Blogolj!

Orbán: lelepleztük a brüsszeli bürokraták terveit

Az EU semmilyen valóságos segítséget nem ad a nemzetállamoknak a határvédelemhez, ellenben olyan programokat hirdet meg, amelyekkel a migránsokat immár törvényesen szabályozott keretek között behozná a kontinensre.

Fotó: MTi/Koszticsák Szilárd (archív)

Az európai parlamenti (EP) választás tétje a bevándorlás, az embereknek pedig joguk van tudni, mire készül Brüsszel. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő kijelentette: a kormány mostani tájékoztatókampányából a magyarok is megérthetik, milyen migrációs eszközöket akar bevetni Brüsszel.

„A brüsszeli bürokraták terveit egy ilyen kampány leleplezi”

– fogalmazott.

Szavai szerint a jelenlegi bevándorláspárti brüsszeli többség növelni akarja a bevándorlást, ami azt jelentené, hogy Európa nem marad az európaiaké.

A kormányfő azt is mondta, hogy Brüsszel semmilyen valóságos segítséget nem ad a nemzetállamoknak a határvédelemhez, ellenben olyan programokat hirdet meg, amelyekkel a migránsokat immár törvényesen szabályozott keretek között behozná az Európai Unióba.

Kitért továbbá arra, hogy az EP is több migrációt elősegítő döntést hozott, sok-sok milliárd forintot akar adni például a bevándorlást támogató civil szervezeteknek.

A Frontex kibővítéséről szóló tervet Orbán Viktor jónak nevezte, de felhívta a figyelmet arra, hogy a nagyságrendekkel érdemes tisztában lenni: egész Európa határrendszerét akarják védeni körülbelül 10 ezer emberrel, miközben csak Magyarország déli határának védelmére mintegy 8 ezer embernek kell – változó intenzitással – fegyverben állnia.

A határvédelemmel kapcsolatban úgy foglalt állást: Európa nem képes felállítani egy olyan határvédelmi erőt, amely teljes hosszában képes lenne megvédeni a kontinens határait, vagyis a határok védelmében továbbra is szükséges a tagállami felelősségvállalás. Ám Magyarország hiába kérte, hogy az EU legalább a felét térítse meg a határvédelmi költségeinek, az unió – bár ígérte – egyszer sem adott egy fillért sem.

A miniszterelnök beszélt a migránsoknak adott, név nélküli bankkártyákról is, feltéve a kérdést:

„ha nem támogatjuk a migrációt, miért osztogatunk pénzzel feltöltött kártyákat a migránsoknak?”

A kormányfő szerint az európai intézmények vezetői viselik a felelősséget azért, hogy az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, és közben migránsok milliói jöttek be az unióba. Ezért az EP-választáson olyan vezetőket kell választani, akik nem követik el még egyszer az elmúlt öt év hibáit.

„Nem lehet a hibákat szőnyeg alá söpörni, egyébként sincs akkora szőnyeg, ami alá beférne két olyan kapitális hiba, mint a britek kiengedése és a migránsok beengedése”

– fogalmazott.

A családvédelmi akciótervvel kapcsolatban a miniszterelnök arról beszélt: Európa hatalmas többsége hagyományos módon éli az életét, a családot tartja a legfontosabbnak, ám vannak furcsa, különös életmódot választó emberek, akik nem értenek egyet a mostani kormányzati javaslatokkal.

„Bennünket, akik a hagyományos, családtisztelő világban szeretnénk élni, nem érdemes támadni. Tartsák meg a véleményüket maguknak”

– üzente.

Kiemelte, hogy családvédelmi lépéseket az emberek túlnyomó többsége támogatja, a családok támogatásának ügyében nemzeti egység van Magyarországon.

A falusi csokról szólva közölte: a kormány fontosnak tartja, hogy a falusi életforma ne szűnjön meg, ezért azokon a településeken – körülbelül kétezer helyen –, ahol a népességcsökkenés üteme meghaladja az országos átlagot, lehetővé teszik, hogy azok a gyermeket vállalók, akik otthont akarnak teremteni maguknak, az elérhető támogatási összegeket használt lakás vásárlására, bővítésére és felújítására is használhassák.

„Hiszek abban, hogy a falu nem a múlthoz, hanem a jövőhöz tartozik, és abban is, hogy minőségi életet lehet élni falun”

– fogalmazott.

Orbán Viktor végül elárulta, a falusi csok kérdését jóváhagyták, a családvédelmi akcióterv pontos szabályait a következő kormányülésen véglegesítik, továbbá folyamatban van egy 440-450 falut érintő gazdaságfejlesztési intézkedés részletszabályainak a kidolgozása, és készül a kabinet egy átfogó romafelzárkóztatási programmal is.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69219/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,EU,migráció,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-02-22 14:46:32
Végighallgattam a ma reggeli rádióadást. Tiszta, világos, kerek, érthető riport volt, úgyhogy "szívrevesve" várom a lökött baloldal, ilyenkor már megszokott, aljas, mocskos megjegyzéseit !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Saját pártja is Theresa May ellen fordult

2019.04.21. 19:35
A kormányzó brit Konzervatív Párt képviselőinek jelentős része is az új Brexit Pártra szavazna a sajátja helyett a májusi európai parlamenti választásokon - derül ki egy friss felmérésből.

Védelmi együttműködésről is tárgyal Szerbiában Orbán Viktor

2019.04.14. 20:00
Emellett az Alföldet érintő közös közlekedési nagyberuházások is szóba kerülnek majd a hétfői csúcstalálkozón.

Orbán: Európát nem szabad birodalommá szervezni

2019.04.14. 04:00
Az ilyen kísérletek ugyanis aláássák az Európai Unió legfontosabb vívmányait.

A Fidesz nyerte az EP-választás első felvonását

2019.04.08. 09:20
Az ellenzék május 26-án vághat vissza a vereségért.

Konzervatív álarcban folyik a keresztény kultúra önfelszámolása

2019.04.08. 05:55
A háttérben valójában a liberalizmus gonosz aknamunkáját figyelhetjük meg.

Nem működik Európában a dzsihádisták kiszűrése?

2019.04.08. 05:50
Továbbra is előfordul, hogy terroristák kapnak menedékjogot és névtelen bankkártyát a kontinensen.

Brexit: egyéves halasztás a láthatáron?

2019.04.05. 09:25
A BBC szerint Donald Tusk, az Európai Tanács vezetőjének fejéből pattant ki a flextension gondolata. Theresa May ugyanakkor egyelőre csak június 30-áig kért haladékot. Lehet, az EP-választáson is részt …

Rendőrökre támadtak a Görögországban gyülekező migránsok

2019.04.05. 06:05
Robbanásveszélyes a helyzet: többször összecsaptak a migránsok a rendőrökkel Görögországban, a szerveződő bevándorlókaraván helyszínén.

Harmadszor is elutasította a londoni alsóház a Brexit-megállapodást

2019.03.29. 17:40
Az előző két elutasító szavazásnál jóval kisebb többséggel, de harmadszor is elutasította a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének …

Ezeket a cikkeket olvastad már?