Blogolj!

Blogstar kávéház

Összefogás

Gyurcsány mosdatása.

A DK elnöke zavaros, keszekusza beszédében érvelt a bevándorlás elfogadása mellett, valamint lázadásra szította híveit, és azzal is bizonyította sajátos hazafiságát, hogy a magyarokat lekicsinylő mondatokkal illette – összegzi az évértékelőt az Origo.hu.

„Gyurcsány örömét fejezte ki, hogy létrejött az összellenzéki összefogás, azaz, hogy folytonos náci botrányokkal lebukó jobbikosok összefogtak az ultraliberális DK-val. Gyurcsány beszédében Karácsony Gergelyhez hasonlóan mosdatta a Jobbikot, vagyis beismerte azt, amit már mindenki tud, hogy a céljuk csak a pénz és a hatalom megszerzése, bárkivel összefogva, bármi áron.”

Gyurcsány most a prímszámok helyett a székely hímnusszal foglalkozott

„Merjünk hazafiak lenni" címmel tartotta meg évértékelőnek nevezett beszédét Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, könnyen megszámolható számú híve előtt. Az elnevezést már az elején árnyalta az a tény, hogy jó szokásuk szerint a magyar himnusz helyett az Európai Unió himnuszát, Beethoven IX. szimfóniáját játszották le Gyurcsány híveinek a rendezvény kezdetén.

Bevonás

Regionális egyenlőtlenségek.

Elismerte a magyar gazdasági eredményeket friss ország-tanulmányában az OECD – írja a Hirado.hu, kiemelve: a szervezet tagországai közül Magyarország teljesítménye jelenleg az egyik legjobbnak számít.

„Az OECD jelentése olyan javaslatokat is megfogalmaz, amelyek a szervezet szerint az eredmények fenntartásához szükségesek. A tanulmányban kiemelik például, hogy bár Magyarország nagy sikerrel vont be közvetlen külföldi beruházásokat a gazdaság fejlesztésébe, ezek nem egységesen érintették az ország régióit. Álvaro Pereira szerint ezért a jövőben azon kell dolgozni, hogy a regionális egyenlőtlenségek tovább csökkenjenek.”

Kiemelkedően jól teljesít a magyar gazdaság

Elismerte a magyar gazdasági eredményeket friss ország-tanulmányában az OECD. A hazánkról szóló legfrissebb tanulmányt Álvaro Pereira, az OECD igazgatója és Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium államtitkára ismertette január 31-én, Budapesten. Alvaro Pereira hangsúlyozta, a szervezet tagországai közül Magyarország teljesítménye jelenleg az egyik legjobbnak számít.

Szórvány

Erdély népességfogyása.

Bár 2018-ban a népességfogyás tempója Erdélyben lassult az előző évhez viszonyítva, de hiába a javuló tendencia, az Erdélystat szerint így is 15 ezer fővel csökkent a lakosság száma tavaly novemberig – olvasható a 444.hu-n.

„Kiemelik bár a két magyar többségű megyében 2017-hez képest a születések 0,5%-kal csökkentek, miközben a halálozások száma 4%-kal emelkedtek. Tehát a népességfogyás csökkenése 'olyan területekre vezethető vissza, ahol a magyarok szórványban élnek.' Továbbra nagy arányú a kivándorlás Erdélyből, teszik hozzá.”

Erdély magyar lakta részein felgyorsult a népességfogyás - 444

Bár 2018-ban a népességfogyás tempója Erdélyben lassult az előző évhez viszonyítva, de hiába a javuló tendencia, az Erdélystat szerint í gy is 15 ezer fővel csökkent a lakosság száma tavaly novemberig. Kiemelik bár a két magyar többségű megyében 2017-hez képest a születések 0,5%-kal csökkentek, miközben a halálozások száma 4%-kal emelkedtek.

Raklap

A kicsik erősködése.

Két esztendeje dőlt össze az Alexandra cégcsoport, de a károsult kiadók még mindig csak várják a pénzüket. Talán könnyebb lélekkel várakoznának, ha a vállalkozó lánya, Alexandra nem harmincmilliós autóval furikázna, miközben újjáépített kiadócsoportja sikereivel kérkedik – így a Magyar Nemzet Online.

„A károsultak között Galambos Ádám volt az egyetlen, aki nem törődött bele abba, hogy a piac már csak ilyen. A csőd hírére 2017-ben raklapos tüntetést szervezett a budapesti Nyugati téri Alexandra könyvpalota elé, ahol megtapasztalta a gyenge szakmai szolidaritást. Alig néhány károsult jelent meg. Ekkor fogalmazta meg, hogy a kicsik csak együtt lehetnek erősek. – Kollégáim segítségével körlevelet küldtünk a károsultaknak, javasoltam, szállítsuk el közösen a könyveket a pécsi raktárból. Addigra már ismerték a nevem, tudták, hogy én vagyok a raklapos gyerek – mondja Galambos. – Másfél kamionnyi könyvet hoztunk vissza, de nem tudtuk ellenőrizni, hogy pontosak-e a kimutatásaik, mert nagy volt a katyvasz. Ebben a történetben mindenki bukott. Sok könyvünk tűnt el, máig nem tudjuk, mi lett velük, eladták-e, ki tette zsebre az árát.”

A birodalom visszatér | Magyar Nemzet

Az Alexandra összeomlása annyival volt nagyobb hír, mint egy építőipari vállalkozás bedőlése, hogy könyvesek szenvedtek kárt, akiknek erősebb a hangjuk, kiterjedtebb a kapcsolatrendszerük - és a teljes iparágat érintette. Ám a cégtulajdonos Matyi Dezsőnek sem kell a jó kapcsolatokért a szomszédba mennie. Most mindenki azt várja, előkerülnek-e a milliárdok, amelyeket az Alexandra fekete lyukként nyelt ...

Újság

Lagzi Lajcsi igazsága.

Néhány nappal ezelőtt kezdtek találgatni az emberek, mi lehet Hajdú Péter és Galambos Boglárka között, miután készült róluk néhány közös fotó a pesti éjszakában, a Blikk Online szerint a lány édesapja most tisztázta az ügyet.

„A Story-gálán a sajtónyilvánosságot kihasználva Lajcsi rögtön meg is ragadta az alkalmat, hogy tisztázza a dolgokat. – Semmi nem igaz abból, amit az újságok írnak a kislányommal és Hajdú Péterrel kapcsolatban – kezdte a Story kamerájának Lajcsi, aki gyermekeivel érkezett a díjátadóra.”

Galambos Lajos tisztázta, mi van Hajdú Péter és a lánya között - videó

Néhány nappal ezelőtt kezdtek találgatni az emberek, mi lehet Hajdú Péter és Galambos Boglárka között, miután készült róluk néhány közös fotó a pesti éljszakában. A Story-gálán a sajtónyilvánosságot kihasználva Lajcsi rögtön meg is ragadta az alkalmat, hogy tisztázza a dolgokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68697/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?