hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Utalás

Elhúzódó nyugdíjbalhé.

A hétvégére sem csitult a nyugdíjutalási botrány: a Magyar Államkincstár és vele együtt a Fidesz is köti az ebet a karóhoz: állítják, a nyugdíjak utalása rendben megtörtént. Nincs adat arról, hány idős ember maradt pénz nélkül a hétvégére – állítja a Népszava Online.

„Azon a magát idősbarátnak mondó Fidesz és a kincstár is nagyvonalúan túllépett: péntek reggel kellett volna utalniuk, nem pedig délután, a késlekedés pedig nyugdíjasok ezreit ijesztette meg, hozta nehéz, kényelmetlen helyzetbe. Az ijedtség már csak azért is nagy volt, mert – miként arról már írtunk – a kormány a szokottnál hamarabb fizette a december nyugdíjakat, így a januári járandóságok kifizetésének napjára sokan minden tartalékukat felélték.”

A hétvégére sem csitult a nyugdíjutalási botrány

A Magyar Államkincstár és vele együtt a Fidesz is köti az ebet a karóhoz: állítják, a nyugdíjak utalása rendben megtörtént. Nincs adat arról, hány idős ember maradt pénz nélkül a hétvégére. „A Magyar Államkincstár (MÁK) tájékoztatja a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ügyfeleit, hogy a bankszámlákra érkező nyugdíjak elutalása 2019.

Hangerő

Ellenzéki hitelvesztés.

A gerillaharcból nem lesz többség: a tehetetlenséget jellemzi az is, hogy a január 19-ére bejelentett tiltakozás mögül kihátrálnak a szakszervezetek, így nem lesz sztrájk – elemez a Magyar Hírlap Online-on Boros Bánk Levente.

„A politológus szerint az a jogos kérdés is felmerül, hogy a most magukat előtérbe helyező politikusok – így például Hadházy Ákos vagy Szél Bernadett – kit képviselnek jelenleg? De ugyanez elmondható a Jobbikról, amelyben a szóvivő Mirkóczki Ádám tesz kijelentéseket, de azt nem tudjuk, hogy a párt elnöke például mit gondol ezekről. A tehetetlenséget jellemzi az is, hogy a nagy hangerővel január 19-ére bejelentett tiltakozás mögül is kihátrálnak a szakszervezetek, így se sztrájk, se tiltakozás nem lesz. A tüntető politikusok pedig nem tudnak több embert kivinni az utcára. Mindez tovább rombolja az ellenzék hitelét – mondta Boros Bánk.”

A gerillaharcból nem lesz többség

Ma már csak az Orbán-ellenesség tartja össze a teljesen identitását vesztett Jobbikot - mondta hétértékelőjében Boros Bánk Levente, aki a baloldalon zajló ötletelést Gyurcsány Ferenc folyton változó kormányprogramjaihoz hasonlította. Az elemző szerint a múlt heti kormányinfón kiderült, Orbán Viktor egészen más minőséget képvisel, mint az őt támadó médiamunkások és az általuk képviselt politikusok.

Ajtó

Kunhalmi Ágnes öngólja.

Nem lehet elégszer megnézni a köztévében botrányt okozó, ott gátlástalanul színészkedő ellenzéki politikusok produkcióit – így az Origo.hu.

„Érdemes egy kicsit figyelni a dialógusra, egy fél mondat eddig többnyire elsikkadt: 'az úr olyan lendülettel rúg... tolta vissza rám vagy lökte vissza rám'... Nagyot akar mondani, erőszakot, rúgták, tolták, de aztán megijed, hogy pontosan látszik a felvételen, hogy ilyen nem történt, hiszen Kunhalmi el sem éri az ajtót. Így gyorsan visszakozik. (Kunhalmi persze később azt is megbánta, hogy azért nem hazudott valami erősebbet, és szerényen azt mondta, semmi komoly, mert aztán bekötötte a térdét. Pontosabban nem a térdét, hanem kívülről, a farmerját. Azaz, nem a térde, hanem a farmerja sérült meg.)”

Kunhalmi ajtófutása és Vadai sírástettetése - és amit még nem láttunk

Nem lehet elégszer megnézni a köztévében botrányt okozó, ott gátlástalanul színészkedő ellenzéki politikusok produkcióit. Bangóné, aki elmondja, hogyan tettessék magukat áldozatoknak, mert az „k.rva erős kép" lesz, utána meg arról beszél sírást imitálva, hogy elborzad, hogy a gyerekei majd így látják.

Gondolat

Közveszélyes marihuánafogyasztás.

Egy Amerikában most megjelent könyv szerint a marihuána legalizálásával nemhogy csökkent a bűnözés, hanem nőtt, és emelkedett a pszichózisban szenvedő emberek száma is – számol be róla a Hirado.hu.

„Alex Berenson kutatásai alapján a marihuána megnöveli a skizofrénia, a paranoia és más különböző pszichotikus betegségek kialakulásának veszélyét is. Az Amerikai Országos Orvostudományi Akadémia 2017-ben közzétett egyik tanulmányában azt írta, minél nagyobb mértékű a marihuána fogyasztása, annál nagyobb a megbetegedések kockázata – idézte a tudósító a tanulmány egyik gondolatát.”

Nem csökkent a bűnözés a marihuána legalizálása után Amerikában

Egy Amerikában most megjelent könyv szerint a marihuána legalizálásával nemhogy csökkent a bűnözés, hanem nőtt, és emelkedett a pszichózisban szenvedő emberek száma is. Mond el a gyermekeidnek: az igazságot a marihuánáról, a mentális betegségről és az erőszakról címmel, január elején jelent meg könyv az Egyesült Államokban.

Pillangó

Palotás Petra krimije.

Íróként találta meg a saját hangját a tévézés után egy egykori sztárműsorvezető, hamarosan megjelenik hetedik regénye. Olykor hazautazik Budapestre, hogy írásait népszerűsítse, de szívesebben ingázna sűrűbben – derül ki a Blikk Online interjújából.

„Február végén kerül majd a boltokba a Szárnyaszegett pillangók című írásom, amely a hetedik regényem lesz. A történet egy Bangkokban játszódó romantikus krimi. És mivel nagyon sokszor jártam már Thaiföldön, ezért igen hiteles, valódi a történet.”

Mi történt Palotás Petrával, az egykori sztárműsorvezetővel?

Íróként találta meg a saját hangját a tévézés után, hamarosan megjelenik hetedik regénye. Olykor hazautazik Budapestre, hogy írásait népszerűsítse, de szívesebben ingázna sűrűbben. Emellett életmódot is váltott az utóbbi időben, szigorúan diétázik. Nemsokára megjelenik az új könyve, mit lehet róla tudni? - Február végén kerül majd a boltokba a Szárnyaszegett pillangók című írásom, amely a hetedik regényem lesz.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67578/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-01-14 21:55:44
Annyira sztárműsorvezető volt, hogy megengedte magának, de főnökei is elnézték neki! -" a kedves nézőket köszöntöm, a többieket NEM! " Hogyan?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Ezeket a cikkeket olvastad már?