Blogolj!

Orbán Viktor: Trump a mi emberünk!

A miniszterelnök szerint a legfontosabb feladat a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnökének előadásával indult a kormánypártok háromnapos kihelyezett frakcióülése. A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette a miniszterelnök Balatonalmádiban – írja a Magyar Nemzet.

A kormányfő hangsúlyozta: a legfontosabb feladat a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása. Július elsejétől mindegyik programot szeretnék útnak indítani, a négygyermekes anyák adómentessége az egyedüli olyan intézkedés, mely 2020-tól várható, mert az adótörvényeket év közben nem lehet módosítani.

Arra is kitért, óriási szervezési feladat az Emmi számára az, hogy megteremtsék a gimnazisták és szakgimnazisták kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulásának lehetőségét.

Ettől az intézkedéstől a kormány azt várja, hogy erősödjön a fiatalok nyelvtudása. Ugyanakkor ez egy szimbolikus lépés is, a kormány szembesíteni akarja a fiatalokat és családokat azzal a ténnyel, hogy hiába beszél most a baloldal, mikor kormányon voltak, semmit nem csináltak

– fogalmazott a Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor. Szerinte ilyen lehetőséget még soha nem adott a fiataloknak senki.

A miniszterelnök beszélt a migrációról is, amit az idei választás fő tétjének nevezett.

Ha az EP-ben bevándorláspárti többség lesz, újra fogják indítani a bevándorlók tömeges behozatalát

– jelentette ki.

Orbán Viktor kiemelte: meg kell őket állítani, és azt a választás során lehet. A miniszterelnök szerint az ország külpolitikai kapcsolatainak konszolidációjával jól haladnak. A magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az MTI-t arról tájékoztatta: a Magyarországot is érintő brüsszeli bevándorláspárti tervek lesznek a frakcióülés fő témái. Úgy indokolt, a brüsszeli tárgyalóasztalokon már most is olyan tervek és előterjesztések találhatók, melyek célja, hogy a korábban már megismert „Soros-tervnek” megfelelően bevándorlókontinenssé tegyék Európát.

Ezek között említette, hogy továbbra is napirenden van a kötelező betelepítési kvóta terve, a határvédelem jogának gyengítése, a migránsok pénzelése, valamint a migrációt segítő és bevándorláspárti szervezetek támogatásának növelése is. A brüsszeli tervek szerint mintegy háromszorosára kívánják emelni azt az összeget, amely azokat a szervezeteket támogatja, amelyek hatékonyan segítik elő és szervezik a bevándorlást Európába.

Hozzátette: tervben van azon országok megbüntetése is „akár pénzügyi, akár egyéb eszközökkel”, amelyek nem bevándorláspártiak. Kocsis Máté kiemelte: a Fidesz és a kereszténydemokraták képviselőcsoportja ahogy eddig, ezután is mindig a magyar érdeket és a magyar embereket fogja képviselni.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68891/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,Brüsszel,családpolitika,csok,Donald Trump,EP-választás,EU,Európai Parlament,Fidesz,KDNP,Kocsis Máté,migráció,migránsok,Orbán Viktor,Soros György,USA
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kocsis Máté: a kormány soha nem mondta meg senkinek, hogy hány gyermeket kell szülnie

2019.09.12. 21:00
A Fidesz frakcióvezetője csütörtök délután Szentesen beszélt a Csongrád megyei település lehetőségeiről, valamint reagált …

Visszaütött Pikó Andrásnak a józsefvárosi Fidesz

2019.09.12. 19:40
A kormánypárt helyi szervezete nyomatékosan felszólította a balliberális jelöltet, hagyjon fel a polgármester rágalmazásával, ehelyett adjon számot a lakosoknak adatkezelési botrányáról.

Orbán Viktor: megnőtt a V4-ek ereje

2019.09.12. 18:00
Ezt igazolja az európai bizottsági pozíciók szétosztása is.

Hivatalos: Trócsányi László von der Leyen biztosjelöltjei között

2019.09.09. 15:15
Kedden derül ki, az Európai Bizottság német elnöke milyen portfóliót szán a magyar biztosjelöltnek.

Boris Johnson szerint nem halasztják tovább a Brexitet

2019.09.03. 17:20
A brit miniszterelnök elképzelhetetlennek tartja, hogy a brit EU-tagság ne szűnjön meg október 31-én.

Kocsis Máté: Karácsony nyámnyila, vihorászással úszná meg a munkát

2019.08.31. 18:20
Budapest vezetésének felelőssége azonban sokkal többet kíván ennél, sokkal komolyabb feladat, nem bízható olyan alkalmatlan politikusra, mint a jelenlegi …

Orbán üzent Salvininek: harcostársként tekintünk önre, függetlenül a politikai folyamatok alakulásától

2019.08.29. 16:40
Levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Viktor miniszterelnök, a …

Az első csatát megnyerte: a kormánypártok leadták Tarlós István ajánlásait

2019.08.26. 17:10
A Fidesz fővárosi aktivistái valamennyi háztartást felkeresik majd az önkormányzati választási kampányban.

Orbán szerint neurózisa tartja fogságban az ellenzéket

2019.08.25. 05:30
A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára izgalmas nyílt színi vitában fektette két vállra az LMP-s Ungár Pétert.

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

2019.08.22. 11:35
A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje …

Ezeket a cikkeket olvastad már?