Blogolj!

Blogstar kávéház

Fogyás

Az ellenzék cserbenhagyása.

Minden eddiginél kevesebben tüntettek Budapesten. Az összellenzékinek nevezett, Gyurcsánytól Karácsony Gergelyen át LMP-n és Momentumon át Jobbikig tartó tüntetésre alig négyszázan mentek el a Várba – így az Origo.hu.

„Újabb ellenzéki kudarc: minden eddiginél kevesebben tüntettek az ellenzéki pártok közös szervezése és felszólítása ellenére. Hiába Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Hadházyék, a Momentum és a Jobbik közös akciója, alig négyszázan lézengtek a Várban. Ami még komikusabb: fel kellett adniuk a Lánchidat is, pedig este tizenegyig kértek területfoglalást. Ugyanis egyszerűen elfogytak a tüntetők. Cserbenhagyták az ellenzéki pártokkal esetleges szimpatizálók – az ellenzéki pártokat.”

Szánalmas, totális kudarc a mai ellenzéki tüntetés

Minden eddiginél kevesebben tüntettek - a helyes kifejezés: tüntetgettek - Budapesten. Az összellenzékinek nevezett, Gyurcsánytól Karácsony Gergelyen át LMP-n és Momentumon át Jobbikig tartó tüntetésre alig négyszázan mentek el a Várba. A Lánchídon pedig egyszerűen elfogytak a tüntetők. Újabb ellenzéki kudarc: minden eddiginél kevesebben tüntettek az ellenzéki pártok közös szervezése és felszólítása ellenére.

Igen

A házasság hódítása.

A házasság intézménye ma fénykorát éli Magyarországon – olvasható a Hirado.hu-n.

„Húsz évvel ezelőtt nem kötöttek annyi házasságot, mint az utóbbi években. Tavaly január és november között csaknem 49 ezer pár döntött a házasság mellett. Egyúttal csökkent a válások száma, 2010 óta 23 százalékkal kevesebb a válással végződő házasságok aránya.”

Újra divat a házasság Magyarországon

A magyar kormány széles körű családtámogatási rendszerrel segíti a családalapítást és a gyermekvállalást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel a vasárnap kezdődött házasság hete alkalmából, úgy fogalmazva, hogy a házasság intézménye ma fénykorát éli Magyarországon. A közlemény szerint a Házasság hete rendezvénysorozat, amelyet február 10-től 17-ig tartanak, a házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet.

Bók

Rózsa György udvarlása.

A legendás tévés azt állítja, százéves koráig udvarol majd a hölgyeknek, hiszen ő egy örök gavallér áll a Blikk Online cikkében.

„Nem vagyok egy introvertált típus, ha szép hölgyekről van szó, akkor ami a szívemen, az számon. Olyan helyeken jártam, ahol tornászok, művésznők, színészek voltak, annak idején feleséget is innét választottam. Egyébként nekem alaptulajdonságom, hogy imádok hódolni, bókolni, az ember ezt nem tudja abbahagyni százéves koráig. Majd a 100. születésnapomon elgondolkodom, már esetleg nem kéne, addig biztos nem. Az udvarlás fiatalabban tartja az embert, én ebben hiszek.”

Rózsa György igazi Casanova: így udvarol mostanában a tévélegenda

Tényleg ismert színésznőknek, énekeseknek bókol az interneten keresztül? - Az Instagram egy jó játék számomra, bolondos udvarlásokat folytatok rajta, szerencsére még eddig senki nem sértődött meg. A lányom persze aggódik, hogy miért csinálom ezt, majd jól kinevetnek. Mondtam neki, pont ez a lényeg. Csak azoknak írok, akiket nagyon tehetségesnek tartok és szeretek.

Ajánlás

Elhanyagolt szájhigiéné.

A fogorvos sokak számára mumus, pedig a statisztikák szerint hazánkban igencsak alacsony szintű a szájhigiéné és az egészségtudatosság – elemez a Mandiner.hu

„A szájápolást már kisgyermekkorban ajánlatos elkezdeni. Fogatlan állapotban a szülőnek nedves gézlappal javasolt kitörölni a csecsemő száját, utána az első fog megjelenésétől kezdve pedig mosni őket. A babákat említve pedig ne feledkezzünk el az édesanyákról sem. Elterjedt mondás, miszerint 'egy gyermek egy fogába kerül a nőknek'. Való igaz, hogy a hormonális változások negatív hatással vannak a szájüregi egyensúlyra, azonban ez fokozott szájhigiénével és kontrollal abszolút megelőzhető. Minden étkezés után illene megtisztítani fogainkat, de általánosságban a napi kétszeri (reggel, este) fogmosás megfelelő.”

Greff Lívia: Egy népbetegség nyomában - jó tanácsok a tízmillió lyukas fog országában | Mandiner

A fogorvos sokak számára mumus, pedig a statisztikák szerint hazánkban igencsak alacsony szintű a szájhigiéné és az egészségtudatosság. Elgondolkodtató tény az is, hogy a felnőttek harmada fogágybetegségekkel küzd, hatvanéves korára pedig teljesen fogatlanná válik. Ám mit lehet tenni e lehangoló helyzetben? Tévhitek, mítoszok és jó tanácsok a szájápolás világából.

Összeomlás

A rovarvilág drámája.

Olyan rohamos ütemben pusztulnak a rovarok, hogy még ebben az évszázadban összeomolhat az élővilág – mutatja be a 444.hu.

„Rovarokból persze rengeteg van, a fajok száma óriási, és általában a fajokon belüli egyedszám is az, ez azért is fontos, mert ezek az állatok – amellett, hogy a táplálékláncban kiemelt helyük van – nagyon fontos szerepet töltenek be a növények fejlődésében is, éppen ezért, a rovarok pusztulásának jelenlegi mértéke azt vetíti előre, hogy évtizedeken belül még hatalmasabb ökológiai összeomlás tanúi lehetnek azok, akik akkor még élnek.”

Olyan rohamos ütemben pusztulnak a rovarok, hogy még ebben az évszázadban összeomolhat az élővilág - 444

Egy új tanulmány szerint rohamosan csökken a Földön élő rovarok száma, nagyjából nyolcszor gyorsabban, mint ahogy az emlősök, a hüllők vagy a madarak pusztulnak. A rovarfajok 40 százalékának már most stabilan csökken az egyedszáma, a rovarfajok harmada pedig a veszélyeztetett kategóriába esik.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68737/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?