Blogolj!

Blogstar kávéház

Felhajtóerő

Lelohadt sztrájkhangulat.

Valószínű, hogy csak a közszféra hirdet összehangolt sztrájkot, a magánvállalatok munkásai csak saját bérükért harcolnak. A politológus szerint a szakszervezetek nem elég szervezettek – olvasható a Népszava Online-on.

„A szakszervezetek ott hibáztak az országos sztrájk meghirdetésével Böcskei Balázs politológus szerint, hogy december elején nem tudták, hány tagjuk elszánt egy ilyen tiltakozó akcióra. Az Idea Intézet vezetője a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy valójában tévedés volt azt hinni, a rabszolgatörvény az az ügy, ami elegendő felhajtóerőt ad egy ilyen akciónak. Mára kiderült, hogy a jogszabályt szinte sehol nem alkalmazzák egyelőre a munkáltatók, ami lelohasztotta a dolgozók elszántságát.”

Országos sztrájk: nem elég erős a dolgozók nyomása

Valószínű, hogy csak a közszféra hirdet összehangolt sztrájkot, a magánvállalatok munkásai csak saját bérükért harcolnak. A politológus szerint a szakszervezetek nem elég szervezettek. Még mindig reménykednek az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottságban együttműködő három szakszervezeti tömörülés és 12 szakszervezet vezetői, hogy ha nem is minden ágazatra kiterjedő, de legalább a közszféra nagy részét lefedő, országosnak mondható sztrájkbizottságot tudnak létrehozni, amivel a kormánynak a törvények értelmében le kell ülni tárgyalni.

Házalás

Veiszer Alinda érzékenyítése.

A Simicska Lajos tévéjében is megbukott Veiszer Alindát indította volna el főpolgármester-jelöltként a Momenum nevezetű viccpárt, azonban a nyáron még kultuszminiszterségről álmodozó riporternő nagy bánatunkra nemet mondott a felkérésre – írja az Origo.hu.

„Veiszerről az is kiderült, hogy a Soros-szervezetekkel összejátszó, embercsempészet miatt letartóztatott szír úszónővel 2017-ben az akkori Simicska-féle Hír TV-ben – nincs rá jobb kifejezés – érzékenyített. Egészen pontosan: együtt érzékenyítettek. A szír úszónő (és testvére, az úgynevezett menekültcsapatban úszó másik migránsnő) történetével az egész világon házalt. Állítólag egy fél tengert átúsztak, miközben migránstársai tucatjait mentették meg, erről mesélnek mindenütt.”

Veiszer helyett Farkasházy is lehetne a Momentum főpolgármester-jelöltje

A Simicska Lajos tévéjében is megbukott Veiszer Alindát indította volna el főpolgármester-jelöltként a Momenum nevezetű viccpárt, azonban a nyáron még kultuszminiszterségről álmodozó riporternő nagy bánatunkra nemet mondott a felkérésre. Mindezt a hvg korábban álriportkészítéssel szerencsétlenkedő propagandistanője írta meg, és az írásműből az derül ki, hogy nem a viccpárttól tudja.

Per

Az MSZP erkölcsi mélypontja.

Ujhelyi pereskedett is a jobbikos Sneiderrel, ma már összefogna vele – mutat rá a szocialisták erkölcsi lejtmenetére a Magyar Hírlap Online.

„Ujhelyi a tárgyaláson azt mondta, nyilatkozatával nem rágalmazott, csak felhívta a figyelmet: olyanok is igyekeznek letagadni korábbi tevékenységüket, akik komoly tisztséghez jutnak a parlamentben. (Sneider az Országgyűlés egyik alelnöke – a szerk). Sneider végül elvesztette a pert, így ahogy a Lokál is írta, szkinhednek lehet nevezni. A Jobbik elnök legutoljára felelevenített botránya éppen szélsőséges múltjához kötődik. Ahogy lapunk is beszámolt róla, 1991-ben társaival súlyosan bántalmazott egy mozgássérült, cigány származású férfit.”

Erkölcsi mélyponton az MSZP

Az újabb és újabb botrányok ellenére egyértelművé vált, hogy a korábban a náci eszméket felháborodottan elutasító baloldalt nem érdekli Sneider Tamás Jobbik-elnök szélsőséges múltja. Határozott igennel válaszolt Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő csütörtöki, győri sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy Sneider Tamás Jobbik-elnök karlendítős botránya után is összefognak-e a Jobbikkal az őszi önkormányzati választáson.

Kapaszkodás

Az ellenzék aprózódása.

A botrányok ellenére együttműködnének a balliberális pártok a Jobbikkal – így a Hirado.hu.

„Az M1-nek nyilatkozó politológus szerint ráadásul a baloldali pártok azt remélik, hogy nekik kedvez majd a Jobbik sodródása, minimum azáltal, hogy tovább csökken a párt támogatottsága. Kiszelly Zoltán úgy fogalmazott: megfeleződött a Jobbik támogatottsága Sneider elnök regnálása alatt, hogyha ez így folytatódik, akkor a Jobbik előbb utóbb stabil egyszámjegyű támogatottságú párt lesz. A politológus kitért arra is, bár most próbálnak belekapaszkodni az ellenzéki pártok egy közös EP-listába, azok döntenek jól, akik nem állnak be e mögé. Egy ilyen esetleges összefogás ugyanis csak tovább aprózná a szavazótáborukat.”

A botrányok ellenére együttműködnének az ellenzéki pártok a Jobbikkal

A párt elnökéhez köthető botrányok kapcsán több baloldali ellenzéki politikust is arról kérdezték az újságírók, hogy ezek után is hajlandóak-e vele összefogni. Annak ellenére, hogy néhány éve, sőt sokan még néhány hónapja is elítélték a Jobbikot radikális nézetei miatt, úgy tűnik, most már szívesen működnek együtt a párttal.

Levél

Antal Timi babaprojektje.

Nemcsak a magánéletben, hanem a színpadon is tökéletesen kiegészíti egymást Antal Timi és férje, Demko Gergő, a Dal 2019 két továbbjutója – fogalmaz a Blikk Online.

„Évekkel korábban volt egy férfi, aki először nagyon kedves, szép leveleket küldött. Kicsit később már erőszakos, perverz, erősen szexuális tartalmú levelekkel bombázott. Kénytelen voltam letiltani, és végül eltűnt örökre – emlékezett vissza Timi, aki bevallása szerint szeretne fiatal anyuka lenni, ráadásul férjével eldöntötték, hogy nagy családot szeretnének. – Még nem dolgozunk a babaprojekten, de nem is teszünk ellene.”

Döbbenet: szexuális tartalmú levelekkel bombázta Antal Timit egy rajongója

Budapest - Nemcsak a magánéletben, hanem a színpadon is tökéletesen kiegészíti egymást Antal Timi (25) és férje, Demko Gergő (27). A Dal 2019 továbbjutói azonban a Blikk szerkesztőségében járva elárulták: nem tagadják, volt, hogy idilli kapcsolatukban is felütötte a fejét a zöld szemű szörnyeteg.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68104/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?