtunk – a kormány a szokottnál hamarabb fizette a december nyugdíjakat, így a januári járandóságok kifizetésének napjára sokan minden tartalékukat felélték.”

A hétvégére sem csitult a nyugdíjutalási botrány

A Magyar Államkincstár és vele együtt a Fidesz is köti az ebet a karóhoz: állítják, a nyugdíjak utalása rendben megtörtént. Nincs adat arról, hány idős ember maradt pénz nélkül a hétvégére. „A Magyar Államkincstár (MÁK) tájékoztatja a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ügyfeleit, hogy a bankszámlákra érkező nyugdíjak elutalása 2019.

Hangerő

Ellenzéki hitelvesztés.

A gerillaharcból nem lesz többség: a tehetetlenséget jellemzi az is, hogy a január 19-ére bejelentett tiltakozás mögül kihátrálnak a szakszervezetek, így nem lesz sztrájk – elemez a Magyar Hírlap Online-on Boros Bánk Levente.

„A politológus szerint az a jogos kérdés is felmerül, hogy a most magukat előtérbe helyező politikusok – így például Hadházy Ákos vagy Szél Bernadett – kit képviselnek jelenleg? De ugyanez elmondható a Jobbikról, amelyben a szóvivő Mirkóczki Ádám tesz kijelentéseket, de azt nem tudjuk, hogy a párt elnöke például mit gondol ezekről. A tehetetlenséget jellemzi az is, hogy a nagy hangerővel január 19-ére bejelentett tiltakozás mögül is kihátrálnak a szakszervezetek, így se sztrájk, se tiltakozás nem lesz. A tüntető politikusok pedig nem tudnak több embert kivinni az utcára. Mindez tovább rombolja az ellenzék hitelét – mondta Boros Bánk.”

A gerillaharcból nem lesz többség

Ma már csak az Orbán-ellenesség tartja össze a teljesen identitását vesztett Jobbikot - mondta hétértékelőjében Boros Bánk Levente, aki a baloldalon zajló ötletelést Gyurcsány Ferenc folyton változó kormányprogramjaihoz hasonlította. Az elemző szerint a múlt heti kormányinfón kiderült, Orbán Viktor egészen más minőséget képvisel, mint az őt támadó médiamunkások és az általuk képviselt politikusok.

Ajtó

Kunhalmi Ágnes öngólja.

Nem lehet elégszer megnézni a köztévében botrányt okozó, ott gátlástalanul színészkedő ellenzéki politikusok produkcióit – így az Origo.hu.

„Érdemes egy kicsit figyelni a dialógusra, egy fél mondat eddig többnyire elsikkadt: 'az úr olyan lendülettel rúg... tolta vissza rám vagy lökte vissza rám'... Nagyot akar mondani, erőszakot, rúgták, tolták, de aztán megijed, hogy pontosan látszik a felvételen, hogy ilyen nem történt, hiszen Kunhalmi el sem éri az ajtót. Így gyorsan visszakozik. (Kunhalmi persze később azt is megbánta, hogy azért nem hazudott valami erősebbet, és szerényen azt mondta, semmi komoly, mert aztán bekötötte a térdét. Pontosabban nem a térdét, hanem kívülről, a farmerját. Azaz, nem a térde, hanem a farmerja sérült meg.)”

Kunhalmi ajtófutása és Vadai sírástettetése - és amit még nem láttunk

Nem lehet elégszer megnézni a köztévében botrányt okozó, ott gátlástalanul színészkedő ellenzéki politikusok produkcióit. Bangóné, aki elmondja, hogyan tettessék magukat áldozatoknak, mert az „k.rva erős kép" lesz, utána meg arról beszél sírást imitálva, hogy elborzad, hogy a gyerekei majd így látják.

Gondolat

Közveszélyes marihuánafogyasztás.

Egy Amerikában most megjelent könyv szerint a marihuána legalizálásával nemhogy csökkent a bűnözés, hanem nőtt, és emelkedett a pszichózisban szenvedő emberek száma is – számol be róla a Hirado.hu.

„Alex Berenson kutatásai alapján a marihuána megnöveli a skizofrénia, a paranoia és más különböző pszichotikus betegségek kialakulásának veszélyét is. Az Amerikai Országos Orvostudományi Akadémia 2017-ben közzétett egyik tanulmányában azt írta, minél nagyobb mértékű a marihuána fogyasztása, annál nagyobb a megbetegedések kockázata – idézte a tudósító a tanulmány egyik gondolatát.”

Nem csökkent a bűnözés a marihuána legalizálása után Amerikában

Egy Amerikában most megjelent könyv szerint a marihuána legalizálásával nemhogy csökkent a bűnözés, hanem nőtt, és emelkedett a pszichózisban szenvedő emberek száma is. Mond el a gyermekeidnek: az igazságot a marihuánáról, a mentális betegségről és az erőszakról címmel, január elején jelent meg könyv az Egyesült Államokban.

Pillangó

Palotás Petra krimije.

Íróként találta meg a saját hangját a tévézés után egy egykori sztárműsorvezető, hamarosan megjelenik hetedik regénye. Olykor hazautazik Budapestre, hogy írásait népszerűsítse, de szívesebben ingázna sűrűbben – derül ki a Blikk Online interjújából.

„Február végén kerül majd a boltokba a Szárnyaszegett pillangók című írásom, amely a hetedik regényem lesz. A történet egy Bangkokban játszódó romantikus krimi. És mivel nagyon sokszor jártam már Thaiföldön, ezért igen hiteles, valódi a történet.”

Mi történt Palotás Petrával, az egykori sztárműsorvezetővel?

Íróként találta meg a saját hangját a tévézés után, hamarosan megjelenik hetedik regénye. Olykor hazautazik Budapestre, hogy írásait népszerűsítse, de szívesebben ingázna sűrűbben. Emellett életmódot is váltott az utóbbi időben, szigorúan diétázik. Nemsokára megjelenik az új könyve, mit lehet róla tudni? - Február végén kerül majd a boltokba a Szárnyaszegett pillangók című írásom, amely a hetedik regényem lesz.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67578/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-01-14 21:55:44
Annyira sztárműsorvezető volt, hogy megengedte magának, de főnökei is elnézték neki! -" a kedves nézőket köszöntöm, a többieket NEM! " Hogyan?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?