Blogolj!

Mégiscsak elmaradhat a Brexit?

Theresa May szerint ez sokkal életszerűbb forgatókönyv, mint a megállapodás nélküli kilépés.

Fotó: pixabay.com

A brit miniszterelnök szerint katasztrofális mértékben károsítaná a politikába vetett bizalmat, ha nem teljesülne a brit EU-tagság megszűnéséről (Brexit) hozott választói döntés, márpedig most már valószínűbb, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unió tagja marad, mint az, hogy esetleg megállapodás nélkül lép ki az EU-ból – írja az MTI.

A konzervatív párti brit kormányfő hétfőn a közép-angliai Stoke-on-Trent városában mond beszédet gyári munkások előtt. A Downing Street által hétfő hajnalban ismertetett előzetes részletek szerint többek között arról szól majd, hogy az elmúlt hetek fejleményei megmutatták, a brit nagypolitika egyes szereplői késleltetnék, vagy akár le is állítanák a Brexit-folyamatot, és ennek érdekében minden lehetséges eszközt készek felhasználni.

Theresa May megítélése szerint emiatt

jelenleg nagyobb annak az esélye, hogy ezek a politikai erők útját állják a Brexitnek, mint annak, hogy a brit EU-tagság esetleg a Brexit-feltételekről elért megállapodás életbe lépése nélkül szűnik meg.

May ezzel alig burkolt figyelmeztetést intéz azokhoz, akik a Brexit-megállapodásról szóló parlamenti szavazáson az egyezmény ellen akarnak voksolni. A londoni alsóház várhatóan kedden késő este szavaz a megállapodásról, de egyelőre nincs meg a többség az Európai Unióval elért 585 oldalas egyezség elfogadásához, elsősorban az ír-északír határellenőrzés elkerülésére szolgáló tartalékmegoldás feletti súlyos nézeteltérések miatt.

A kormányfő vasárnap, a Sunday Express című jobboldali, erőteljesen EU-szkeptikus brit tömeglapban megjelent cikkében is azzal érvelt, hogy

ha a parlament elveti a Brexit-egyezményt, az azzal a kockázattal járna, hogy az Egyesült Királyság vagy megállapodás nélkül lép ki, „vagy egyáltalán ki sem lép” az Európai Unióból.

A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap értesülése szerint kormánypárti és ellenzéki képviselők arra készülnek, hogy a Brexit-megállapodás alsóházi leszavazása esetén magukhoz veszik a kezdeményezést a kilépési folyamat további menetének meghatározásában, és olyan törvénytervezetet terjesztenének elő, amely megtiltaná a kormánynak a megállapodás nélküli kilépést az EU-ból.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67581/pics/lead_800x600.jpg
Brexit,EU,Európa,Nagy-Britannia,Theresa May
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2019-01-14 11:29:58
Már a britek is olyanok, hogy az emberek tudnak a szájukból segget csinálni !! Valószínű , ezt is az EU.-ban tanulták, mert az EU.-ban ---a nagyon sok szélhámos, orbitális hülye, csőgörény..--- rengeteg baromságot , hazugságot, anarchiát lehet tanulni.....sőt kötelesség is !! Egyértelmű, hogy több a rossz, mint a jó.........a most bent lévő, csicskák, pribékek, lakájok, fehérjehalmaz MARXISTÁK MAOISTÁK LENINISTÁK KOMMENISTÁK miatt !! Az Eu.- ban is FÉREGTELENÍTENI kell a tavasszal, mi több ÍRTANI a FÉRGEKET !!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Grezsa István: Trianon centenáriumának a jövőről kell szólnia

2020.05.31. 09:30
Történelmi kiegyezésre van szükség a magyarság és Kárpát-medencei szomszédai között. Ez a záloga a magyarság megerősödésének és annak, hogy térségünk …

Egyre jobban kóstolgatják a migránsok a magyar határt

2020.05.28. 03:50
A járványveszély lecsengésével újra fokozódik a nyomás.

Újabb öt átkelőhely nyílik meg a magyar–román határon

2020.05.20. 06:25
Szerdától végre megszűnhet a napok óta tapasztalható nagylaki káosz, illetve ártándi és csanádpalotai torlódás.

Az EU csődje: válságkezelésből elégtelen!

2020.05.12. 04:40
A Magyarország elleni boszorkányüldözés a jól megszokott figyelemelterelés.

Varga Judit - Nem több, hanem jobb Európára van szükségünk

2020.05.09. 09:40
Varga Judit megint odacsapott: az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán osztott meg ütős gondolatait Európa, illetve az Európai Unió jövőjével kapcsolatban.

Ha elül a koronavírus, berobbanhat a migránsözön

2020.05.06. 04:50
Dupla szorítással kell szembenéznie Európának.

Orbán Viktor: a Magyarországról álhíreket terjesztők kérjenek bocsánatot a magyar emberektől!

2020.05.04. 19:30
A Magyarország ellen zajló példátlan támadásról és dezinformációs kampányról, valamint az ezek …

Varga Judit: a magyar ellenzék azonnal kérjen bocsánatot!

2020.05.01. 05:00
Hazudtak, de most már lebuktak!

Koronavírus: hazatérnek Európából a migránsok?

2020.04.14. 09:15
Naná, hogy visszafelé is embercsempészek viszik az illegális bevándorlókat. Persze csak ideig-óráig lélegezhet föl az öreg kontinens...

A vírusválság megerősítette a nemzetállamokat

2020.04.14. 09:05
Az Európai Unió csúnyán leszerepelt, mikor bizonyítania kellett volna.

Ezeket a cikkeket olvastad már?