Blogolj!

Blogstar kávéház

Részvétel

Az előválasztás kérdésessége.

Végre úgy érezhette a baloldal, valamit jól csinál – vélekednek elemzők az előválasztásról a Népszava Online-on.

„Várakozáson felülinek minősítette a részvételt Böcskei Balázs is. Az IDEA intézet igazgatója szerint ez elsősorban az MSZP és a DK budapesti mozgósító erejét bizonyítja. – A Demokratikus Koalíció kiállt Karácsony Gergely mellett és a számok azt mutatják, az MSZP szavazói sem feltétlenül Horváth Csabát támogatták – mondta. Mivel az előzetes felmérések mindenhol azt mutatták, hogy Karácsony Gergely jóval népszerűbb, Böcskei Balázs szerint papírforma eredmény született. – Kérdés ezek után, hogy lesz-e második forduló. Bár a felek megegyeztek ebben, de a mai tudásunk szerint nincs olyan felmérés, ami azt mutatná, hogy Puzsér Róbert népszerűsége megközelítené Karácsony Gergelyét – tette hozzá Böcskei Balázs.”

"Végre úgy érezhette a baloldal, valamit jól csinál" - elemzők az előválasztásról

Van aki szerint erősen kérdéses a második forduló. A várakozásokhoz képest komoly sikert hozott az előválasztás - mondta a Népszavának Tóth Csaba, az előválasztás megszervezésében résztvevő Republikon Intézet stratégiai igazgatója. Szerinte dacára annak, hogy sokáig úgy tűnt, kicsit hirtelen jött létre az előválasztás, a folyamat jól vizsgázott: voltak jelöltek, volt értelmezhető kampány, vitafórumok, médiaérdeklődés, a választók megismerhették a két jelöltet.

Casting

A korrupt pártok falánksága.

Nem volt meglepetés az előválasztás első fordulójának eredményében: teljes érdektelenség mellett az örök vesztes Horváth Csaba most is nagyon kikapott, ám a casting folytatódik – fogalmaz az Origo.hu.

„A főpolgármester-jelöltség Karácsony Gergelynek egy ugródeszka a miniszterelnöki székhez. Megérthetné, hogy a főváros nem lehet az ő személyes ambícióinak, meg az őt támogató korrupt pártok falánkságának az eszköze – ezt már Puzsér Róbert írta a Párbeszéd társelnökéről január közepén. Mostanra kiderült, sem Horváthnak, sem Karácsonynak nincs érdemi támogatottsága. A casting folytatódik, most már a humorista Puzsérral szemben.”

Kudarcba fulladt az ellenzéki előválasztás, folytatódik a casting

Nem volt meglepetés az előválasztás első fordulójának eredményében: teljes érdektelenség mellett az örök vesztes Horváth Csaba most is nagyon kikapott. Karácsony Gergely győzelmének értéke azonban így is a nullához közelít, az előválasztáson ugyanis a szavazásra jogosultak alig több mint 2 százaléka vett részt. A casting folytatódik: Karácsony ellenfele a következő körben Puzsér Róbert humorista lesz.

Vád

A Momentum boszorkányüldözése.

Néhány napja került nyilvánosságra, hogy a több mint félmilliárdos állami kampánytámogatás egy része momentumos politikusokhoz köthető családi és baráti cégeknél kötött ki. Az információt részben cáfolta, ám részben elismerte a Momentum – így a Hirado.hu.

„Lázasan keresik a Momentumban azt, aki kiszivárogtatta a párt pénzügyi gazdálkodásának kényes részleteit – írja a Figyelő. A portál értesülései szerint a pártban boszorkányüldözéshez hasonló folyamat zajlik, mindenki megvádolt mindenkit, egyesek pedig odáig jutottak, hogy fizikai erőszakkal fenyegetőztek – hangzott el az M1 Híradójában.”

Figyelő: Keresik a kiszivárogtatót a Momentumban

Nem csitulnak a kedélyek a Momentumon belül, és a párt körül a kormánypénzek miatt. Néhány napja került nyilvánosságra, hogy a több mint félmilliárdos állami kampánytámogatás egy része momentumos politikusokhoz köthető családi és baráti cégeknél kötött ki. Az információt részben cáfolta, ám részben elismerte a Momentum.

Botrány

A Jobbik vetkőzése.

Az ellenzéket csak a közös ellenségkép tartja össze, minden elvet és ideológiát levetkőznek, hogy az elképzelt gonoszt le tudják győzni – mondja Boros Bánk Levente a Magyar Hírlap Online-nak.

„A Jobbik és annak elnökének nyilvánosságra kerülő náci botrányai kapcsán Boros Bánk azt a kérdést emelte ki, hogy a Jobbikkal szövetkező balliberális pártok hogyan fogják megmagyarázni nyugati elvtársaiknak, hogy egy volt szkinhed által vezetett párttal állnak össze. Az elemző szerint az ellenzéki pártokat csak a közös ellenségkép tartja össze, minden elvet és ideológiát levetkőznek, csak hogy az általuk elképzelt gonoszt le tudják győzni. A Jobbikon belül pedig nincs már olyan, aki számon kérné botrányai miatt a pártelnök Sneider Tamást – tette hozzá a politológus.”

Önfeladásban az MSZP, beadták a derekukat

Teljesen értelmetlen és értelmezhetetlen az MSZP részvétele az előválasztási versenyben Boros Bánk Levente politológus szerint. Az elemző úgy véli, egyik balliberális jelöltnek sem lesz értékelhető programja. A múlt heti európai parlamenti vita kapcsán arra mutatott rá, hogy a brüsszeli elit saját hatalmát félti, ezért támadja a vele szemben az alternatívát megtestesítő magyar kormányfőt.

Összetartozás

A sztárénekes álomesküvője.

L. L. Junior, azaz Lesi László és Körtvélyessy Kinga dominikai álomesküvőjük után nyár végén itthon is örök hűséget fogadnak egymásnak – számol be róla a Lokál Online.

„Olyan jó érzés kimondani, hogy van egy férjem. Számomra soha nem volt kérdés, hogy ő az igazi, de igenis számít a tudat, hogy mi ketten hivatalosan is összetartozunk. Nekem tényleg Laci a nagybetűs férfi, és nincs olyan, amit ne szeretnék benne. Már az első beszélgetéseink során kiderült, hogy nagyon intelligens és érdeklődő ember, akivel jókat lehet beszélgetni, ez az, amivel igazán megfogott. Persze nekünk is voltak problémáink a három év alatt. Mindketten elég féltékeny típusok vagyunk, és nehéz volt kialakítanunk a feltétel nélküli bizalmat, de mára sikerült – mesélte boldogan az ifjú feleség.”

L. L. Junior és Kinga: újabb esküvőt szerveznek

L.L. Junor, az az Lesi László és Körtvélyessy Kinga dominikai álomesküvőjük után nyár végén itthon is örök hűséget fogadnak egymásnak. Az ifjú feleség az elejétől kezdve biztos volt benne, hogy számára az énekes az igazi, akinek gyermekeivel is nagyon jó kapcsolatot ápol.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68468/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Elkezdődött a nyári pihenő a Budapesti Operettszínházban

2020.07.01. 14:00
Bár a színház szűk két hónapra bezárta kapuit, ez korántsem jelenti azt, hogy előadások nélkül maradunk.

Blogstar kávéház

2020.07.01. 05:15
Az Európai Unió határnyitása, a baloldal hírhamisítási botrányai, az álcivilek lelepleződése, a globális közösségi média cenzúrája és Puskás Peti pálfordulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.30. 04:35
Orbán Viktor oktatása, Karácsony Gergely meghátrálása, a korrupció kiszűrése, a Sargentini-jelentés hazugsága és Bodrogi Gyula várva várt visszatérése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.29. 05:20
A magyar orvosok menekülése, a szolnoki baloldal széthullása, a Soros-hálózat gátlástalan hazugsághadjárata, Bécs isztambulosodása és Hunyadi Donatella egzotikus szépsége hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?