Blogolj!

Blogstar kávéház

Utalás

Elhúzódó nyugdíjbalhé.

A hétvégére sem csitult a nyugdíjutalási botrány: a Magyar Államkincstár és vele együtt a Fidesz is köti az ebet a karóhoz: állítják, a nyugdíjak utalása rendben megtörtént. Nincs adat arról, hány idős ember maradt pénz nélkül a hétvégére – állítja a Népszava Online.

„Azon a magát idősbarátnak mondó Fidesz és a kincstár is nagyvonalúan túllépett: péntek reggel kellett volna utalniuk, nem pedig délután, a késlekedés pedig nyugdíjasok ezreit ijesztette meg, hozta nehéz, kényelmetlen helyzetbe. Az ijedtség már csak azért is nagy volt, mert – miként arról már írtunk – a kormány a szokottnál hamarabb fizette a december nyugdíjakat, így a januári járandóságok kifizetésének napjára sokan minden tartalékukat felélték.”

A hétvégére sem csitult a nyugdíjutalási botrány

A Magyar Államkincstár és vele együtt a Fidesz is köti az ebet a karóhoz: állítják, a nyugdíjak utalása rendben megtörtént. Nincs adat arról, hány idős ember maradt pénz nélkül a hétvégére. „A Magyar Államkincstár (MÁK) tájékoztatja a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ügyfeleit, hogy a bankszámlákra érkező nyugdíjak elutalása 2019.

Hangerő

Ellenzéki hitelvesztés.

A gerillaharcból nem lesz többség: a tehetetlenséget jellemzi az is, hogy a január 19-ére bejelentett tiltakozás mögül kihátrálnak a szakszervezetek, így nem lesz sztrájk – elemez a Magyar Hírlap Online-on Boros Bánk Levente.

„A politológus szerint az a jogos kérdés is felmerül, hogy a most magukat előtérbe helyező politikusok – így például Hadházy Ákos vagy Szél Bernadett – kit képviselnek jelenleg? De ugyanez elmondható a Jobbikról, amelyben a szóvivő Mirkóczki Ádám tesz kijelentéseket, de azt nem tudjuk, hogy a párt elnöke például mit gondol ezekről. A tehetetlenséget jellemzi az is, hogy a nagy hangerővel január 19-ére bejelentett tiltakozás mögül is kihátrálnak a szakszervezetek, így se sztrájk, se tiltakozás nem lesz. A tüntető politikusok pedig nem tudnak több embert kivinni az utcára. Mindez tovább rombolja az ellenzék hitelét – mondta Boros Bánk.”

A gerillaharcból nem lesz többség

Ma már csak az Orbán-ellenesség tartja össze a teljesen identitását vesztett Jobbikot - mondta hétértékelőjében Boros Bánk Levente, aki a baloldalon zajló ötletelést Gyurcsány Ferenc folyton változó kormányprogramjaihoz hasonlította. Az elemző szerint a múlt heti kormányinfón kiderült, Orbán Viktor egészen más minőséget képvisel, mint az őt támadó médiamunkások és az általuk képviselt politikusok.

Ajtó

Kunhalmi Ágnes öngólja.

Nem lehet elégszer megnézni a köztévében botrányt okozó, ott gátlástalanul színészkedő ellenzéki politikusok produkcióit – így az Origo.hu.

„Érdemes egy kicsit figyelni a dialógusra, egy fél mondat eddig többnyire elsikkadt: 'az úr olyan lendülettel rúg... tolta vissza rám vagy lökte vissza rám'... Nagyot akar mondani, erőszakot, rúgták, tolták, de aztán megijed, hogy pontosan látszik a felvételen, hogy ilyen nem történt, hiszen Kunhalmi el sem éri az ajtót. Így gyorsan visszakozik. (Kunhalmi persze később azt is megbánta, hogy azért nem hazudott valami erősebbet, és szerényen azt mondta, semmi komoly, mert aztán bekötötte a térdét. Pontosabban nem a térdét, hanem kívülről, a farmerját. Azaz, nem a térde, hanem a farmerja sérült meg.)”

Kunhalmi ajtófutása és Vadai sírástettetése - és amit még nem láttunk

Nem lehet elégszer megnézni a köztévében botrányt okozó, ott gátlástalanul színészkedő ellenzéki politikusok produkcióit. Bangóné, aki elmondja, hogyan tettessék magukat áldozatoknak, mert az „k.rva erős kép" lesz, utána meg arról beszél sírást imitálva, hogy elborzad, hogy a gyerekei majd így látják.

Gondolat

Közveszélyes marihuánafogyasztás.

Egy Amerikában most megjelent könyv szerint a marihuána legalizálásával nemhogy csökkent a bűnözés, hanem nőtt, és emelkedett a pszichózisban szenvedő emberek száma is – számol be róla a Hirado.hu.

„Alex Berenson kutatásai alapján a marihuána megnöveli a skizofrénia, a paranoia és más különböző pszichotikus betegségek kialakulásának veszélyét is. Az Amerikai Országos Orvostudományi Akadémia 2017-ben közzétett egyik tanulmányában azt írta, minél nagyobb mértékű a marihuána fogyasztása, annál nagyobb a megbetegedések kockázata – idézte a tudósító a tanulmány egyik gondolatát.”

Nem csökkent a bűnözés a marihuána legalizálása után Amerikában

Egy Amerikában most megjelent könyv szerint a marihuána legalizálásával nemhogy csökkent a bűnözés, hanem nőtt, és emelkedett a pszichózisban szenvedő emberek száma is. Mond el a gyermekeidnek: az igazságot a marihuánáról, a mentális betegségről és az erőszakról címmel, január elején jelent meg könyv az Egyesült Államokban.

Pillangó

Palotás Petra krimije.

Íróként találta meg a saját hangját a tévézés után egy egykori sztárműsorvezető, hamarosan megjelenik hetedik regénye. Olykor hazautazik Budapestre, hogy írásait népszerűsítse, de szívesebben ingázna sűrűbben – derül ki a Blikk Online interjújából.

„Február végén kerül majd a boltokba a Szárnyaszegett pillangók című írásom, amely a hetedik regényem lesz. A történet egy Bangkokban játszódó romantikus krimi. És mivel nagyon sokszor jártam már Thaiföldön, ezért igen hiteles, valódi a történet.”

Mi történt Palotás Petrával, az egykori sztárműsorvezetővel?

Íróként találta meg a saját hangját a tévézés után, hamarosan megjelenik hetedik regénye. Olykor hazautazik Budapestre, hogy írásait népszerűsítse, de szívesebben ingázna sűrűbben. Emellett életmódot is váltott az utóbbi időben, szigorúan diétázik. Nemsokára megjelenik az új könyve, mit lehet róla tudni? - Február végén kerül majd a boltokba a Szárnyaszegett pillangók című írásom, amely a hetedik regényem lesz.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67578/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-01-14 21:55:44
Annyira sztárműsorvezető volt, hogy megengedte magának, de főnökei is elnézték neki! -" a kedves nézőket köszöntöm, a többieket NEM! " Hogyan?
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?