Blogolj!

Blogstar kávéház

Bosszú

A Magyar Nemzet hazatérése.

A Magyar Idők a jobboldali konzervatív újságírás etalonjának, a Magyar Nemzetnek irányvonalát követte három és fél éven keresztül, életben tartva a szellemiségét, közben a Magyar Nemzet a polgári oldal árulóinak kezén volt – így az Origo.hu.

„Mindannyian emlékszünk arra a napra, amikor a konzervatív oldal lapját Simicska Lajos elrabolta, valamifajta bosszú és a Hír TV-vel együtt a néppártosodó jelmezt felvevő antiszemita Jobbik és a baloldal degenerált nászának szolgálatába próbálta állítani. Aztán 2018 áprilisában, a harmadik hatalmas Fidesz-győzelem, valamint a baloldal és a kollaboránsok bukása után szemétre dobta. Igaz, akkor a Magyar Nemzet már az állampárti Népszabadság utódja volt – még a tipográfiájában is próbált arra hasonlítani. A Magyar Nemzet szellemisége közben tovább élt a Magyar Idők szerkesztőségében és most, négy évvel az arcátlan rablás után a név is hazatér.”

Mától nevet vált a Magyar Idők - hazatért a Magyar Nemzet

A HírTV után hazatér a Magyar Nemzet is. A szombati lapszámban jelentette be a Magyar Idők, hogy 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven fog megjelenni a lap. A közlemény hozzátette, hogy a névváltoztatás a lap tartalmát, formátumát, árát és a kiadót nem érinti és hogy a Magyar Nemzet a Magyar Idők alatt megszokott irányt és szerkesztőségi elveket fogja képviselni a későbbiekben is.

Sors

A média politikai széljárása.

Sem eladásról, sem tartalomról nem beszél az exhumált Magyar Nemzet új főszerkesztője – Ballai Attilával a Népszava Online közöl gyorsinterjút.

„Most tér vissza természetes állapotába a Magyar Nemzet– így fogalmazott a Magyar Idők átkeresztelése nyomán újrainduló napilap főszerkesztője, Ballai Attila, amikor arról kérdeztük: nem látja-e aggályosnak, hogy újra a politikai széljárás határozza meg a nagy múltú Magyar Nemzet sorsát. A főszerkesztő abban sem lát különösebb kifogásolnivalót, hogy a lap újraindulást éppen a híres-hírhedt G-napra időzítették. Szerinte ez 'nem valaki elleni üzenet', hanem jelzés azok számára, akik a régi Magyar Nemzetet szeretnék visszakapni. Arról egyelőre keveset tudni, hogy milyennek is tervezik az új 'régi Nemzetet.' Ballai Attila 'emelkedett, színvonalas' lapot ígért, de konkrétumokat nem árult el, mert még minden 'nagyon friss'. Annyi azért tudható: egyelőre marad a Magyar Idők eddigi rovatszerkezete és gárdája, a főszerkesztőn kívül a lapvezetés sem változik, és a szerkesztőség sem költözik.”

Sem eladásról, sem tartalomról nem beszél az exhumált Magyar Nemzet új főszerkesztője - gyorsinterjú

Ballai Attila szerint még minden nagyon friss, az elődlapot pedig nem lenne sportszerű bírálni. „Most tér vissza természetes állapotába a Magyar Nemzet" - így fogalmazott a Magyar Idők átkeresztelése nyomán újrainduló napilap főszerkesztője, Ballai Attila, amikor arról kérdeztük: nem látja-e aggályosnak, hogy újra a politikai széljárás határozza meg a nagy múltú Magyar Nemzet sorsát.

Csúcsdöntés

Az ellenzék kudarcos innovációja.

Kérdéses, lesz-e második fordulója az ellenzéki főpolgármester-jelölt előválasztásnak, Puzsérék ragaszkodnak az online regisztrációhoz, míg a szocialisták kizárják a lehetőségét – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Ebből is látszik, hogy a politikai innováció útja rögös még az ellenzéki térfélen, bár az új 'sikerember', Karácsony az őt ostromló újságíróknak azt próbálja bizonygatni, hogy az emberek 'marhára nem pártalapon szavaztak' már az első körben sem. Az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje most azt a célt tűzte ki, hogy a második fordulóban legyen legalább ötvenezer előválasztó, ami, ugye, csúcsdöntés lenne. Budapesten 1,4 millió potenciális előválasztó van, közülük a múlt héten 34 ezren mentek el voksolni, vagyis az összes szavazó 2,4 százaléka. Ez a szám –Karácsony reményei szerint – három százalék fölé mehet.”

A kudarc újabb felvonása

A közvetlen online regisztráció hiánya felülírhatja a baloldali pártok és Puzsér Róbert korábbi megállapodását az előválasztás második fordulójáról. Karácsony három százalék feletti eredményt vár. Az első fordulóban a potenciális szavazók 2,4 százaléka voksolt (Fotó: Bodnár Patrícia) A balliberális oldal szerint történelmi sikert hozó előválasztás első fordulója, mint a politikai innováció új csúcsfegyvere, alig ért még véget, az ellenzék köreiben már mindenkit a jövő foglalkoztat, mit hoz majd a június, lesz-e második forduló is?

Vásár

Az ingatlanpiac lélektana.

Átlagosan tíz százalékos áremelkedés várható a magyar lakáspiacon idén, de Budapesten 10-15 százalékos is lehet a drágulás – derül ki a Takarék Csoport elemzéséből, melyről a Hirado.hu szakértőkkel beszélget.

„Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta: ha a kínálatot vesszük alapul, akkor a főváros a legdrágább, és azon belül is, minél inkább a város központja felé haladunk, annál inkább magasabb árakkal találkozhatunk. A pesti V. kerület minősül a legdrágábbnak, itt az egymillió forintot is meghaladhatják a négyzetméterárak, míg a budai I. kerület valamivel elmarad az egymillió forintos lélektani határtól négyzetméterenként, az átlagos kínálati árakat tekintve – hangsúlyozta Balogh László, a Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorában. Minél inkább haladunk a város széle felé, annál olcsóbb lakásárakkal találkozhatunk, a külső kerületekben akár a belvárosi kerületekben uralkodó árak 40 százalékáért is tudunk ingatlant vásárolni – fűzte hozzá.”

Elkerülhető a budapesti ingatlanpiac összeomlása?

Átlagosan tíz százalékos áremelkedés várható a magyar lakáspiacon idén, de Budapesten 10-15 százalékos is lehet a drágulás - derül ki a Takarék Csoport elemzéséből, amely a gazdaság további bővülésének, a kedvező finanszírozási környezetnek, illetve az új lakások építési költségének folyamatos emelkedését láttatja a jelenség mögött.

Támasz

Tóth Vera felnőttszerelme.

Az énekesnő úgy érzi, magánélete végre révbe ért, és késznek érzi magát az anyaságra. A teljes boldogsághoz már csak egyvalami hiányzik: szeretne még 15 kilótól megszabadulni – számol be róla a Lokál Online.

„A legjobbkor csöppent az életembe a párom. Mind testileg, mind lelkileg készen álltam egy új szerelemre. Teljesen máshogy élem meg, mint az eddigi kapcsolataimat. Ez egy igazi felnőttszerelem, amely már sokkal mélyebb, nyugodtabb és tartalmasabb, mint a korábbiak voltak. Jó érzés, hogy van egy férfi az életemben, akire tudok támaszkodni, akiben bízhatok, és adott esetben megoszthatom vele a gondjaimat. A családalapítás még várhat, de szeretnék anyuka lenni. Egyelőre a zenei dolgok vannak előtérben. Szerencsére rengeteget koncertezem, és minden sokkal jobb így, hogy teljes harmóniában vagyok magammal.”

Tóth Vera: Szeretnék anyuka lenni

Tóth Verára több év egyedüllét után rátalált a szerelem. Az énekesnő úgy érzi, magánélete végre révbe ért, és késznek érzi magát az anyaságra. A teljes boldogsághoz már csak egyvalami hiányzik: szeretne még 15 kilótól megszabadulni. Tóth Vera hihetetlen átváltozáson ment keresztül az elmúlt években. Gyomor-bypass-műtétjének és teljes életmódváltásának köszönhetően közel ötven kilótól szabadult meg.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68549/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?