Blogolj!

Blogstar kávéház

Részvétel

Az előválasztás kérdésessége.

Végre úgy érezhette a baloldal, valamit jól csinál – vélekednek elemzők az előválasztásról a Népszava Online-on.

„Várakozáson felülinek minősítette a részvételt Böcskei Balázs is. Az IDEA intézet igazgatója szerint ez elsősorban az MSZP és a DK budapesti mozgósító erejét bizonyítja. – A Demokratikus Koalíció kiállt Karácsony Gergely mellett és a számok azt mutatják, az MSZP szavazói sem feltétlenül Horváth Csabát támogatták – mondta. Mivel az előzetes felmérések mindenhol azt mutatták, hogy Karácsony Gergely jóval népszerűbb, Böcskei Balázs szerint papírforma eredmény született. – Kérdés ezek után, hogy lesz-e második forduló. Bár a felek megegyeztek ebben, de a mai tudásunk szerint nincs olyan felmérés, ami azt mutatná, hogy Puzsér Róbert népszerűsége megközelítené Karácsony Gergelyét – tette hozzá Böcskei Balázs.”

"Végre úgy érezhette a baloldal, valamit jól csinál" - elemzők az előválasztásról

Van aki szerint erősen kérdéses a második forduló. A várakozásokhoz képest komoly sikert hozott az előválasztás - mondta a Népszavának Tóth Csaba, az előválasztás megszervezésében résztvevő Republikon Intézet stratégiai igazgatója. Szerinte dacára annak, hogy sokáig úgy tűnt, kicsit hirtelen jött létre az előválasztás, a folyamat jól vizsgázott: voltak jelöltek, volt értelmezhető kampány, vitafórumok, médiaérdeklődés, a választók megismerhették a két jelöltet.

Casting

A korrupt pártok falánksága.

Nem volt meglepetés az előválasztás első fordulójának eredményében: teljes érdektelenség mellett az örök vesztes Horváth Csaba most is nagyon kikapott, ám a casting folytatódik – fogalmaz az Origo.hu.

„A főpolgármester-jelöltség Karácsony Gergelynek egy ugródeszka a miniszterelnöki székhez. Megérthetné, hogy a főváros nem lehet az ő személyes ambícióinak, meg az őt támogató korrupt pártok falánkságának az eszköze – ezt már Puzsér Róbert írta a Párbeszéd társelnökéről január közepén. Mostanra kiderült, sem Horváthnak, sem Karácsonynak nincs érdemi támogatottsága. A casting folytatódik, most már a humorista Puzsérral szemben.”

Kudarcba fulladt az ellenzéki előválasztás, folytatódik a casting

Nem volt meglepetés az előválasztás első fordulójának eredményében: teljes érdektelenség mellett az örök vesztes Horváth Csaba most is nagyon kikapott. Karácsony Gergely győzelmének értéke azonban így is a nullához közelít, az előválasztáson ugyanis a szavazásra jogosultak alig több mint 2 százaléka vett részt. A casting folytatódik: Karácsony ellenfele a következő körben Puzsér Róbert humorista lesz.

Vád

A Momentum boszorkányüldözése.

Néhány napja került nyilvánosságra, hogy a több mint félmilliárdos állami kampánytámogatás egy része momentumos politikusokhoz köthető családi és baráti cégeknél kötött ki. Az információt részben cáfolta, ám részben elismerte a Momentum – így a Hirado.hu.

„Lázasan keresik a Momentumban azt, aki kiszivárogtatta a párt pénzügyi gazdálkodásának kényes részleteit – írja a Figyelő. A portál értesülései szerint a pártban boszorkányüldözéshez hasonló folyamat zajlik, mindenki megvádolt mindenkit, egyesek pedig odáig jutottak, hogy fizikai erőszakkal fenyegetőztek – hangzott el az M1 Híradójában.”

Figyelő: Keresik a kiszivárogtatót a Momentumban

Nem csitulnak a kedélyek a Momentumon belül, és a párt körül a kormánypénzek miatt. Néhány napja került nyilvánosságra, hogy a több mint félmilliárdos állami kampánytámogatás egy része momentumos politikusokhoz köthető családi és baráti cégeknél kötött ki. Az információt részben cáfolta, ám részben elismerte a Momentum.

Botrány

A Jobbik vetkőzése.

Az ellenzéket csak a közös ellenségkép tartja össze, minden elvet és ideológiát levetkőznek, hogy az elképzelt gonoszt le tudják győzni – mondja Boros Bánk Levente a Magyar Hírlap Online-nak.

„A Jobbik és annak elnökének nyilvánosságra kerülő náci botrányai kapcsán Boros Bánk azt a kérdést emelte ki, hogy a Jobbikkal szövetkező balliberális pártok hogyan fogják megmagyarázni nyugati elvtársaiknak, hogy egy volt szkinhed által vezetett párttal állnak össze. Az elemző szerint az ellenzéki pártokat csak a közös ellenségkép tartja össze, minden elvet és ideológiát levetkőznek, csak hogy az általuk elképzelt gonoszt le tudják győzni. A Jobbikon belül pedig nincs már olyan, aki számon kérné botrányai miatt a pártelnök Sneider Tamást – tette hozzá a politológus.”

Önfeladásban az MSZP, beadták a derekukat

Teljesen értelmetlen és értelmezhetetlen az MSZP részvétele az előválasztási versenyben Boros Bánk Levente politológus szerint. Az elemző úgy véli, egyik balliberális jelöltnek sem lesz értékelhető programja. A múlt heti európai parlamenti vita kapcsán arra mutatott rá, hogy a brüsszeli elit saját hatalmát félti, ezért támadja a vele szemben az alternatívát megtestesítő magyar kormányfőt.

Összetartozás

A sztárénekes álomesküvője.

L. L. Junior, azaz Lesi László és Körtvélyessy Kinga dominikai álomesküvőjük után nyár végén itthon is örök hűséget fogadnak egymásnak – számol be róla a Lokál Online.

„Olyan jó érzés kimondani, hogy van egy férjem. Számomra soha nem volt kérdés, hogy ő az igazi, de igenis számít a tudat, hogy mi ketten hivatalosan is összetartozunk. Nekem tényleg Laci a nagybetűs férfi, és nincs olyan, amit ne szeretnék benne. Már az első beszélgetéseink során kiderült, hogy nagyon intelligens és érdeklődő ember, akivel jókat lehet beszélgetni, ez az, amivel igazán megfogott. Persze nekünk is voltak problémáink a három év alatt. Mindketten elég féltékeny típusok vagyunk, és nehéz volt kialakítanunk a feltétel nélküli bizalmat, de mára sikerült – mesélte boldogan az ifjú feleség.”

L. L. Junior és Kinga: újabb esküvőt szerveznek

L.L. Junor, az az Lesi László és Körtvélyessy Kinga dominikai álomesküvőjük után nyár végén itthon is örök hűséget fogadnak egymásnak. Az ifjú feleség az elejétől kezdve biztos volt benne, hogy számára az énekes az igazi, akinek gyermekeivel is nagyon jó kapcsolatot ápol.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68468/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?