hirdetés
Blogolj!

Orbán Viktor: Trump a mi emberünk!

A miniszterelnök szerint a legfontosabb feladat a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnökének előadásával indult a kormánypártok háromnapos kihelyezett frakcióülése. A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette a miniszterelnök Balatonalmádiban – írja a Magyar Nemzet.

A kormányfő hangsúlyozta: a legfontosabb feladat a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása. Július elsejétől mindegyik programot szeretnék útnak indítani, a négygyermekes anyák adómentessége az egyedüli olyan intézkedés, mely 2020-tól várható, mert az adótörvényeket év közben nem lehet módosítani.

Arra is kitért, óriási szervezési feladat az Emmi számára az, hogy megteremtsék a gimnazisták és szakgimnazisták kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulásának lehetőségét.

Ettől az intézkedéstől a kormány azt várja, hogy erősödjön a fiatalok nyelvtudása. Ugyanakkor ez egy szimbolikus lépés is, a kormány szembesíteni akarja a fiatalokat és családokat azzal a ténnyel, hogy hiába beszél most a baloldal, mikor kormányon voltak, semmit nem csináltak

– fogalmazott a Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor. Szerinte ilyen lehetőséget még soha nem adott a fiataloknak senki.

A miniszterelnök beszélt a migrációról is, amit az idei választás fő tétjének nevezett.

Ha az EP-ben bevándorláspárti többség lesz, újra fogják indítani a bevándorlók tömeges behozatalát

– jelentette ki.

Orbán Viktor kiemelte: meg kell őket állítani, és azt a választás során lehet. A miniszterelnök szerint az ország külpolitikai kapcsolatainak konszolidációjával jól haladnak. A magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az MTI-t arról tájékoztatta: a Magyarországot is érintő brüsszeli bevándorláspárti tervek lesznek a frakcióülés fő témái. Úgy indokolt, a brüsszeli tárgyalóasztalokon már most is olyan tervek és előterjesztések találhatók, melyek célja, hogy a korábban már megismert „Soros-tervnek” megfelelően bevándorlókontinenssé tegyék Európát.

Ezek között említette, hogy továbbra is napirenden van a kötelező betelepítési kvóta terve, a határvédelem jogának gyengítése, a migránsok pénzelése, valamint a migrációt segítő és bevándorláspárti szervezetek támogatásának növelése is. A brüsszeli tervek szerint mintegy háromszorosára kívánják emelni azt az összeget, amely azokat a szervezeteket támogatja, amelyek hatékonyan segítik elő és szervezik a bevándorlást Európába.

Hozzátette: tervben van azon országok megbüntetése is „akár pénzügyi, akár egyéb eszközökkel”, amelyek nem bevándorláspártiak. Kocsis Máté kiemelte: a Fidesz és a kereszténydemokraták képviselőcsoportja ahogy eddig, ezután is mindig a magyar érdeket és a magyar embereket fogja képviselni.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68891/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,Brüsszel,családpolitika,csok,Donald Trump,EP-választás,EU,Európai Parlament,Fidesz,KDNP,Kocsis Máté,migráció,migránsok,Orbán Viktor,Soros György,USA
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Von der Leyen fényévekre van a junckeri őrülettől

2019.07.20. 05:45
Érti és tiszteli ugyanis Kelet-Közép-Európa sajátos szempontjait és érdekeit.

Csak a katonák védhetik meg Európát a migrációs nyomástól

2019.07.20. 05:40
A népességrobbanás és az éghajlatváltozás miatt ugyanis évtizedekre meghatározza kontinensünket a bevándorlás egyre fokozódó kihívása.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Továbbra is hatalmas károkat okoz a hurrikán Amerikában

2019.07.15. 08:00
A Barry hurrikán ugyan trópusi viharrá enyhült, de egyre nagyobb károkat okoz az Egyesült Államok déli tagállamaiban.

Liberális csoportok segítik a randalírozó migránsokat?

2019.07.14. 05:05
A biztonságpolitikai szakértő szerint a belbiztonsági veszélyeztetettség új fázisának lehetünk tanúi Európában.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Orbán Viktor: a kormány érvényt szerzett a magyar emberek akaratának

2019.07.12. 09:25
A kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket …

Magyarország és Olaszország megerősítette stratégiai szövetségét

2019.07.05. 17:05
A két ország vezetése egyetért abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bíznak benne, hogy az Európai Bizottság …

EU-tisztújítás: a szociáldemokrata David-Maria Sassoli lett az Európai Parlament elnöke

2019.07.03. 13:20
A várakozásoknak megfelelően az olasz szociáldemokrata David-Maria Sassolit választotta elnökévé az Európai Parlament (EP).

Politikai provokáció a migránshajóztatás

2019.06.30. 05:00
A bevándorlókat taxiztató szervezetek szeretnék elérni, hogy a migrációt pártoló politikai erők fellépjenek az érdekükben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?