Blogolj!

RENDKÍVÜLI: FEGYVERES RAB SZÖKÖTT MEG BUDAPESTEN

A Fővárosi Törvényszékről szökött meg egy rab, aki menekülés közben elvette egy őr fegyverét.

Az index információi szerint egy büntetőügy tárgyalásán vette el egy vádlott az őr pisztolyát, amit aztán az őr fejéhez szorított, így menekült ki az épületből, majd autót is szerzett.

Egy szemtanú elmondása szerint egy szürke Suzukival hajtott el a rab, de előtte az őrt elengedte, arról nincs hír, hogy mi van a kocsi vezetőjével. Ugyanakkor óriási a rendőri készültség, a Dózsa György út – Váci út környékén golyóálló mellényes rendőrök állnak, az Árpád hídat részlegesen lezárták. 

A szökevényt nagy erőkkel kezdték üldözni a rendőrök és információink szerint Újpalotán leszorították az útról a Suzukit. Ezt követően a rab gyalog menekült és vaktában lövöldözött, de végül elfogták. Az M1 értesülései szerint az elfogás helyszínéről mentő vitte el a szökevényt. 

Az indexen megjelent videón az látható, amint a szürke kocsival a rab kikerüli a rendőrautókat, majd menekülés közben egy egyenruhás több alkalommal is rálő. 

A szökött rab elfogását a rendőrség a Twitteren megerősítette. 

Helyszni fotók: 

Nem sokkal 13 óra előtt a Fővárosi Törvényszék közleményben erősítette meg a szökés tényét és beszámolt róla, hogy a rab magával vitte az autó vezetőjét. 

A terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről. A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A terheltet erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68936/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

2019.04.22. 09:50
A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok.

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Saját pártja is Theresa May ellen fordult

2019.04.21. 19:35
A kormányzó brit Konzervatív Párt képviselőinek jelentős része is az új Brexit Pártra szavazna a sajátja helyett a májusi európai parlamenti választásokon - derül ki egy friss felmérésből.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 18:30
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Mindenkit meglocsolnak hétfőn az égiek

2019.04.21. 14:25
A gyönyörű vasárnapi időjárást hétfőn hatalmas eső váltja fel, nemcsak a lányok lesznek meglocsolva, hanem azok is, akik nem tartanak maguknál esernyőt, vagy esőkabátot.

Több kamionnyi pénzt hozott valakinek a húsvéti nyuszi

2019.04.21. 07:30
Szombat este minden idők harmadik legnagyobb, 4,2 milliárd forintos főnyereményét vitte el egy szerencsés az ötös lottón.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?