Blogolj!

Elmélyülnek a magyar–amerikai kapcsolatok – Orbán Pompeóval tárgyalt

Az eredményes külügyminiszteri csúcs után Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadta Mike Pompeo amerikai külügyminisztert.

Mike Pompeo és Orbán Viktor. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Szecsődi Balázs

Az Egyesült Államok a kapcsolatok elmélyítésére törekszik Magyarországgal. Ezt Mike Pompeo jelentette be, miután sikeresnek értékelte hétfői magyarországi látogatását, tárgyalássorozatát.

Elfogadhatatlannak ítéli az USA külügyminisztere, hogy országa eddig távol tartotta magát Közép-Európától, az így keletkezett űrt ugyanis a versenytársak betöltik. A Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott megbeszélést követően kijelentette: az Egyesült Államok a kapcsolatok elmélyítésére törekszik Magyarországgal. Az amerikai diplomácia vezetője üdvözölte a védelmi együttműködési megállapodás szövegének véglegesítését, és azt is, hogy Magyarország harci eszközöket szerez be országától – írja az MTI.

Elkezdték újraépíteni a magyar–amerikai kapcsolatrendszer harmadik pillérét, a politikai kapcsolatokat

– erről már Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szólt. Kiemelte: a korábbi években is létezett a kétoldalú kapcsolatrendszer gazdasági és védelmi pillére, de a republikánus adminisztráció hivatalba lépése óta gyors javulásnak, újraépülésnek indultak a politikai kapcsolatok is, ezt mutatja az amerikai külügyminiszter mostani látogatása is.

Szijjártó szerint mindez annak köszönhető, hogy

a magyar kormány és a Trump-adminisztráció több általános politikai és nemzetközi kérdésben azonos vagy hasonló megközelítést képvisel. Így mindketten hazafias politikát folytatnak,

ahol a nemzeti érdek az első, és azt gondolják, hogy az állam egyik alapvető kötelessége a saját polgárai biztonságának garantálása.

Ezért működtek együtt az ENSZ globális migrációs csomagja elleni küzdelemben, emellett mindketten meg akarják védeni a keresztény örökséget és a keresztény közösségeket világszerte.

Orbán Viktor hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadta Mike Pompeót. A kormányfő mellett Szijjártó Péter, Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is jelen volt a megbeszélésen. A felek történelminek minősítették a látogatást, tekintettel arra, hogy legutóbb hét és fél éve járt amerikai külügyminiszter Magyarországon.

Több fontos területen, így a védelmi kérdésekben is komoly előrelépés történt, sikerült például megállapodni az 1997-ben kötött közös védelmi együttműködési megállapodás megújításában.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68794/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,hadsereg,honvédelem,külpolitika,Magyarország,migráció,Mike Pompeo,Orbán Viktor,Szijjártó Péter,USA
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-02-12 12:24:52
A liberráltak legnagyobb bánatára - elsősorban a miniszterelnöknek, és kormánya tagjainak jóvoltából - szépen, lassan normalizálódik a helyzet, és kedvezően alakulgat ez az amerikai - magyar kapcsolatrendszer.
Ilyen az, amikor a saját hazája, a saját emberei érdekében tevékenykednek a legfelsőbb vezetők a tengeren túl, és idehaza is !!!!
Nekünk mindehhez - mint melléktevékenység - a szurkolás marad, és azt - minden normálisan gondolkodó (tehát nem kommunista) ember nevében mondhatom - meg is tesszük.
Közvetlen segítségünk a májusi EP választáskor lesz aktuális.
Ígérem: akkor is megtesszük, amit csak lehet, hogy ez a nyamvadt liberálbolsevik népség kiszoruljon az európai elitből.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Hamis határoszlopokkal vezetik félre a migránsokat

2019.12.04. 05:35
Nem ott volt az EU határa, ahol az orosz erdőben elsőre látszott...

Tovább folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában

2019.12.02. 20:20
Olyan elkeserítő hírekről számolt be Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója, miszerint folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában, a legszerényebb …

Újra fokozódik a migránshelyzet

2019.12.01. 18:15
Németh Szilárd összehívta a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjét, mert úgy véli, hogy ha a migránsokat „nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet”.

Rekordszámú kiállító a Startupok Éjszakáján

2019.11.29. 21:20
2019. november 28-án ötödik alkalommal rendezte meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a főváros által támogatott legnagyobb startup rendezvényt, a Startupok Éjszakáját. …

Alagutakon próbálkoztak a migránsok a déli határon

2019.11.29. 09:35
A rendőrök gondoskodtak az illegális átjárók betemetéséről.

Öten meghaltak miután felborult egy migránshajó

2019.11.24. 16:25
A baleset a dél-olaszországi Lampedusánál történt. Az eltűntek keresését megnehezíti a viharos tengeri időjárás.

Tízezernyi migráns várakozik feszülten Boszniában

2019.11.23. 12:40
Áldatlan állapotok jellemzik a Balkánt, az illegális bevándorlók Nyugat felé akarnak menni.

Illegális bevándorlás: csatát nyertünk, nem háborút!

2019.11.23. 05:25
A kormánynak folytatnia kell a küzdelmet az illegális migráció ellen, mert a Soros-hálózat továbbra is minden erejével támogatja a bevándorlást.

Szijjártó Péter: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

2019.11.21. 19:05
A migrációs helyzet egyre súlyosabb, a Nyugat-Balkánon már lassan 100 ezer a feltorlódott migránsok száma - mondta …

Merkel megvilágosodott: Afrika stabilitásáért könyörög

2019.11.20. 05:35
A Willkommenskultur kancellárja európai értéknek nevezte Afrika stabilitását.

Ezeket a cikkeket olvastad már?