Blogolj!

Blogstar kávéház

Sorrend

A szocialisták ellenségei.

De a szombati EP-listás szavazás végeredménye, valamint az egy nappal korábban, a belső botrányról beszámoló levél is azt igazolja, hogy a szocialisták még mindig egymás gyilkolásával vannak elfoglalva. Csak épp lassan támogatóik nincsenek – fogalmaz az Origo.hu.

„A szavazás eredményéből kiderült, hogy a kongresszus 72 százaléka támogatta csak a párt listáját, azaz a résztvevők több mint negyedének nem tetszett ez a sorrend. Hiába jött Timmermans vendégségbe, hiába a nagy felhajtás, a szocialisták nem változnak: még mindig ők saját maguk legnagyobb ellenségei.”

A szavazás eredménye ismét elárulta az MSZP súlyos belső válságát

Ahogy már korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, szombaton tartotta kongresszusát az MSZP, ahol döntöttek a párt EP-listájáról. Megírtuk, hogy Tóth Bertalan lett az MSZP listavezetője, és nem Ujhelyi István. Ebből komoly feszültség volt az egy nappal korábbi választmányi ülésen. Ujhelyi csak a második helyet, a most EP-képviselő Szanyi Tibor pedig csak a harmadik helyet kapta a párt listáján.

Jegyzőkönyv

Az MTVA-balhé hazugságai.

Nehéz-Posony Kata ügyvéd a TASZ jogi képviselőjeként panasszal élt az ügyészség határozata ellen, amely szerint tavaly decemberben a biztonsági őrök jogszerűen dobták ki az ellenzéki képviselőket a tévészékházból – derül ki a 168 Óra Online interjújából.

„A legnagyobb probléma, hogy az ügyészség tényként fogadta el azokat az állításokat, amelyeket az MTVA a jegyzőkönyvbe írt, illetve amelyeket a biztonsági szolgálat vezetője közölt a nyomozó hatósággal. Pedig ezekben a szövegekben hazugságok vannak. Az MTVA jegyzőkönyve például azt írja, hogy a Varju László elleni intézkedést azért nem fejezték be, azért nem tették ki az épületből, mert nem akarták veszélyeztetni a testi épségét.”

Ez az eljárás politikai megrendelésre született - Nehéz-Posony Kata az MTVA-botrányról

Az ügyészség tényként fogadta el az MTVA állításait, pedig azokban hazugságok is vannak - mondja Nehéz-Posony Kata. Az ügyvéd a TASZ jogi képviselőjeként panasszal élt az ügyészség határozata ellen, amely szerint tavaly decemberben a biztonsági őrök jogszerűen dobták ki az ellenzéki képviselőket a tévészékházból. Úgy véli, az eljárás a büntető igazságszolgáltatás megcsúfolása, és politikai megrendelésre született.

Közösség

Kelet-Európa nemzeti tudata.

A 15 év után visszavonuló fideszes néppárti EP-képviselővel, Schöpféin Györggyel az uniós évek tapasztalatairól, a Budapest-Brüsszel vitákról, a Brexitről és az EP-választás kilátásairól közöl interjút a Mandiner.hu.

„A Nyugat soha nem tanulta meg Kelet-Európát. Keleten más problémákkal kellett volna szembenéznie. Másképpen kellett volna megközelítenie minket, megvizsgálva, hogy mi a mi örökségünk, a kommunizmus, a kisállamiság... Akármit mondunk, mi új államok vagyunk a mai Európában. Korábban birodalmak részei voltunk. A mi tudatunk más, mint azoké, akik birodalmak központjai voltak, mint a franciák, a britek, a hollandok. Van egy beállítottságuk, hogy ők többet érnek a saját országaiknál. És van, aki ezt Kelet-Európában éli ki, mint például a németek. Nekünk nem ilyen a tudatunk. A mostani magyar Fidesz-kormány szerint a nemzetállamok a lényegesek és ezekből kell, hogy álljon az európai közösség.”

Orbán most is ellenzékben van, csak európai szinten - Schöpflin György a Mandinernek | Mandiner

Nincs olyan, hogy európai nép, a Nyugat pedig soha nem tanulta meg Kelet-Európát - mondja Schöpflin György a Mandinernek. A 15 év után visszavonuló fideszes néppárti EP-képviselőt az uniós évek tapasztalatairól, a Budapest-Brüsszel vitákról, a Brexitről és az EP-választás kilátásairól kérdeztük. Schöpflin szerint sokkal könnyebb ellenzékből politizálni, igaz, szerinte európai szinten továbbra is ellenzéki szerepben van a Fidesz.

Eszköz

A horkolás kórossága.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) néhány hónappal ezelőtt önálló főcsoportba sorolta az alvásmedicinához tartozó betegségeket. Eszerint a hetedik betegségfőcsoport neve: alvás és ébrenléti zavarok ismerteti a Hirado.hu szakértője.

„A doktor szerint egyre többen ismerik fel a problémát, 'egyre több férfit noszogat a felesége, hogy vizsgáltassa ki magát a klinikán – bár szinte azonos gyakorisággal fordul elő alvászavar a nőknél is, főleg a menopauzát követően –, merthogy a horkolásától nem tud aludni. És ez a noszogatás jó, mert, ha nálunk kiderül, hogy a horkolás nemcsak zajos, hanem kóros is, akkor adott esetben életet menthetünk egy egyszerű eszközzel' – jelentette ki a centrum vezetője.”

Akkor van baj, ha a horkolás nem csak zajos, hanem kóros is

Mintegy öt éve képzéshez kötött az alvászavarok gyógyítása, melynek végén - hasonlóan a klasszikus orvoslási szakágakhoz -, úgynevezett licencvizsgát kell tenni doktorainknak. Európában elsőként ez hazánkban alakult így, jelenleg is csak két európai országban rendelkeznek hasonlóan az egészségügyi jogszabályok. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) néhány hónappal ezelőtt önálló főcsoportba sorolta az alvásmedicinához tartozó betegségeket.

Örömhír

Tóth Gabi szeplői.

Közösségi oldalán osztott meg egy örömhírt Tóth Gabi – jelenti a Blikk Online.

„Az énekesnő gyakran örvendezteti meg képekkel rajongóit az Instagram-oldalán, így tett most is. Gabi örömmel tudatta követőivel, hogy kijöttek a szeplői, ami nem jelenthet mást, mint azt, hogy jön a tavasz. Ennek pedig nagyon sokan örülnek!”

Örömhírt jelentett be Tóth Gabi

Az énekesnő gyakran örvendezteti meg képekkel rajongóit az Instagram-oldalán, így tett most is. Gabi örömmel tudatta követőivel, hogy kijöttek a szeplői, ami nem jelenthet mást, mint azt, hogy jön a tavasz. Ennek pedig nagyon sokan örülnek!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/68995/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?