Blogolj!

Sosem látott családtámogatási döntéseket jelentett be Orbán Viktor

A Várkert Bazárban tartotta meg szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor vasárnap délután. A miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be, de alaposan odapörkölt a bevándorláspárti ellenzéknek is.

Fotó: MTI

Vegyük sorra a miniszterelnök beszédének leglényegesebb pontjait:

Magyarország keményen megdolgozott a gazdasági növekedésért

Orbán Viktor beszédében rávilágított, mély összefügés húzódik meg a politika és a gazdaság között, ezért a kiugró eredmények sosem a vakszerencsének köszönhetők. A miniszterelnök kiemelte, a magyar gazdaság immár hét éve folyamatosan növekszik, de Magyarországnak nemcsak válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra, új irányra van szüksége, emlékeztetve arra, hogy a baloldali kormányzás a közös vagyont, a tartalékokat és a jövő lehetőségeit is felélte.

A miniszterelnök köszönetet mondott mindazoknak, akik teszik a dolgukat és tekerik a magyar gazdaság biciklijét, ahogy fogalmazott, együtt erő vagyunk, szerteszét csupán gyöngeség.

A számok önmagukért beszélnek

Orbán Viktor elmondta, egy ma született gyerek már jó eséllyel számíthat arra, hogy megélheti a 22. századot, a házasságkötések száma nő Magyarországon, a foglalkoztatottság elérte a 70 százalékot, a munkanélküliséget pedig egyharmadával vágta vissza a kormányzat az elmúlt években és a minimálbér is a duplájára emelkedett.

A magyarok sokat dolgoznak, terveznek, rendben tartják és igazítják portáikat, házat építenek, mi ez, ha nem felemelkedéstörténet - tette fel a kérdést a miniszterelnök.

A baloldal szégyene

"A magyar baloldal történelmi szégyene, hogy csak alamizsnát adtak, elfogadták a megélhetési bűnözést életformaként. Mi vállaltuk a szegénység elleni harcot, mindenkinek lehetőséget adtunk becsületes, törvénytisztelő életre. Az ország erején felül is támogattuk a gyerekeikért élőket, de azokkal szemben, akik a gyerekeikből akarnak megélni, nem voltunk elnézőek"

- fogalmazott meg kritikát az ellenzékkel szemben Orbán Viktor, hozzátéve, nem szoktak róluk beszélni, mert nem tudnak semmi újat mondani róluk. A magyar ellenzék bevándorláspárti, akiket Soros György és az uniós politikusok tartanak életben.

"Magyarországon megtörténhetett, hogy a szocialisták és a szélsőjobb összefogott, ez maga a politikai pornográfia. A magunkfajta rendes hazafiakat ők mindig is ellenzékieknek tekintették. Kézfogó ez, a kommunisták és a nácik között. Van aki szerint a zsidó képviselők listázása nem nácizmus és ez az ember főpolgármester akar lenni – szégyen. A nemzetközi baloldal mindezt támogatja, sőt áldását adja erre az egészre"

- tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, inkább komikusoknak lehetne nevezni az ellenzéki képviselőket, semmint politikusoknak, ugyanis nekimenni a csukott ajtónak, földre feküdni, pókemberesdit játszani inkább pályakezdő színészek próbálkozásának tűnik.


"Ha hozzávesszük azt is, hogy a parlamentben fizikai erőszakot alkalmaztak akkor hozzátehetjük, hogy talpig úriemberek. Talpig! Na, de onnan felfelé"

Fotó: MTI

Nemzeti büszkeség gazdasági alapon

A kormányfő kiemelte, Magyarország népességét tekintve a 88. helyen áll a világ országai között, de a 34. legtöbbet exportáló ország. A nemzeti büszkeségnek gazdasági alapja is van, hiszen a magyar mérnökök és munkások teljesítménye 54 hellyel előrébb sorolja az országot.

Orbán Viktor elmondta, a magyar kormányzatnak vannak válaszai arra, ha a világgazdaság lelassul és azt a tervüket sem adják fel, hogy a magyar gazdaság növekedése minden évben legalább két százalékkal meghaladja az EU-s átlagot.

Nemzetközivé lesz holnapra a világ

A brüsszeli elit nemzetek feletti világkormányt eszkábál újra és már az ajtóinkon kopogtatnak azok, akik eltörölnék a hagyományainkat és külföldiekkel árasztanák el az országainkat. Újra ki kell állni a magyarságunkért, a kereszténységünkért, védeni kell a szabadságunkat és a családjainkat. Ma is külföldről irányíjtják őket, a központja Brüsszel, az eszköze pedig a bevándorlás. Már elkészült és bevetésre készen áll a hétpontos munkaterv, amelyenk köszönhetően Európa bevándrolókontinens lesz. Nem nyugszanak, ismét a kvótákról akarnak beszélni. Gyengíteni akarják a határvédelmi jogokat is. Terítéken van a migránsvízum lehetősége, ami meghívó sokmillió bevándorló számára. Csak Törökországban 4 millió migráns várakozik - mondta a kormányfő, hozzátéve, a migrációról eddig csak a magyarok mondhatták el a véleményüket, de most itt a lehetőség mindenki előtt, hogy ezt megtegye. Orbán Viktor leszögezte, a migráció növeli a bűnözést és behurcolja közénk a terrorizmus vírusát.

A család mindenek fölött

A miniszterelnök évértékelő beszédében bejelentette a kormány legújabb, hétpontos családvédelmi akciótervét, amelynek keretein belül bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény kedvezményes hitelét, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet fordítani. Ezen felül minden 40 év alatti nő az első házasságkötésekor 10 illió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet, továbbá már a második gyerek vállalásánál egymillió forintot átvállal a magyar kormány a nagycsaládosok jelzáloghiteléből.

Orbán Viktor elmondta, azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek fel, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. A kormány elindítja a nagycsaládosok autóvásárlási programját is, legalább három gyermeknél a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak autóvásárlásra.

Végül, de nem utolsó sorban megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást, 21 ezer új férőhelyet hoznak létre a következő három évben és bevezetik a nagyszülői gyedet, így ezentúl a nagyszülők is maradhatnak gyeden a szülők helyett, ha úgy kívánják.

700 milliárd forint az egészségügyre

Ebben az összegben benne van a budapesti centrumkórházak felépítése és az ápolók béremelése is. Orbán Viktor kijelentette, a középiskolás diákok számára is létrehoznak egy programot, amelynek keretein belül minden özépiskolás részt vehet a 9. és a 11. évfolyam után egy kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon, amelynek költségeit az állam állja.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68730/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,család,családpolitika,ellenzék,évértékelő,migráció,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Védelmi együttműködésről is tárgyal Szerbiában Orbán Viktor

2019.04.14. 20:00
Emellett az Alföldet érintő közös közlekedési nagyberuházások is szóba kerülnek majd a hétfői csúcstalálkozón.

A Fidesz nyerte az EP-választás első felvonását

2019.04.08. 09:20
Az ellenzék május 26-án vághat vissza a vereségért.

Konzervatív álarcban folyik a keresztény kultúra önfelszámolása

2019.04.08. 05:55
A háttérben valójában a liberalizmus gonosz aknamunkáját figyelhetjük meg.

Nem működik Európában a dzsihádisták kiszűrése?

2019.04.08. 05:50
Továbbra is előfordul, hogy terroristák kapnak menedékjogot és névtelen bankkártyát a kontinensen.

Rendőrökre támadtak a Görögországban gyülekező migránsok

2019.04.05. 06:05
Robbanásveszélyes a helyzet: többször összecsaptak a migránsok a rendőrökkel Görögországban, a szerveződő bevándorlókaraván helyszínén.

Ellenzéki összefogás: Újpesten máris eldőlt az első dominó

2019.03.27. 17:05
A szivárványos összellenzéki koalíció polgármesterjelöltje, Szalma Botond bejelentette visszalépését.

Orbán: mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án!

2019.03.24. 09:45
Magyarországon ugyanis az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó pártok meg Soros György-féle szervezetek irodáiban eldönteni, mit tegyünk …

Orbán Viktor: a magyarok erkölcsi fölényben vannak a nyugatiakkal szemben

2019.03.24. 05:40
A miniszterelnök szerint Nyugat-Európát a balliberális „soft power” uralja, melynek megítélése szerint az erős politikus pedig rossz, és minden …

Félszáz társa életét mentette meg a bátor olasz fiú

2019.03.22. 10:20
Érdekes dolog a hazugság. Hazudni alapvetően nem szép dolog, de néha bizony olyan helyzetek elé állít minket az élet, hogy elkerülhetetlen a lódítás. Sőt, akadnak olyan …

Ezeket a cikkeket olvastad már?