Blogolj!

Blogstar kávéház

Listázás

Parlamenti dísznácik.

Gyalázatos módon mentegetik a baloldali pártok a Jobbik náci botrányokat okozó vezetőit. Ma már kuncsorognak azért, hogy az antiszemita jobbikos politikusok szövetkezzenek velük – írja az Origo.hu.

„Török Zsolt, az MSZP szóvivője pedig azt üzente az akkor még jobbikos Novák Elődnek, hogy jobban tenné, ha kézen fogná Gyöngyösi Mártont és a többi parlamenti dísznácit, és együtt húznának el. A szocialisták nevében Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető és Steiner Pál képviselő akkor úgy fogalmazott: megbocsáthatatlan szavak hangzottak el a Parlamentben. Mesterházy Attila ma már nem kívánja kommentálni azt, hogy Karácsony Gergely, aki pártja főpolgármester-jelöltje lett, azt mondta, nem nácizmus, hogy Gyöngyösi listázni akarta a zsidókat.”

A baloldal a hatalomért mindenre képes, még a nácik mentegetésére is

Gyalázatos módon mentegetik a baloldali pártok a Jobbik náci botrányokat okozó vezetőit. Karácsony Gergely azt volt képes mondani a Hír TV-ben, hogy nem nácizmus, amikor Gyöngyösi Márton listázni akarja a zsidókat. Pedig néhány éve, amikor ezt mondta Gyöngyösi, a baloldali politikusok még be akarták tiltani a Jobbikot, és sárga csillagot tűztek a mellükre a Parlamentben.

Fórum

Márki-Zay szervezkedése.

Két hét múlva mutatkozik be hivatalosan is a nyilvánosságnak Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa – vázolja a Népszava Online-nak a hódmezővásárhelyi polgármester.

„A mozgalom legfontosabb célja, ugyanis ezeknek az embereknek a megtalálása volt. Márki-Zay azt mondta, hogy felépítették és fejlesztik az informatikai hátteret, valamint kommunikációs csapatot is felállítottak. – A vidéki ellenzék szervezetlensége volt az egyik legfőbb oka a Fidesz kétharmados győzelmének – indokolta Márki-Zay. Az ellenzéki politikus kérdésünkre elismerte, hogy több településen megszületett már a megállapodás a közös jelöltről, ő pedig tovább folytatja a munkát és több vidéki városban tart fórumot. Értesüléseink szerint a következő állomás Székesfehérvár és Kaposvár lesz.”

Hivatalosan is bemutatkozik Márki-Zay Péterék mozgalma

Két hét múlva mutatkozik be hivatalosan is a nyilvánosságnak Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa - jelentette be a Népszavának a hódmezővásárhelyi polgármester. A február 24-ei, vasárnapi eseményre Márki-Zayék a sajtó mellett meghívták az ellenzéki pártok képviselőit is. A mozgalom színre-lépésen a hódmezővásárhelyi polgármester tájékoztatása szerint több jelenlegi ellenzéki polgármester és jövőbeni - a mozgalom által támogatott - közös jelölt is lesz.

Propagandaterv

Az istenhit megsemmisítése.

A kommunista Népbíróság nemzetközi felháborodást keltve ítélte életfogytiglani büntetésre a magyar katolikus egyház fejét. Habár a vádlottak padján elsőrendű vádlottként Mindszenty József ült, a per valójában az egész magyarországi katolikus egyház ellen irányult – így a Hirado.hu.

„A jogtörténész szerint a per valójában politikai dokumentum. 'A Népbíróságok Országos Tanácsa kimondta: nem szükséges jogellenes cselekedet ahhoz, hogy valakinek a büntetőjogi bűnösségét megállapítsák'. A 'reakciós' politikailag képlékeny kategória volt, így innentől kezdve bárki bűnössé válhatott. Rákosiék célja volt az egyház és az istenhit megsemmisítése. Ehhez Mindszenty nevetségessé tételével tömegeket akartak kiszakítani az egyház hívei közül. Egy erkölcsileg lejáratott főpap képe beleillett a propagandatervbe, ezért nem ítélték halálra a bíborost – mutatott rá.”

Mindszenty erkölcsi lejáratása volt az állampárt célja 1949-ben

A kommunista Népbíróság nemzetközi felháborodást keltve ítélte életfogytiglani büntetésre a magyar katolikus egyház fejét. Habár a vádlottak padján elsőrendű vádlottként Mindszenty József ült, a per valójában az egész magyarországi katolikus egyház ellen irányult. Mivel Magyarországon a lakosság kétharmada katolikus volt, így a kommunista párt taktikai okokból nem indíthatott támadást az egyház ellen.

Bosszúállás

Hollandia szétesése.

Egyre erősebben polarizálódik a holland társadalom – a Mandiner.hu szerint ezt szögezi le jelentésében a holland kormányzat alá tartozó Biztonsági és Terrorelhárítási Nemzeti Koordinációs Iroda.

„A jelentés azonban nem csak erre, hanem a muszlim szélsőségekre is kitért. 'Stagnálása ellenére a hollandiai dzsihadista mozgalom aggodalomra ad okot' – kezdi a jelentés. – Ez a csoport, mely 2013 és 2016 között komoly növekedést mutatott, egyfajta bosszúállási narratívát hirdethet meg, mely a nyugatot vádolja a kalifátus elbukásáért (...) A dzsihadistáknak immár nincsen jó okuk arra, hogy a világ azon részére utazzanak, így hát inkább a dzsihadista üzenet terjesztésére fókuszálnak. Ez növelheti a dzsihadisták számát Hollandiában. A dzsihadizmus nyílt hívei mellett a dzsihád több ezer szimpatizánsa tartózkodik Hollandiában – köztük különösen sokan az Iszlám Állam hívei.”

Tovább zajlik Hollandia társadalmi szétesése | Mandiner

Polarizálódik a holland társadalom - szögezi le jelentésében a holland kormányzat alá tartozó Biztonsági és Terrorelhárítási Nemzeti Koordinációs Iroda. Közölték: „A dzsihád több ezer szimpatizánsa tartózkodik Hollandiában - köztük különösen sokan az Iszlám Állam hívei". Emellett erősödik a jobboldali radikalizmus és a bevándorló hátterű bandák által uralt szervezett bűnözés is.

Ölelés

Palikék családegyesítése.

Egyre rosszabbul viseli Palik László (57), hogy a TV2-n látható Exatlon Hungary forgatása miatt december vége óta nem látta szeretteit, ezért fontos döntést hoztak feleségével, Marsi Anikóval – számol be róla a Blikk Online.

„Eleinte még poénnak tűnt, a fiúk is úgy érezték, hogy elment a szigorúbb macska, így kicsit cincoghatnak. Persze az első pillanattól hiányzott nekik Laci, de sosem panaszkodtak. Nagyon büszkék rá, nézik is a műsorban, de most már mindannyiunknak szüksége van arra az ölelésre – árulta el a Tények műsorvezetője, aki férjével együtt a hét végén árulja el a fiúknak: nemsokára irány Dominika!”

Eddig bírta Palik László: fontos döntést kellett meghozniuk a feleségével

Marsi Anikó (44) és a gyerekek hamarosan Dominikára utaznak! A „családegyesítésre" szükségük van, mert ennyi időt még sosem töltöttek külön, hiányzik nekik egymás ölelése. - Néhány napja lettünk biztosak abban, meg kell szervezni ezt az utazást. Éreztük, hogy kezdünk elérni egy ponthoz, amikortól ez az állapot már nem vicces.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68663/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?