Blogolj!

Blogstar kávéház

Részvétel

Az előválasztás kérdésessége.

Végre úgy érezhette a baloldal, valamit jól csinál – vélekednek elemzők az előválasztásról a Népszava Online-on.

„Várakozáson felülinek minősítette a részvételt Böcskei Balázs is. Az IDEA intézet igazgatója szerint ez elsősorban az MSZP és a DK budapesti mozgósító erejét bizonyítja. – A Demokratikus Koalíció kiállt Karácsony Gergely mellett és a számok azt mutatják, az MSZP szavazói sem feltétlenül Horváth Csabát támogatták – mondta. Mivel az előzetes felmérések mindenhol azt mutatták, hogy Karácsony Gergely jóval népszerűbb, Böcskei Balázs szerint papírforma eredmény született. – Kérdés ezek után, hogy lesz-e második forduló. Bár a felek megegyeztek ebben, de a mai tudásunk szerint nincs olyan felmérés, ami azt mutatná, hogy Puzsér Róbert népszerűsége megközelítené Karácsony Gergelyét – tette hozzá Böcskei Balázs.”

"Végre úgy érezhette a baloldal, valamit jól csinál" - elemzők az előválasztásról

Van aki szerint erősen kérdéses a második forduló. A várakozásokhoz képest komoly sikert hozott az előválasztás - mondta a Népszavának Tóth Csaba, az előválasztás megszervezésében résztvevő Republikon Intézet stratégiai igazgatója. Szerinte dacára annak, hogy sokáig úgy tűnt, kicsit hirtelen jött létre az előválasztás, a folyamat jól vizsgázott: voltak jelöltek, volt értelmezhető kampány, vitafórumok, médiaérdeklődés, a választók megismerhették a két jelöltet.

Casting

A korrupt pártok falánksága.

Nem volt meglepetés az előválasztás első fordulójának eredményében: teljes érdektelenség mellett az örök vesztes Horváth Csaba most is nagyon kikapott, ám a casting folytatódik – fogalmaz az Origo.hu.

„A főpolgármester-jelöltség Karácsony Gergelynek egy ugródeszka a miniszterelnöki székhez. Megérthetné, hogy a főváros nem lehet az ő személyes ambícióinak, meg az őt támogató korrupt pártok falánkságának az eszköze – ezt már Puzsér Róbert írta a Párbeszéd társelnökéről január közepén. Mostanra kiderült, sem Horváthnak, sem Karácsonynak nincs érdemi támogatottsága. A casting folytatódik, most már a humorista Puzsérral szemben.”

Kudarcba fulladt az ellenzéki előválasztás, folytatódik a casting

Nem volt meglepetés az előválasztás első fordulójának eredményében: teljes érdektelenség mellett az örök vesztes Horváth Csaba most is nagyon kikapott. Karácsony Gergely győzelmének értéke azonban így is a nullához közelít, az előválasztáson ugyanis a szavazásra jogosultak alig több mint 2 százaléka vett részt. A casting folytatódik: Karácsony ellenfele a következő körben Puzsér Róbert humorista lesz.

Vád

A Momentum boszorkányüldözése.

Néhány napja került nyilvánosságra, hogy a több mint félmilliárdos állami kampánytámogatás egy része momentumos politikusokhoz köthető családi és baráti cégeknél kötött ki. Az információt részben cáfolta, ám részben elismerte a Momentum – így a Hirado.hu.

„Lázasan keresik a Momentumban azt, aki kiszivárogtatta a párt pénzügyi gazdálkodásának kényes részleteit – írja a Figyelő. A portál értesülései szerint a pártban boszorkányüldözéshez hasonló folyamat zajlik, mindenki megvádolt mindenkit, egyesek pedig odáig jutottak, hogy fizikai erőszakkal fenyegetőztek – hangzott el az M1 Híradójában.”

Figyelő: Keresik a kiszivárogtatót a Momentumban

Nem csitulnak a kedélyek a Momentumon belül, és a párt körül a kormánypénzek miatt. Néhány napja került nyilvánosságra, hogy a több mint félmilliárdos állami kampánytámogatás egy része momentumos politikusokhoz köthető családi és baráti cégeknél kötött ki. Az információt részben cáfolta, ám részben elismerte a Momentum.

Botrány

A Jobbik vetkőzése.

Az ellenzéket csak a közös ellenségkép tartja össze, minden elvet és ideológiát levetkőznek, hogy az elképzelt gonoszt le tudják győzni – mondja Boros Bánk Levente a Magyar Hírlap Online-nak.

„A Jobbik és annak elnökének nyilvánosságra kerülő náci botrányai kapcsán Boros Bánk azt a kérdést emelte ki, hogy a Jobbikkal szövetkező balliberális pártok hogyan fogják megmagyarázni nyugati elvtársaiknak, hogy egy volt szkinhed által vezetett párttal állnak össze. Az elemző szerint az ellenzéki pártokat csak a közös ellenségkép tartja össze, minden elvet és ideológiát levetkőznek, csak hogy az általuk elképzelt gonoszt le tudják győzni. A Jobbikon belül pedig nincs már olyan, aki számon kérné botrányai miatt a pártelnök Sneider Tamást – tette hozzá a politológus.”

Önfeladásban az MSZP, beadták a derekukat

Teljesen értelmetlen és értelmezhetetlen az MSZP részvétele az előválasztási versenyben Boros Bánk Levente politológus szerint. Az elemző úgy véli, egyik balliberális jelöltnek sem lesz értékelhető programja. A múlt heti európai parlamenti vita kapcsán arra mutatott rá, hogy a brüsszeli elit saját hatalmát félti, ezért támadja a vele szemben az alternatívát megtestesítő magyar kormányfőt.

Összetartozás

A sztárénekes álomesküvője.

L. L. Junior, azaz Lesi László és Körtvélyessy Kinga dominikai álomesküvőjük után nyár végén itthon is örök hűséget fogadnak egymásnak – számol be róla a Lokál Online.

„Olyan jó érzés kimondani, hogy van egy férjem. Számomra soha nem volt kérdés, hogy ő az igazi, de igenis számít a tudat, hogy mi ketten hivatalosan is összetartozunk. Nekem tényleg Laci a nagybetűs férfi, és nincs olyan, amit ne szeretnék benne. Már az első beszélgetéseink során kiderült, hogy nagyon intelligens és érdeklődő ember, akivel jókat lehet beszélgetni, ez az, amivel igazán megfogott. Persze nekünk is voltak problémáink a három év alatt. Mindketten elég féltékeny típusok vagyunk, és nehéz volt kialakítanunk a feltétel nélküli bizalmat, de mára sikerült – mesélte boldogan az ifjú feleség.”

L. L. Junior és Kinga: újabb esküvőt szerveznek

L.L. Junor, az az Lesi László és Körtvélyessy Kinga dominikai álomesküvőjük után nyár végén itthon is örök hűséget fogadnak egymásnak. Az ifjú feleség az elejétől kezdve biztos volt benne, hogy számára az énekes az igazi, akinek gyermekeivel is nagyon jó kapcsolatot ápol.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68468/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.07. 01:55
Ángyán József veszprémi borítása, az MSZP beismert hazugsága, a győri késelés pszichológiája, Kisó durva csattanásai és Hódi Pamela habos-babos esküvője szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.06. 05:20
Horváth Csaba trükkös garázsadója, a brit választás kiszámíthatatlansága, Franciaország lebénulása, az Európai Unió válsága és Palvin Barbi őrjítő idomai pénteki online lapszemlénkben.

Megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában

2019.12.05. 13:45
Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos középiskolában - számolt be róla az Index olvasói értesítések alapján.

Blogstar kávéház

2019.12.05. 02:55
A Nemzeti Kulturális Alap kivégzése, Gothár Péter bújtatása, Niedermüller Péter könyörgése, Gyurcsány Ferenc keresztapasága és Hosszú Katinka kálváriája csütörtöki online lapszemlénkben.

Egy majdnem száz méter hosszú szerelvény vonul át a fél országon

2019.12.04. 15:25
A 95 méter hosszú és 309 tonnás szerelvény szerda éjjeltől péntek hajnalig vonul végig Győr mellől Tiszaújvárosba. Lezárásokra kell számítani.

Blogstar kávéház

2019.12.04. 04:20
A NATO belháborúja, a Soros-blog hisztériája, a bunda büntetése, a transzgenderizmus gondolatrendőrsége és Voksán Virág anyai ajándéka szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.03. 05:10
Karácsony behavazódása, a Médiatanács fideszes megszállása, a Momentum elbaltázott taktikázása, a nemi identitás listázása és Szabó Zsófi anyai lelkiismeret-furdalása keddi online lapszemlénkben.

Tovább folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában

2019.12.02. 20:20
Olyan elkeserítő hírekről számolt be Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója, miszerint folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában, a legszerényebb …

Blogstar kávéház

2019.12.01. 22:00
Brüsszel durva példastatuálása, a bevándorlók beözönlése, Európa kincses felelőssége, Izrael drónrobbanása és Bocskor Bíborka adventi áldása online lapszemlénkben.

Szakadékba zuhant egy busz Tunéziában, legalább 22-en meghaltak

2019.12.01. 18:55
A tunéziai hatóságok vasárnapi közlése szerint szakadékba zuhant egy turistabusz, a balesetben legkevesebb 22 ember életét vesztette és 21-en pedig megsérültek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?