Blogolj!

Blogstar kávéház

Felhajtóerő

Lelohadt sztrájkhangulat.

Valószínű, hogy csak a közszféra hirdet összehangolt sztrájkot, a magánvállalatok munkásai csak saját bérükért harcolnak. A politológus szerint a szakszervezetek nem elég szervezettek – olvasható a Népszava Online-on.

„A szakszervezetek ott hibáztak az országos sztrájk meghirdetésével Böcskei Balázs politológus szerint, hogy december elején nem tudták, hány tagjuk elszánt egy ilyen tiltakozó akcióra. Az Idea Intézet vezetője a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy valójában tévedés volt azt hinni, a rabszolgatörvény az az ügy, ami elegendő felhajtóerőt ad egy ilyen akciónak. Mára kiderült, hogy a jogszabályt szinte sehol nem alkalmazzák egyelőre a munkáltatók, ami lelohasztotta a dolgozók elszántságát.”

Országos sztrájk: nem elég erős a dolgozók nyomása

Valószínű, hogy csak a közszféra hirdet összehangolt sztrájkot, a magánvállalatok munkásai csak saját bérükért harcolnak. A politológus szerint a szakszervezetek nem elég szervezettek. Még mindig reménykednek az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottságban együttműködő három szakszervezeti tömörülés és 12 szakszervezet vezetői, hogy ha nem is minden ágazatra kiterjedő, de legalább a közszféra nagy részét lefedő, országosnak mondható sztrájkbizottságot tudnak létrehozni, amivel a kormánynak a törvények értelmében le kell ülni tárgyalni.

Házalás

Veiszer Alinda érzékenyítése.

A Simicska Lajos tévéjében is megbukott Veiszer Alindát indította volna el főpolgármester-jelöltként a Momenum nevezetű viccpárt, azonban a nyáron még kultuszminiszterségről álmodozó riporternő nagy bánatunkra nemet mondott a felkérésre – írja az Origo.hu.

„Veiszerről az is kiderült, hogy a Soros-szervezetekkel összejátszó, embercsempészet miatt letartóztatott szír úszónővel 2017-ben az akkori Simicska-féle Hír TV-ben – nincs rá jobb kifejezés – érzékenyített. Egészen pontosan: együtt érzékenyítettek. A szír úszónő (és testvére, az úgynevezett menekültcsapatban úszó másik migránsnő) történetével az egész világon házalt. Állítólag egy fél tengert átúsztak, miközben migránstársai tucatjait mentették meg, erről mesélnek mindenütt.”

Veiszer helyett Farkasházy is lehetne a Momentum főpolgármester-jelöltje

A Simicska Lajos tévéjében is megbukott Veiszer Alindát indította volna el főpolgármester-jelöltként a Momenum nevezetű viccpárt, azonban a nyáron még kultuszminiszterségről álmodozó riporternő nagy bánatunkra nemet mondott a felkérésre. Mindezt a hvg korábban álriportkészítéssel szerencsétlenkedő propagandistanője írta meg, és az írásműből az derül ki, hogy nem a viccpárttól tudja.

Per

Az MSZP erkölcsi mélypontja.

Ujhelyi pereskedett is a jobbikos Sneiderrel, ma már összefogna vele – mutat rá a szocialisták erkölcsi lejtmenetére a Magyar Hírlap Online.

„Ujhelyi a tárgyaláson azt mondta, nyilatkozatával nem rágalmazott, csak felhívta a figyelmet: olyanok is igyekeznek letagadni korábbi tevékenységüket, akik komoly tisztséghez jutnak a parlamentben. (Sneider az Országgyűlés egyik alelnöke – a szerk). Sneider végül elvesztette a pert, így ahogy a Lokál is írta, szkinhednek lehet nevezni. A Jobbik elnök legutoljára felelevenített botránya éppen szélsőséges múltjához kötődik. Ahogy lapunk is beszámolt róla, 1991-ben társaival súlyosan bántalmazott egy mozgássérült, cigány származású férfit.”

Erkölcsi mélyponton az MSZP

Az újabb és újabb botrányok ellenére egyértelművé vált, hogy a korábban a náci eszméket felháborodottan elutasító baloldalt nem érdekli Sneider Tamás Jobbik-elnök szélsőséges múltja. Határozott igennel válaszolt Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő csütörtöki, győri sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy Sneider Tamás Jobbik-elnök karlendítős botránya után is összefognak-e a Jobbikkal az őszi önkormányzati választáson.

Kapaszkodás

Az ellenzék aprózódása.

A botrányok ellenére együttműködnének a balliberális pártok a Jobbikkal – így a Hirado.hu.

„Az M1-nek nyilatkozó politológus szerint ráadásul a baloldali pártok azt remélik, hogy nekik kedvez majd a Jobbik sodródása, minimum azáltal, hogy tovább csökken a párt támogatottsága. Kiszelly Zoltán úgy fogalmazott: megfeleződött a Jobbik támogatottsága Sneider elnök regnálása alatt, hogyha ez így folytatódik, akkor a Jobbik előbb utóbb stabil egyszámjegyű támogatottságú párt lesz. A politológus kitért arra is, bár most próbálnak belekapaszkodni az ellenzéki pártok egy közös EP-listába, azok döntenek jól, akik nem állnak be e mögé. Egy ilyen esetleges összefogás ugyanis csak tovább aprózná a szavazótáborukat.”

A botrányok ellenére együttműködnének az ellenzéki pártok a Jobbikkal

A párt elnökéhez köthető botrányok kapcsán több baloldali ellenzéki politikust is arról kérdezték az újságírók, hogy ezek után is hajlandóak-e vele összefogni. Annak ellenére, hogy néhány éve, sőt sokan még néhány hónapja is elítélték a Jobbikot radikális nézetei miatt, úgy tűnik, most már szívesen működnek együtt a párttal.

Levél

Antal Timi babaprojektje.

Nemcsak a magánéletben, hanem a színpadon is tökéletesen kiegészíti egymást Antal Timi és férje, Demko Gergő, a Dal 2019 két továbbjutója – fogalmaz a Blikk Online.

„Évekkel korábban volt egy férfi, aki először nagyon kedves, szép leveleket küldött. Kicsit később már erőszakos, perverz, erősen szexuális tartalmú levelekkel bombázott. Kénytelen voltam letiltani, és végül eltűnt örökre – emlékezett vissza Timi, aki bevallása szerint szeretne fiatal anyuka lenni, ráadásul férjével eldöntötték, hogy nagy családot szeretnének. – Még nem dolgozunk a babaprojekten, de nem is teszünk ellene.”

Döbbenet: szexuális tartalmú levelekkel bombázta Antal Timit egy rajongója

Budapest - Nemcsak a magánéletben, hanem a színpadon is tökéletesen kiegészíti egymást Antal Timi (25) és férje, Demko Gergő (27). A Dal 2019 továbbjutói azonban a Blikk szerkesztőségében járva elárulták: nem tagadják, volt, hogy idilli kapcsolatukban is felütötte a fejét a zöld szemű szörnyeteg.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68104/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?