hirdetés
Blogolj!

Meghalt Repülős Gizi

Dorogi László

A hírhedt besurranó tolvajt több mint húsz alkalommal ítélték el élete során, Kosztos Sándorné Bodnár Gizella 92 éves volt.

Fotó: Pesti Srácok

A Repülős Gizi becenevet az 50-es években kapta, ekkor még lehetett az országon belül is repülővel utazni. Az országos ismertségre szert tevő tolvaj rendszerint reggel felszállt egy vidékre tartó jártra Budapesten, majd bejárta az országot. Mindegyik városban lopott valamit, majd egy esti járattal visszautazott a fővárosba.

Az eredetileg a tanárképző főiskolán irodalom és történelem szakon tanuló Repülős Gizit élete során összesen 200 eset miatt ítélték el, 40 évnyi börtönbüntetéséből 17 évet ült le. Legutóbb 2017 augusztusában Tatabányán fogták el, ekkor már elmúlt kilencvenéves.

Repülős Gizi azt állította, hogy kleptomániája egy gyerekkori balesetből eredő agyhártyagyulladás következménye. A tolvaj haláláról először szerda koradélután lehetett olvasni a magyar sajtóban, ám akkor még nem erősítették meg hivatalos források a halálhírét.

Repülős Gizi életéről korábban a Blogstar Magyar Noir blogja is megemlékezett:

Repülős Gizi, avagy a tolvajkirálynő titkai

Több mint kétszáz lopást írnak a számlájára, de senki nem tudja, tulajdonképpen hányszor surrant be mások lakásába. Repülős Gizi néven híresült el, miközben azt állítja, soha életében nem ült repülőn. Gizi néni története olyan kacifántos, hogy tulajdonképpen inkább megmosolyogtató, mintsem haragra gerjesztő.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68573/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.24. 00:00
Dobrev Klára, Berki Krisztián és Márki-Zay Péter. Mi a közös bennük? Szerepelnek a keddi lapszemlében, mert olyan okos dolgot tettek.

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.23. 00:00
Nyár van, van itt minden… Nem kezdődik el a Szentendrei út felújítása, vérrel utazik az angol királynő, kevesebben láthatják az RTL Klubot és még Berki Krisztián is fényezi magát.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Változásra van szükség, de von der Leyen nyit Közép-Európa felé

2019.07.21. 16:25
Hidvéghi Balázs szerint nagyon fontos, hogy az Európai Bizottság új elnöke szerint csak akkor lehet erőssé tenni az EU-t, ha minden tagállammal szemben egyenlő …

Ne reménykedjünk, a héten tovább tombol a hőség

2019.07.21. 15:35
A hétvégi hidegfront után ismét felmelegszik az idő a következő napokban, sok lesz a napsütés és helyenként lehetnek csak záporok.

Induljon időben, ha kocsival utazna Szerbiába, vagy Romániába

2019.07.21. 10:55
A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki több Csongrád megyei határátkelőhelyen vasárnap délelőtt, több órát kell …

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?