Blogolj!

Blogstar kávéház

Mégsem

Az ellenzék nagy mellénye.

Még a január eleji demonstrációnál is kevesebben vettek részt a szombati tüntikézésen. Ennek kapcsán az Origo.hu felidéz néhány ellenzéki, a tüntetés napját megelőző, beképzelt nyilatkozatot arról, hogyan fogják megbénítani az országot.

„A Soros-Sargentini jelentést megszavazó, MSZP-s Ujhelyi István is nagy mellénnyel vágott neki a mai tüntetésnek, és elmondta, hogy ők 'mindenhol ott vannak'. Hát, ma nem mégsem voltak ott.”

Így bukott el ma is az ellenzéki nagyképűség

Mint ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, a mai ellenzéki tüntetés hatalmas kudarc volt. Rendkívül alacsony volt az érdeklődés, még a január eleji demonstrációnál is kevesebben vettek részt a mai tüntikézésen. Ennek kapcsán érdekes felidézni néhány ellenzéki, a tüntetés napját megelőző, beképzelt nyilatkozatot arról, hogy mekkora „orkánerejű" demonstráció lesz ma, és hogyan fogják a tüntetők megbénítani az országot.

Akció

Megbénult tüncikézés.

Az ellenzéki politikusok nagy erőkkel mozgósítottak, de úgy tűnik, a blokád elmaradt, az ország nem állt le – összegez a Hirado.hu.

„A budapesti és a vidéki tiltakozások is kudarcosak voltak, sem az ország megbénítása, sem a blokád nem valósult meg. Kijelenthető, hogy az a tiltakozási hullám, amit elindítottak decemberben az ellenzéki pártok, január közepére kifulladt – hangsúlyozta az M1 Ma est című műsorában Deák Dániel. A műsorban elhangzott Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselőjének megszólalása, miszerint harminc ember előtt azt mondta: 'ennél már csak többen lehetünk'. A politológus erre reagálva elmondta, szinte mindenki ennél sokkal sikeresebb akcióra számított.”

Kudarcba fulladt az országos blokád

Álljon le az ország - ezzel a címmel hirdettek szombatra ellenzéki tüntetést több településen. Előzetesen az ígérték a szervezők, hogy hidakat, utakat zárnak le, blokád alá kerül az egész ország és ezen belül Budapest is. Az ellenzéki politikusok is nagy erőkkel mozgósítottak, de úgy tűnik, a blokád elmaradt, az ország nem állt le.

Portya

Kormánybuktatásra spekuláló forradalmárok.

Az ember azt gondolná, egy hónappal azután, hogy Hadházy Ákos lódoktort és a belé csimpaszkodó Szél Bernadett segédszínészt kihajították a köztelevízió épületéből, szelídülni fog a kormánybuktatásra spekuláló forradalmárok lendülete. De nem – így a Magyar Idők Online.

„Hogy igazából mi volt a portya célja, az nem derült ki. Szél Bernadett mindenesetre kijelentette: az MTVA vezérigazgatója csak egyféleképpen úszhatja meg a velük történő találkozást: ha lemond. (Papp Dániel egyik legfőbb bűne, hogy decemberben nem engedte beolvasni a háborgók ötpontos követelését.) Hadházy meg azt mondta, nem adják fel: 'Kitartunk, feltámadunk…' Fel, támadunk!”

Egy furcsa pár | Magyar Idők

Az ember azt gondolná, egy hónappal azután, hogy Hadházy Ákos lódoktort és a belé csimpaszkodó Szél Bernadett segédszínészt kihajították a köztelevízió épületéből, szelídülni fog a kormánybuktatásra spekuláló forradalmárok lendülete. De nem. Nevezett anyaszomorítók a minap újabb, immár négynapos, nem hivatalos látogatást tettek az MTVA-épületében. (Megjegyzem, a decemberi pankrátorcimborák - a látványtervező Bangóné-show szereplői - erősen ...

Probléma

Az EU utópikus ideája.

Európa és az Európai Unió alig jelenik meg a science fiction irodalomban, éppen ezért üdítő kivétel Dave Hutchinson regénysorozata, ami egy katasztrofális influenzajárvány után teljesen széteső Európában, többek között Magyarországon is játszódik – mutatja be az Azonnali.hu.

„Maga az egyesült Európa gondolata is több évszázadnyi utópikus gondolkozás eredménye, ráadásul elég sikeres eredménye. Bár hajlamosak vagyunk rá csak valami bürokratikus nyűgként, vagy itthon éppen ellenségként tekinteni, az Európai Unió alapvetően egy utópikus idea. Az európai projekt ráadásul az elmúlt években súlyos válságon ment keresztül, aminek még közel sincs vége: a görög válság után jött a migrációs válság, az idei EP-választás pedig leginkább arról fog szólni, hogy mennyire erősödnek meg a szuverenista hangok az EU-n belül. Szóval van itt egy probléma: egyáltalán nem érdekli az embereket az EU jövője, vagy csupán mára adottnak vesszük, hogy az EU – tekintsük létét jónak vagy rossznak – van, és kész? Hát senkit nem érdekel ez az egész téma? Dehogynem!”

Milyen lenne Európa, ha több száz kisállamra esne szét?

Tavaly év elején az első cikkemben az Azonnalin - akkor még vendégszerzőként - a fantasztikus irodalom és a politika kapcsolódási pontjairól írtam cikket, ami annyira valós dolog, hogy idén már a harmadik ilyen tárgyú könyv jelenik meg Tóth Csaba politológus gondozásában.

Szeretet

Mága Zoltán látogatása.

Mága Zoltán meglátogatta Törőcsik Marit velemi otthonában. A hegedűművész eljátszotta Törőcsik Marinak a kedvenc zenéjét, átadott neki egy díjat és még az új évre is koccintottak – írja a Blikk Online.

„Mága Zoltán az újévi koncertjén a világ magyarságának ajánlott díjat, amit Törőcsök Mari kapott meg. Mivel a művésznő nem tudott a gálán részt venni, Mága Zoltán személyesen hozta el neki az elismerést. A kétszeres Kossuth-díjas színművésznőt nagyon meghatotta ez a szeretet, és azt reméli, hogy az új évben még egy kis egészség is jut neki.”

Mága Zoltán meglátogatta Törőcsik Marit az otthonában: a kedvenc zenéjét és egy díjat is vitt neki - videó

A hegedűművész eljátszotta Törőcsik Marinak a kedvenc zenéjét, átadott neki egy díjat és még az új évre is koccintottak. Mága Zoltán az újévi koncertjén a világ magyarságának ajánlott díjat, amit Törőcsök Mari kapott meg. Mivel a művésznő nem tudott a gálán részt venni, Mága Zoltán személyesen hozta el neki az elismerést.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/67849/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?