Blogolj!

Blogstar kávéház

Hangadó

Az EU újrahangolása.

Nincs szükségünk egy Brüsszelből irányított kvázibirodalomra – nyilatkozza a Magyar Hírlap Online-nak Jan Zahradil, az Európai Konzervatívok és Reformerek csúcsjelöltje.

„Orbán úr egyértelműen az egyik legsikeresebb európai vezető, és az ECR, sok más brüsszeli politikussal ellentétben, tiszteletben tartja a magyar választók jogát arra, hogy dönthessenek a jövőjükről. A visegrádi négyeknek különösen nem szabadna elfelejteniük Orbán úr szerepét a migrációs válság kezdetén, amikor bátran megvédte az Európai Unió külső határait. Az unió reformjának egyik hangadó vezetője lehet, de ez nehezen fog megtörténni a föderalista Néppárton belül, amit persze megértek, hogy Orbán úr nem tervez elhagyni a közeljövőben.”

„Az Európai Unió lehet jó szolga vagy rossz úr"

Újra kell hangolnunk az Európai Uniót, és több hatalmat kell adnunk a nemzeti parlamenteknek, mert a döntéseket túl messze hozzák az emberektől - mondta lapunknak Jan Zahradil, az Európai Parlament harmadik legnagyobb képviselőcsoportja, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) „csúcsjelöltje" az Európai Bizottság vezetésére.

Becslés

Menekülő jobbikosok.

A Jobbik látványosan megroppant, a politikusai a túlélésre játszanak, vezetői Brüsszel felé hagynák el a süllyedő hajót – írja az Origo.hu.

„A párt támogatói 4-5 képviselővel számolhatnak a májusi EP-választáson – ezt az indokolatlanul bátor jóslást Sneider Tamás, Jobbik-elnök tette, amikor tavaly novemberben Szolnokra látogatott. Azóta csökkentek a párton belüli elvárások, a Jobbik vezető politikusai három, legfeljebb négy EP-mandátumról beszélnek. Elnézve azonban a pártszakadásokkal sújtott párt jelenlegi állapotát, szétszakadt szervezeti hálóját és a közvélemény-kutatások eredményét, nem túlzás arról beszélni, hogy ezek is meglehetősen optimista becslések. Legfeljebb a párt EP-listájának első két helye biztos befutó májusban.”

Teljes szétesés: négy jobbikos képviselő is Brüsszelbe menekülne

A Jobbik-média tegnap este közölte a hírt, hogy minden valószínűség szerint megvan az első öt politikus a párt európai parlamenti listáján. A dolog érdekessége, hogy a Brüsszelbe pályázó jobbikosok közül négyen országgyűlési képviselők. Jól láthatóan a párt vezető politikusai már nyíltan hagyják el a süllyedő hajót, köztük az antiszemita Gyöngyösi Márton is.

Támadás

Ellenzéki coming out.

Megzsarolták az ellenzéki bajai lángosost, ezért élő videóban mondta el, hogy meleg, illetve hogy indul az önkormányzati választáson.

„Hétfő este az általa vezetett Sugó-parti Közéleti portál Facebook-oldalán élő adásban jelentkezett be Szabó Richárd, hogy elmondja, egy névtelen levelet talált a postaládájában, melyen az állt, hogy ha nem hagyja abba a Fidesz támadását, akkor mindenki megtudja, hogy homoszexuális. Szabó ezért a videóban mondta el, hogy igen, ő hívő, keresztény és meleg. Mint a videó mellé írt szövegben kiemeli, ezt eddig nem verte nagydobra, mert úgy gondolta, hogy ez magánügy, hasonlóan a vallási hovatartozásához.”

Megzsarolták az ellenzéki bajai lángosost, ezért élő videóban mondta el, hogy meleg - 444

Múlt héten számoltunk be arról, hogy Baján egy névtelen blog betámadott helyi tanárokat, illetve a helyi lángosozó egykori üzemeltetőjét, Szabó Richárdot, amiért az ellenzékkel szimpatizálnak. Hétfő este az általa vezetett Sugó-parti Közéleti portál Facebook-oldalán élő adásban jelentkezett be Szabó Richárd, hogy elmondja, egy névtelen levelet talált a postaládájában, melyen az állt, hogy ha nem hagyja abba a Fidesz támadását, akkor mindenki megtudja, hogy homoszexuális.

Veszélyforrás

Vörösiszapos felelőtlenség.

Tíz ember bűnösségét mondta ki a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszék, a Hirado.hu szakértői szerint felelőtlen tervezési fázis okozhatta a katasztrófát.

„A vörösiszap egy erősen lúgos anyag, amit vörössé a vas tesz. Megfontolandó, hogy egyáltalán jó helyre került-e a tározó. Amikor a gátat építették, elterelték a vasútvonalat, valamint a patakot, és ráhelyezték ezt a tárolóteret úgy, hogy nem készítették elő a talajt. Így az ártér posványa, mocsara ott maradt – hívta fel a figyelmet a szakértő. A gát építése előtt mindössze hatméteres talajmechanikai fúrásokat végeztek, pedig a szabály ilyenkor az, hogy legalább olyan mélyre fúrjanak le, amilyen magasra az építményt tervezik. Hat méterre, vagyis ötödannyi mélységbe fúrtak le – tette hozzá. Környezetvédelmi prognózis sem készült, vagyis felelőtlen volt a tervezési fázis. Egy olyan nagy tárolórendszer épült ki, amely potenciálisan, állandó veszélyforrást jelentett a környezetére – hangsúlyozta a szakértő.”

Felelőtlen tervezési fázis okozhatta a vörösiszap-katasztrófát

Tíz ember bűnösségét mondta ki a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszék hétfőn. A MAL Zrt. volt vezérigazgatójára 2 év 6 hónap, műszaki vezérigazgató-helyettesére pedig 2 év letöltendő szabadságvesztést rótt ki a bíróság. A harmad-, negyed-, ötöd-, hatod-, nyolcad- és tizennegyedrendű vádlott felfüggesztett szabadságvesztést, a hetedrendű pénzbüntetést, a tizenharmadrendű pedig megrovást kapott.

Színészkedés

Pintér Tibor harmóniája.

Pintér Tibor és 21 évvel fiatalabb szerelme néhány hete alkot egy párt. Jenifer eleinte félt viszonyt kezdeni a főnökével, és olykor még most is furcsa számára, hogy párjaként tekintsen Tenyára – így a Lokál Online.

„A lelke az, ami leginkább megfogott. Persze van, hogy kicsit túlzásba viszi a dolgokat, de hamar megtanultam kordában tartani őt. Nem szoktunk vitatkozni, az évek alatt sikerült kiismernünk egymást. Még nincsenek terveink a jövőre vonatkozóan, csak pár hete vagyunk együtt, és nekem idő kell ahhoz, hogy az érzelmeim kiteljesedjenek, de teljes köztünk a harmónia. Kicsit azért még furcsa, hogy már ne csak a főnökömként, hanem a páromként is tekintsek rá – mosolyodott el Jeni, aki a színészkedés mellett jelenleg dalokat ír, modellkedik, és műsorvezetőnek tanul az egyetemen.”

Jenifer: Féltem Tenyával kezdeni

Pintér Tibor és 21 évvel fiatalabb szerelme néhány hete alkot egy párt. Jenifer eleinte félt viszonyt kezdeni a főnökével, és olykor még most is furcsa számára, hogy párjaként tekintsen Tenyára. A fiatal színésznő a Lokálnak bevallotta: muszáj kordában tartania a szerelmét. Pintér Tibor és Ilyés Jenifer már hét éve ismerik egymást, egészen idáig azonban csak barátok voltak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68508/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?