Blogolj!

Blogstar kávéház

Gesztus

Merkel csatabárdja.

Barátkozni érkezett a kancellár Pozsonyba, de nem sok együttműködési készséget tapasztalhatott a V4-ek kormányfői részéről – elemez a Népszava Online.

„Merkel azonban szakértők szerint Pozsonyban inkább el akarta ásni a csatabárdot, a látogatással gesztust tett a térség államainak: bár Franciaországgal néhány hete barátsági szerződést írt alá, ez nem jelenti azt, hogy ne viselné szívén a visegrádiak sorsát. Mint a Deutschlandfunk írta, a kancellár azt akarja megakadályozni, hogy a visegrádiak Németországgal szembeni lépéseket tegyenek. Túl sok békülékenységet és kompromisszumkészséget azonban nem tapasztalhatott a kancellár a szlovák fővárosban. Orbán Viktor miniszterelnök immár sokadszorra jelentette ki, hogy a májusi európai parlamenti választás után megváltozik az Európai Unió, de arról a tagállamok polgárai döntenek, merre halad tovább, a liberális vagy az illiberális irányba.”

Bár Németország torkig van, Merkel mégis békülni jött, de a jelek szerint hiába

Barátkozni érkezett a kancellár Pozsonyba, de nem sok együttműködési készséget tapasztalhatott a V4-ek kormányfői részéről. Felettébb kényes látogatást tett Pozsonyban, a visegrádi országok csúcstalálkozóján Angela Merkel kancellár. Mint az osztrák Kleine Zeitung találóan megfogalmazta, legkeményebb ellenfeleivel találkozott. S bár a német kormány feje a megbékélés szándékával érkezett a szlovák fővárosba, politikája teljességgel különbözik akár Orbán Viktor magyar, akár Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökétől.

Vírus

A Jobbik fasizmusa.

Ujhelyi és Vadai feltűzte a sárga csillagot, Mesterházy „fasiszta vírusról” beszélt, a DK a Jobbik betiltását kezdeményezte, a Népszava és a Népszabadság címlapon nácizott Gyöngyösi Márton parlamenti zsidózása miatt. Ma már a baloldal összefogna a Jobbikkal – összegez a Mandiner.hu.

„A 2012. december 2-án tartott tüntetésen Mesterházy Attila akkori MSZP-elnök, valamint Bajnai Gordon volt kormányfő mellett Rogán Antal, a Fidesz akkori frakcióvezetője is felszólalt. A demonstráción mindhárom politikus határozottan elítélte a Gyöngyösi Márton által elmondottakat. Érdemes Mesterházy Attila, valamint Bajnai Gordon akkori mondatait is felidézni. Mesterházy a tüntetésen arról beszélt, hogy 'a fasizmus egy vírus. És a Jobbik a vírusgazda'. Bajnai felszólalásában azt mondta: a nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni, de még a hatalomért sem szabad összefogni a nácikkal.”

„Fasiszta vírus", „dísznácik" - amikor a baloldal még betiltotta volna a Jobbikot | Mandiner

Ujhelyi István és Vadai Ágnes feltűzte a sárga csillagot, Mesterházy „fasiszta vírusról" beszélt, a DK a Jobbik betiltását kezdeményezte, a Népszava és a Népszabadság címlapon nácizott Gyöngyösi Márton parlamenti zsidózása miatt. Ma már a baloldal összefogna a Jobbikkal. Múltidézés és részletek a cikkben.

Alap

A házasság erőforrásai.

A szokásaink folyamatosan változnak, de ugyanakkor van valami, amely örök érték marad. Ez pedig nem más, mint a férfi-női kapcsolatból adódó házasság, a család és a gyermekvállalás – írja a Hirado.hu a Házasság Hete kapcsán.

„Szerinte arra van szükség, hogy megmutassák azoknak, akik esetleg kételkednek a házasság intézményében, hogy igenis létezik pozitív és hosszan tartó kapcsolat. Hozzátette, ezt a célt szolgálja a házasságok hete mozgalom is, amely megmutatja, hogy a házasságkötés jó dolog és hatalmas erőforrásokat jelent. Az erős házasságok és az erős családok a társadalom jövőjének az alapját képezik – hangsúlyozta Pethesné Dávid Beáta. Elmondta, ha az embereket nem kötik össze kapcsolatok, családi kötelékek, akkor elszigetelt egyének jelennek meg a társadalomban.”

A házasság örök érték marad

Hogy ki lehetett az első ember, aki gyűrűt húzott házastársa ujjára, vagy ki volt az első, aki oltár elé vezette kedvesét, valószínű, hogy soha nem tudjuk meg. A szokásaink folyamatosan változnak, de ugyanakkor van valami, amely örök érték marad. Ez pedig nem más, mint a férfi-női kapcsolatból adódó házasság, a család és a gyermekvállalás.

Feltörés

Stallone éhezése.

Nem minden híresség származik vagyonos családból, vannak köztük szép számmal, akik saját erejükből jutottak fel a csúcsra, ám az út nem volt mindig könnyű – mutatja be az Origo.hu.

„A legendás, első Rocky 225 millió dollárt termelt világszerte, és valamiképpen Stallone életrajzaként is felfogható, hiszen a színész kilátástalan szegénységből tört fel a legnagyobbak közé. Fiatalkorában előfordult, hogy az utcán élt, majd pornóban is szerepelt, mert konkrétan éhezett, és bármilyen munka jól jött neki. 50 dollárért a kutyáját is eladta, pont egy héttel az előtt, hogy a Rocky forgatókönyvét is el tudta adni – az állatot így már csak 3000-ért tudta visszavásárolni.”

Éheztek, nyomorogtak, majd dúsgazdag világsztárok lettek

Nem minden híresség származik vagyonos családból, vannak köztük szép számmal, akik saját erejükből jutottak fel a csúcsra - ám az út nem volt mindig könnyű, nem egy későbbi sztárról tudunk, akinek egy időben biztos szállása sem volt, nemhogy milliói a számláján.

Vélemény

Nyertes Zsuzsa lélekvándorlása.

Nyertes Zsuzsát nagyon megviselték a tavaly év végi történések, decemberben ugyanis öt közeli barátját is elvesztette. A halálesetek miatt a színésznő most fokozottan ügyel az egészségére – olvasható a Lokál Online-on.

„A 60 számomra csak egy szám. Fizikailag nem érzem magam ennyinek, inkább csak a lelkem érzi, hogy bizony eljárt felettem az idő. Az utóbbi időben sokkal érzékenyebb vagyok, de hogy is lehetne könnyek nélkül kibírni ezt a sok temetést. Valamelyest enyhíti a fájdalmam, hogy hiszek a lélekvándorlásban, az elhunyt barátaimmal pedig nap mint nap beszélgetek, gyakran kikérem a véleményüket.”

Elhunyt barátaival beszélget Nyertes Zsuzsa

Nyertes Zsuzsát nagyon megviselték a tavaly év végi történések, decemberben ugyanis öt közeli barátját is elvesztette. A halálesetek miatt a színésznő most fokozottan ügyel az egészségére, a gyászidőszakban pedig elhunyt barátaival beszélget. - Nem tettem újévi fogadalmat, de elhatároztam, hogy többet fogok törődni az egészségemmel.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68625/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?