Blogolj!

Blogstar kávéház

Felhajtóerő

Lelohadt sztrájkhangulat.

Valószínű, hogy csak a közszféra hirdet összehangolt sztrájkot, a magánvállalatok munkásai csak saját bérükért harcolnak. A politológus szerint a szakszervezetek nem elég szervezettek – olvasható a Népszava Online-on.

„A szakszervezetek ott hibáztak az országos sztrájk meghirdetésével Böcskei Balázs politológus szerint, hogy december elején nem tudták, hány tagjuk elszánt egy ilyen tiltakozó akcióra. Az Idea Intézet vezetője a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy valójában tévedés volt azt hinni, a rabszolgatörvény az az ügy, ami elegendő felhajtóerőt ad egy ilyen akciónak. Mára kiderült, hogy a jogszabályt szinte sehol nem alkalmazzák egyelőre a munkáltatók, ami lelohasztotta a dolgozók elszántságát.”

Országos sztrájk: nem elég erős a dolgozók nyomása

Valószínű, hogy csak a közszféra hirdet összehangolt sztrájkot, a magánvállalatok munkásai csak saját bérükért harcolnak. A politológus szerint a szakszervezetek nem elég szervezettek. Még mindig reménykednek az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottságban együttműködő három szakszervezeti tömörülés és 12 szakszervezet vezetői, hogy ha nem is minden ágazatra kiterjedő, de legalább a közszféra nagy részét lefedő, országosnak mondható sztrájkbizottságot tudnak létrehozni, amivel a kormánynak a törvények értelmében le kell ülni tárgyalni.

Házalás

Veiszer Alinda érzékenyítése.

A Simicska Lajos tévéjében is megbukott Veiszer Alindát indította volna el főpolgármester-jelöltként a Momenum nevezetű viccpárt, azonban a nyáron még kultuszminiszterségről álmodozó riporternő nagy bánatunkra nemet mondott a felkérésre – írja az Origo.hu.

„Veiszerről az is kiderült, hogy a Soros-szervezetekkel összejátszó, embercsempészet miatt letartóztatott szír úszónővel 2017-ben az akkori Simicska-féle Hír TV-ben – nincs rá jobb kifejezés – érzékenyített. Egészen pontosan: együtt érzékenyítettek. A szír úszónő (és testvére, az úgynevezett menekültcsapatban úszó másik migránsnő) történetével az egész világon házalt. Állítólag egy fél tengert átúsztak, miközben migránstársai tucatjait mentették meg, erről mesélnek mindenütt.”

Veiszer helyett Farkasházy is lehetne a Momentum főpolgármester-jelöltje

A Simicska Lajos tévéjében is megbukott Veiszer Alindát indította volna el főpolgármester-jelöltként a Momenum nevezetű viccpárt, azonban a nyáron még kultuszminiszterségről álmodozó riporternő nagy bánatunkra nemet mondott a felkérésre. Mindezt a hvg korábban álriportkészítéssel szerencsétlenkedő propagandistanője írta meg, és az írásműből az derül ki, hogy nem a viccpárttól tudja.

Per

Az MSZP erkölcsi mélypontja.

Ujhelyi pereskedett is a jobbikos Sneiderrel, ma már összefogna vele – mutat rá a szocialisták erkölcsi lejtmenetére a Magyar Hírlap Online.

„Ujhelyi a tárgyaláson azt mondta, nyilatkozatával nem rágalmazott, csak felhívta a figyelmet: olyanok is igyekeznek letagadni korábbi tevékenységüket, akik komoly tisztséghez jutnak a parlamentben. (Sneider az Országgyűlés egyik alelnöke – a szerk). Sneider végül elvesztette a pert, így ahogy a Lokál is írta, szkinhednek lehet nevezni. A Jobbik elnök legutoljára felelevenített botránya éppen szélsőséges múltjához kötődik. Ahogy lapunk is beszámolt róla, 1991-ben társaival súlyosan bántalmazott egy mozgássérült, cigány származású férfit.”

Erkölcsi mélyponton az MSZP

Az újabb és újabb botrányok ellenére egyértelművé vált, hogy a korábban a náci eszméket felháborodottan elutasító baloldalt nem érdekli Sneider Tamás Jobbik-elnök szélsőséges múltja. Határozott igennel válaszolt Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő csütörtöki, győri sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy Sneider Tamás Jobbik-elnök karlendítős botránya után is összefognak-e a Jobbikkal az őszi önkormányzati választáson.

Kapaszkodás

Az ellenzék aprózódása.

A botrányok ellenére együttműködnének a balliberális pártok a Jobbikkal – így a Hirado.hu.

„Az M1-nek nyilatkozó politológus szerint ráadásul a baloldali pártok azt remélik, hogy nekik kedvez majd a Jobbik sodródása, minimum azáltal, hogy tovább csökken a párt támogatottsága. Kiszelly Zoltán úgy fogalmazott: megfeleződött a Jobbik támogatottsága Sneider elnök regnálása alatt, hogyha ez így folytatódik, akkor a Jobbik előbb utóbb stabil egyszámjegyű támogatottságú párt lesz. A politológus kitért arra is, bár most próbálnak belekapaszkodni az ellenzéki pártok egy közös EP-listába, azok döntenek jól, akik nem állnak be e mögé. Egy ilyen esetleges összefogás ugyanis csak tovább aprózná a szavazótáborukat.”

A botrányok ellenére együttműködnének az ellenzéki pártok a Jobbikkal

A párt elnökéhez köthető botrányok kapcsán több baloldali ellenzéki politikust is arról kérdezték az újságírók, hogy ezek után is hajlandóak-e vele összefogni. Annak ellenére, hogy néhány éve, sőt sokan még néhány hónapja is elítélték a Jobbikot radikális nézetei miatt, úgy tűnik, most már szívesen működnek együtt a párttal.

Levél

Antal Timi babaprojektje.

Nemcsak a magánéletben, hanem a színpadon is tökéletesen kiegészíti egymást Antal Timi és férje, Demko Gergő, a Dal 2019 két továbbjutója – fogalmaz a Blikk Online.

„Évekkel korábban volt egy férfi, aki először nagyon kedves, szép leveleket küldött. Kicsit később már erőszakos, perverz, erősen szexuális tartalmú levelekkel bombázott. Kénytelen voltam letiltani, és végül eltűnt örökre – emlékezett vissza Timi, aki bevallása szerint szeretne fiatal anyuka lenni, ráadásul férjével eldöntötték, hogy nagy családot szeretnének. – Még nem dolgozunk a babaprojekten, de nem is teszünk ellene.”

Döbbenet: szexuális tartalmú levelekkel bombázta Antal Timit egy rajongója

Budapest - Nemcsak a magánéletben, hanem a színpadon is tökéletesen kiegészíti egymást Antal Timi (25) és férje, Demko Gergő (27). A Dal 2019 továbbjutói azonban a Blikk szerkesztőségében járva elárulták: nem tagadják, volt, hogy idilli kapcsolatukban is felütötte a fejét a zöld szemű szörnyeteg.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68104/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Holtan találták a Fogarasi havasokban Török Zsolt aradi hegymászót

2019.08.17. 15:20
Holtan találták szombaton a Fogarasi havasok egyik szakadékában Török Zsolt aradi hegymászót - közölte a Digi24 hírtelevízió.

Blogstar kávéház

2019.08.17. 05:15
Orbán és Merkel közeledése, az MSZP és a DK összeolvadása, az ellenzék cicaharca, a mágneses mező drámai vándorlása és Vajna Tímea spirituális kapaszkodója szombati online lapszemlénkben.

Tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2019.08.16. 11:45
Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os …

Blogstar kávéház

2019.08.16. 05:10
A mentősök morgolódása, az ellenzék pozícióharcai, Salvini szabadságharca, Napóleon páratlan zsenialitása és Radics Gigi feszes popsija pénteki online lapszemlénkben.

Túszt ejtett és rendőrökre lőtt egy férfi Philadelphiában

2019.08.15. 08:00
Helyi idő szerint az esti órákban lövöldözés tört ki szerdán Philadelphiában, az elkövető túszokat ejtett és hat rendőrt meglőtt.

Blogstar kávéház

2019.08.15. 05:20
A magyarok felelőtlen száguldozása, Márki-Zay dermesztő hazugságai, az előválasztás elmérgesedése, Németország kettéosztottsága és Halle Berry melltartóellenessége csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.14. 05:15
A honvédség gránátgate-je, Gyurcsány riogatása, az ellenzék zsaroló hadjáratai, a migránsok integrációjának bukása és Demcsák Zsuzsa csipkelődése szerdai online lapszemlénkben.

Többmillió forinttal díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztését

2019.08.13. 16:45
Díjat hoz létre a Pénzügyminisztérium (PM) a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó …

Jövő héten kezdődik a Szentendrei út felújítása

2019.08.13. 16:20
Készüljön fel mindenki, ugyanis jövő szerdán kezdődnek meg a Szentendrei út felújítási munkálatai a Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca között.

Késsel támadt járókelőkre egy férfi Sydney-ben

2019.08.13. 08:05
A támadó több embert is meg akart késelni, de a járókelők hamar ártalmatlanították, majd a rendőrök őrizetbe is vették.

Ezeket a cikkeket olvastad már?