Blogolj!

Blogstar kávéház

Kiúttalanság

Az ellenzék zsákutcája.

A rendszer nem fenntartható, Európának bealkonyul, a migráció pedig kulcskérdés – elemez Gyurgyák János történész a Mandiner.hu nagyinterjújában.

„Látom persze a kiúttalanságot, ami annak is köszönhető, hogy olyan ellenzékkel vert meg a sors bennünket, amelynek még véletlenül sem jutna az eszébe semmi. S egyébként is egyszer már zsákutcába vittek bennünket, csak erről elfeledkeztek megemlékezni. Nem nagyon mondták, hogy mea culpa, mea maxima culpa. Új nemzedékre lesz itt szükség.”

A rendszer nem fenntartható, Európának bealkonyul, a migráció pedig kulcskérdés - Gyurgyák János a Mandinernek | Mandiner

Miért tekint magára „idegen testként" Magyarországon egy konzervatív történész? Milyen hibákat követett el a rendszerváltó elit és a mai magyar értelmiség? Miért vár egy új nemzedékre, és miért nem hisz ugyanakkor az O1G-generációban? Gyurgyák Jánost, az Osiris Könyvkiadó igazgatóját faggattuk Európa alkonyáról és a magyar közállapotokról vallott nézeteiről.

Takarítás

Föld alatti partizánok.

Mellár Tamás és 25 partizánja a világ legviccesebb kormánydöntő puccsáról ábrándozott egy pécsi kormányellenes fórumon – így az Origo.hu.

„A fórumon aztán az egyik felszólaló arról beszélt, hogy partizán, föld alatti mozgalmat kell szervezni, majd pedig törvénytelen eszközök igénybevételével kell megdönteti a kormányt: betartjuk a jogokat, de sokáig nem megy, de majd összefogunk és a katonaság, rendőrség eltakarítja ezt az egész rendszert jogellenesen. Föld alatti mozgalomban, partizánként szervezzük meg ezt is – jelentette ki.”

Mellár Tamás, 25 partizán és a világ legviccesebb kormánydöntő terve

A baloldali pártokhoz kapcsolódó két szakszervezet Pécsett - 25 nyugdíjas részvételével - erőszakkal akarja megdönteni a demokratikusan megválasztott kormányt. A kommunista gyökerekhez ragaszkodva, földalatti partizánmozgalmat szerveznének, a katonaságot és a rendőrséget is bevetnék. A rendezvényen - amelyen ilyen és ehhez hasonló hallatlan ostobaságok hangzottak el - részt vett a magát konzervatív értelmiséginek hazudó, de a nullaszázalékos Párbeszéd nevű kamupárt frakciójában ülő Mellár Tamás is.

Olvadás

Sarkvidéki hidegháború.

Olvad a sarkvidéki jég, ez pedig nemcsak környezetvédelmi de biztonságpolitikai szempontból is fontos. Ez ugyanis azt jelenti, hogy új hajózási útvonalak nyílnak, ami geopolitikai feszültségeket is okoz – írja a Hirado.hu.

„A nagyhatalmak – Oroszország, Kína és az Egyesült Államok – elsősorban a tulajdonviszony miatt aggódnak, hogy ki fogja majd az új területeket uralni – fogalmazott Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma Este című műsorában. Ezek a területek bár nemzetközi területeknek számítanak, de az oroszok azt állítják, hogy az övék, ezt mutatja a kihelyezett orosz zászló és két tengeralattjárójuk is már ott állomásozik. Kis-Benedek József elmondta, ezek a területek sokkal előbb voltak nemzetközi területek, így az oroszok esetében itt egyfajta kisajátításról van szó, és ez okozza a geopolitikai feszültséget. Hozzátette, az oroszok szerint azért illeti meg őket a terület, mert közelebb esik az országhoz. A nagyhatalmak mellett azonban más országok is jelezték, hogy ők is igényt tartanak egyes részekre – jegyezte meg.”

Geopolitikai feszültséget okozhat a sarkvidéki jég olvadása

Olvad a sarkvidéki jég, ez pedig nemcsak környezetvédelmi de biztonságpolitikai szempontból is fontos. Ez ugyanis azt jelenti, hogy új hajózási útvonalak nyílnak, ami geopolitikai feszültségeket is okoz. Az északi sarkvidéken intenzív katonai telepítések indultak meg nemrég, a helyi hatalmak ugyanis így akarják biztosítani határaikat.

Változás

Állati klímatragédia.

Ausztráliában az utcára potyognak, emberekre „támadnak” a haldokló denevérek, itthon csendben pusztulnak tömegesen. Elképesztő adottságaik miatt ők a természet szuperhősei, mi viszont akaratlanul is irtóhadjáratot indítottunk ellenük – fogalmaz a 24.hu.

„A kutatók és a denevérvédők megteszik amit tudnak, Boldogh Sándor és kollégái például világos színű festékkel látják el a túlmelegedésre hajlamos tetőket, vagy olyan ablakokat építenek be, amelyek bizonyos ponton túl önműködően kinyílnak, hogy a helyiség átszellőzhessen. Több barlangnál a denevérek számára kedvezőbb állapot visszaállításán is dolgoznak. Ezek a megoldások egy-egy denevérközösségnek ugyan segítenek, de a problémát nem oldhatják meg, az az egész emberiség feladata. Aktualizálva sokszor leírt mondatunkat: ma a denevéreket, holnap az embereket sodorja nagy bajba a gyors éghajlatváltozás.”

Ijesztő mértékben pusztulnak ezek az állatok | 24.hu

Nyilván az emberi szem elől rejtett éjszakai életmódjuk, fura kinézetük, kiszámíthatatlannak tűnő, cikázó repülésük és a róluk terjengő számos tévhit az oka, hogy a denevérek a legtöbb ember számára amolyan „nemszeretem" állatok. Mégis, ha arról hallunk, hogy Ausztráliában a nagy melegben 48 óra alatt elpusztult egy faj állományának egyharmada, mindenkin a döbbenet lesz úrrá.

Féltékenység

Iszak Eszti forrósága.

Gyönyörű helyen telel a csodaszép celeb – mutatja be a Blikk Online.

„A műsorvezető nem rest mindent megosztani követőivel, így tett most is és Instagram-oldalán mutatta meg neki, hova is utazott. Az úti cél pedig nem más volt, mint a Dominikai Köztársaság. Eszti a képen éppen a tengerparton sétálgat és a fotót elnézve aligha van olyan ember, aki most nem féltékeny rá.”

Elképesztő helyre utazott Iszak Eszti, most azt is megtudhatja, hova

A műsorvezető nem rest mindent megosztani követőivel, így tett most is és Instagram-oldalán mutatta meg neki, hova is utazott. Az úticél pedig nem más volt, mint a Dominikai Köztársaság. Eszti a képen éppen a tengerparton sétálgat és a fotót elnézve aligha van olyan ember, aki most nem féltékeny rá.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68133/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?