Blogolj!

Blogstar kávéház

Látszat

Sargentini mosdatása.

Óriási felháborodást váltott ki hazánkban, hogy a válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító Judith Sargentini holland európai parlamenti képviselő egy előadásán sem az Echo TV-vel, sem a magyar nagykövettel nem állt szóba – írja az Origo.hu.

„A Soros-média először – egy hét késéssel – az Echo TV munkatársainak a kidobása miatt kezdte el mentegetni Sargentinit, kedden pedig a hágai magyar nagykövettel való botrányos viselkedése kapcsán teszi ugyanezt. A magyarázat ezúttal az volt: a nagykövet nem tett fel kérdést. Ugyanakkor érdekes módon azt – kénytelen-kelletlen – a fake news-gyárak is elismerik, hogy Sargentini kijelentette: nem hajlandó vitatkozni a magyar kormány tagjaival. Emlékeztessünk: az ő feladata egy független jelentés összeállítása lett volna. Most már a látszatra sem ad.”

Tovább mentegeti Sargentinit az ellenzéki propagandasajtó

Ahogy az Origo arról beszámolt, óriási felháborodást váltott ki hazánkban, hogy a válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító Judith Sargentini holland európai parlamenti képviselő január 28-i, az Amszterdami Egyetem jogi karán tartott előadásáról mondvacsinált okokra hivatkozva egyszerűen kidobatta az Echo TV munkatársait, ráadásul az ott jelenlévő magyar nagykövet kérdéseire sem válaszolt.

Szisztéma

A Fidesz kamupártjai.

Megint megússzák a kamupártok: milliárdokkal tartoznak, a NAV pedig csak 8 ezret hajtott be – fogalmaz a Népszava Online.

„A kamupártok elterjedését lehető tévő választási rendszert a Fidesz hozta létre a 2010-es győzelem után, és politikai értelemben ők is profitáltak belőle. A szisztéma lényege, hogy az állam jelöltenként egymillió forintot ad kampányra minden olyan politikai formációnak, amelyik össze tudja gyűjteni az induláshoz szükséges mennyiségű aláírást, miközben a papírokat nem ellenőrzik alaposan, emiatt nagyon könnyű csalni. A kamupártok – sokszor az ellenzéki szereplők neveit utánozva – rengeteg szavazatot vittek el tavaly is és 2014-ben is, olyan körzetekben, ahol néha csak 50-100 szavazaton múlt a fideszes jelölt győzelme.”

Megint megússzák a kamupártok: milliárdokkal tartoznak, a NAV pedig csak 8 ezret hajtott be

Kék madzaggal átkötött, 1976-ban megnyitott munkadossziét vehet kézbe az olvasó a III/III. csoportfőnökség 2-es jelzésű, elhárítás felsőfokú intézményekben nevű osztályának dokumentumaiból. A szokatlan könyvborító azonban jóval többet rejt a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem diákjainak és tanárainak megfigyelési anyagainál. Megmutatja, mit jelent, amikor Bródy János egy szál gitárral a kezében énekli: „ezek ugyanazok".

Botránypolitizálás

Az ellenzék bénázása.

A Nézőpont Intézet kutatása szerint az ellenzéki pártok a tavaly áprilisi országgyűlési választás óta nem tudták érdemben növelni a szavazótáborukat – így a Hirado.hu.

„Tóth Erik azt mondta, az ellenzék decemberi 'botránypolitizálása' nem érintette a Fidesz-KDNP támogatottságát, amely továbbra is 50 százalék felett van a biztos választók körében. Az elemző szerint a kormánypártok magas népszerűsége a 'kormányzati munka rendkívüli stabilitásának és rendkívül magas minőségének', valamint az ellenzék 'bénázásának' köszönhető.”

Az ellenzék a választások óta nem tudta növelni a szavazótáborát

A Nézőpont Intézet kutatása szerint az ellenzéki pártok a tavaly áprilisi országgyűlési választás óta nem tudták érdemben növelni a szavazótáborukat - mondta az intézet elemzője szerdán az M1 csatornán. Tóth Erik azt mondta, az ellenzék decemberi „botránypolitizálása" nem érintette a Fidesz-KDNP támogatottságát, amely továbbra is 50 százalék felett van a biztos választók körében.

Hiba

Tilla apai barátsága.

Habár a műsorvezető gyermekei még otthon laknak, ő is tart attól a naptól, mikor mindhárman kirepülnek a családi fészekből – olvasható a Lokál Online-on.

„Én is beleestem a szüleim hibájába, mert ugyanazt csinálom, amit korábban utáltam. A két nagyobbik fiam olyan mint én voltam. Mindig mennek valahova, én pedig mindig megőrjítem őket a kérdéseimmel – nevet fel. – Ma már tudom, hogy ez normális reakció, hiszen már a másik oldalon állok. Próbálom azért visszafogni magam. Hagyni kell, hogy azt csinálják, amit akarnak, de ott állni mellettük, segíteni őket, és adott esetben terelgetni. A gyermekeim pedig tudják, hogy nekem bármit elmondhatnak, mert nemcsak az édesapjuk, de a barátjuk is vagyok – mondta a műsorvezető, aki azért tart attól a naptól mikor minden gyermeke elköltözik otthonról.”

Tilla: Néha megőrjítem a fiaimat

Tilla fiai sokban hasonlítanak édesapjukra, aki már 18 éves korában elköltözött otthonról. Habár a műsorvezető gyermekei még otthon laknak, ő is tart attól a naptól, mikor mindhárman kirepülnek a családi fészekből. - Alapvetően nem voltam rossz kamasz, de nagyjából csak aludni jártam haza. A barátokkal rengeteget jártunk szórakozni.

Lehetőség

Konstruktív zenei szimbiózis.

A műfajnak ma is ott van a helye, ahol a csehovi színháznak, Verdi operáinak vagy a beethoveni szimfóniáknak – mondja a Magyar Hírlap Online-nak adott interjúban Kiss-B. Atilla, az Operettszínház új főigazgatója.

„A közéleti és professzionális tevékenységeim összefüggnek, és kiegészítik egymást. Tehát az például, hogy oktatok a Zeneakadémián, mindeközben pedig vezetem a színházat nagyon konstruktív szimbiózis tud lenni olyan értelemben, hogy a saját, illetve a kollégáim diákjai figyelmét is a műfaj felé tudom terelni, ami számukra jövőkép, alternatíva lehet. Továbbá az MMA-s közéleti tevékenységem a színház szempontjából gyümölcsöző együttműködésre ad lehetőséget, hogy a művészeti közéletben hangsúlyt kapjon az operett műfaja és maga az intézmény.”

Visszaszerezni a régi rangot

Elfoglalta főigazgatói székét a Budapesti Operettszínházban Kiss-B. Atilla, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes. Első társulati ülése után terveiről kérdeztük: többek közt a nemzetközi operettfesztivál megvalósításáról és új, kortárs magyar musicalekről. Arról is beszélgettünk vele, hogyan segíthet világhírű rendezők meghívása a társulat kreatív energiáinak mozgósításában.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68578/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?