Blogolj!

Blogstar kávéház

Identitás

Ellenzéki mézeshetek.

2019 az ellenállás éve! – hirdette meg az ellenzék. Ezzel azonban nem jöttek ki a válságból az ellenzéki pártok, csupán időt nyertek maguknak: továbbra is tartalmat és identitást keresnek politikájuknak. Ha meglesz, akkor van esély lenyomni Orbán rendszerét – állítja az Azonnali.hu.

„Mi történt tehát valójában az elmúlt hónapban? Az, hogy a rabszolgatörvény elfogadását követő megmozdulások, akciók témát és teret adtak az ellenzéknek arra, hogy egy ideig ne kelljen a maga válságával foglalkoznia. A mézeshetek viszont lassan véget érnek, és a szereplők kezdenek újra szembesülni a régi problémákkal. Egyrészről politikájuk tartalmatlanságával, másrészről az új helyzetben is megmutatkozó, gyenge lábakon álló identitásukkal.”

Ellenáll az ellenzék, de minek?

2019 az ellenállás éve! - hirdette meg az ellenzék. Ezzel azonban nem jöttek ki a válságból az ellenzéki pártok, csupán időt nyertek maguknak: továbbra is tartalmat és identitást kellene, hogy adjanak a politikájuknak. Ha ez végre sikerül, akkor van esély lenyomni Orbán rendszerét.

Forrás

Kormánypárti kampányüzemmód.

Migrációról és a büdzséről is tárgyal majd kihelyezett frakcióülésén a Fidesz–KDNP – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A közelgő európai parlamenti (EP) választás és az azt megelőző kampány lesz az egyik kiemelt témája a kormánypártok február 13. és 15. közötti kihelyezett frakcióülésének – tájékoztatták lapunkat kormánypárti források. Egyúttal megerősítették a Magyar Idők múlt hét végi információját, miszerint biztonsági okokból jelenleg még nem nyilvános a tanácskozás helyszíne. Az utóbbi évek gyakorlata egyébként az volt, hogy a szeptemberi kihelyezett frakcióülést Velencén, a februárit pedig Visegrádon tartották a képviselők. Forrásaink beszámoltak arról is, hogy az ülésen biztosan szóba kerül az ellenzék is, amely már régen elkezdte a kampányt az EP-választásra.”

Migrációról és a büdzséről is tárgyalnak a kormánypártok

Többek között a májusi EP-választás, a költségvetés, valamint családpolitikai kérdések is szerepelnek a Fidesz-KDNP évadnyitó, kihelyezett frakcióülésének témái között - értesült lapunk kormánypárti forrásból. A kihelyezett tanácskozás első napján hallgatja meg a frakciószövetség a kormányfő tájékoztató beszédét (Fotó: Hegedüs Róbert) A közelgő európai parlamenti (EP) választás és az azt megelőző kampány lesz az egyik kiemelt témája a kormánypártok február 13.

Menü

Ujhelyi hisztériája.

Gyurcsány után Ujhelyi és Sneider is lebukott a filléres menzával – írja az Origo.hu.

„Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője és Sneider Tamás, a Jobbik elnöke is csúnyán lebukott. A két politikusnak a pártjai az elmúlt napokban elképesztő hisztériát csaptak amiatt, hogy a Várban lévő menzán milyen olcsón lehet ebédelni. A most birtokunkba került képek alapján kiderült, hogy Ujhelyi és Sneider sem veti meg az olcsó menüt, amit a képviselői irodaházban lehet beszerezni (és ami olcsóbb, mint a Várban).”

Gyurcsány után Ujhelyi és Sneider is lebukott a filléres menzával

Miközben a teljes hazai ellenzék napokig azon hisztériázott, hogy miért olyan olcsó a menza a budai Várban, ahol Miniszterelnöki Kabinetiroda dolgozói étkezhetnek, addig a birtokunkba került fényképekről kiderült, hogy Ujhelyi István Európai Parlamenti képviselő és Sneider Tamás Jobbik-elnök is a képviselői irodaház rendkívül olcsó menzáján étkezik (itt olcsóbb az ebéd, mint a Miniszterelnöki kabinetirodán).

Szimpátia

Macron kihívója.

Miközben a kilencedik tüntetés is lezajlott Franciaországban Macron politikája ellen, a Hirado.hu szakértője szerint egyre zavarosabb a francia kormány, a tüntetők és az ellenzék kommunikációja.

„Két hét múlva szimpátiatüntetést rendeznek Franciaországban, nem Emmanuel Macron, hanem az elnöki hatalom mellett állnak ki majd a résztvevők, akik a sárga mellényesek ellenében szeretnék magukat pozicionálni – hangsúlyozta a szakértő. Korábban Charles de Gaulle-t is hasonlóan támogatták 1968 májusában. Akkor csaknem egymillió ember vonult végig a párizsi Champs Elysées-n, azonban most nem számíthatunk ekkora tömegre – fogalmazott Magyar Ágnes Zsófia. Franciaországban a legnagyobb kérdés az, hogy a szélsőjobboldalt bármikor kész lesz-e az ország az elnöki székbe emelni. A szakértő úgy látja, hogy erre minimális az esély. Bár Emmanuel Macronnak jelenleg nincs kihívója, akit valóban vetélytársként kezelhetne.”

Zavaros a francia kormány, a tüntetők és az ellenzék kommunikációja

Szombaton ismét összecsaptak a rendőrökkel a sárga mellényes tüntetők Párizsban és több francia nagyvárosban. A hatóságok könnygázzal és vízágyúkkal oszlatták a tömeget. Ez volt a kilencedik országos tüntetés Emmanuel Macron politikája ellen: eddig csaknem 84 ezren vonultak az utcákra, közülük 240 embert vettek őrizetbe.

Kitartás

Pécsi Ildikó őrangyala.

A Kossuth-díjas színésznő és olimpiai bajnok labdarúgó férje, Szűcs Lajos a napokban ünnepelte 50. házassági évfordulóját, ez alkalomból vall a Lokál Online-nak.

„Kamaszként sosem gondoltam volna, hogy épp egy focistához megyek feleségül, Lajos viszont nagyon kitartó volt. Emlékszem, akkoriban sok időt töltöttünk Albert Flóriánékkal, és folyton csak azt szajkózták, hogy menjek már hozzá a Lajoshoz, hiszen másról sem tud beszélni, csak arról, hogy el akar engem venni. Végül beadtam a derekam, összejöttünk, és pár nappal később oltár elé is álltunk.”

Pécsi Ildikó: Vigyáznak rám odafentről

Pécsi Ildikó és olimpiai bajnok labdarúgó férje, Szűcs Lajos a napokban ünnepelték az 50. házassági évfordulójukat. A Kossuth-díjas színésznő ez alkalomból mesélt a Lokálnak az évtizedek óta tartó szerelemről, és az elmúlt pár év nehézségeiről, ami miatt úgy véli, hogy őrangyalok vigyáznak rá odafen

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67632/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?