Blogolj!

Blogstar kávéház

Kölcsönhatás

Baliszlám összeborulás.

A baloldal valójában beteggé vált – állítja Pascal Bruckner világhírű francia filozófus, író a Le Figarónak adott interjúban, amit az Origo.hu szemléz.

„A kölcsönhatás egyértelmű, mondja Bruckner, a baloldal szentesíti az iszlám tanokat, a radikális iszlám pedig a globalizáció elleni baloldali harcot támogatja. Egészen elképesztő, hogy a baloldal legfontosabb alapelveit is képes feladni ezért a szövetségért. (Hiszen a talajt és befolyást vesztett baloldal új szavazókat csak a migránsok körében gyűjthet, és a bevándorlók döntő többségben muszlimok.) Ebben az összeborulásban nem kérdés és nem probléma a nők diszkriminációja, ami köztudottan az iszlám egyik hagyományos sajátossága.”

A baloldal valójában beteggé vált

A quatzenheimi zsidó temető egészen elképesztő meggyalázása, a közös, baloldali-iszlám térhódítása és a nagy francia konzervatív filozófus, Alain Finkielkraut elleni múlt szombati antiszemita támadás kapcsán adott interjút Pascal Bruckner világhírű, francia filozófus, író a Le Figarónak. Pascal Bruckner az 1968-as liberalizmusból kiábrándult generációhoz tartozik, ő írta egyébként a Keserű méz című regényt, ebből rendezett filmet Roman Polanski.

Otthon

A Vár harmóniája.

A Várnegyed sorsa minden magyar ügye – Fodor Gergely várkapitánnyal, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal közöl nagyinterjút a Mandiner.hu.

„A várban évszázadokon keresztül harmóniában fért meg egymás mellett az államélet, a polgári világ és az egyházi kultúra. Ezt a harmóniát mi sem akarjuk megtörni, egyik javára sem akarunk semmit elvenni a másikból. Az, hogy az államigazgatás ismét helyet kap a várban, nem jár együtt azzal, hogy kevesebb szabadidős, kulturális vagy közösségi tér áll majd az emberek rendelkezésére, sőt. Az a célunk, hogy pont ezeket a funkciókat erősítsük, hiszen most ezek hiányoznak leginkább ahhoz, hogy újra otthonossá, minden budapesti és minden magyar számára vonzóvá váljon ez a méltán a világ kulturális örökségéhez tartozó történelmi városrész.”

A várnegyed sorsa minden magyar ügye - a Vár kapitánya a Mandinernek | Mandiner

Teljes magasságáig visszaépül az egykori Honvéd Főparancsokság. Újjáépül a kommunisták által lerombolt egykori Külügyminisztérium és József főherceg palotája. Átadják a Lovardát, a Főőrség épületét, valamint a Stöckl-lépcsőt. Megújulnak a várba vezető utak, sétányok, lépcsők, és óriásliftek is épülnek. Fodor Gergely várkapitánnyal, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal beszélgettünk.

Jótékonyság

Bud Spencer földönkívülisége.

Egészen különleges életutat járt be Carlo Pedersoli, akit színészként, Bud Spencer néven ismert meg a világ. Kalandos élete és személyiségének kevésbé ismert oldala tárul fel a Piedone nyomában című átfogó portréfilmben – írja a Hirado.hu.

„Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is segített az elesetteken, rengeteget jótékonykodott. Fiatal korában egy alkalommal tengerbe esett nézőket mentett ki egy szabadtéri úszóversenyen, de az 1980-as irpiniai földrengés utáni mentésben is részt vett saját helikopterével. Az UNICEF nagykövetének is megválasztották, kampányolt a vakokért és gyengén látókért, felemelte a hangját a kábítószer-használat és a háborúk ellen.”

Kiderül, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek

Egészen különleges életutat járt be Carlo Pedersoli, akit színészként, Bud Spencer néven ismert meg a világ. Olasz úszóbajnokként két olimpián is részt vett, emellett birkózó, autóversenyző, pilóta, dalszerző, politikus, békenagykövet, feltaláló és gyerekruha-tervező is volt. Kalandos élete és személyiségének kevésbé ismert oldala tárul fel a Piedone nyomában című átfogó portréfilmben, amely február 28-tól érkezik országszerte a mozikba.

Szórakozás

Hrutka Rudi szóviccáldozata.

Irtózatos poénnal tette tönkre Roy Hogdson történelmi napját a Spíler szakkommentátora – fogalmaz a 444.hu.

„Az örömét e pillanatban – a Palace 1:0-ra vezet idegenben – csak egy árnyékolhatja be. Hrutka János exfocista és szakkomentátor a Spíleren azzal konferálta fel a meccset, hogy: 'Hodgson ez az este sok gólt, szórakozzunk jól'. Az isten irgalmazzon minden szóviccáldozatnak!”

Ezzel az irtózatos szóviccel tette tönkre Hrutka "Rudi" János a hetven pluszos angol fociedző életének egyik legszebb napját - 444

Szép rekordot ért el pár perccel ezelőtt a ma 71 éves és 196 napos Roy Hodgson, az angol első osztályú Crystal Palace focicsapatának menedzsere azzal, hogy megélte a Leicester elleni idegenbeli bajnoki kezdő sípszavát. Ő lett ugyanis ezzel a Premier League történetének legidősebb menedzsere.

Turistaparadicsom

Dér Heni forró nyaralása.

Dér Heni fürdőruhában táncolós videójával figyelmeztette rajongóit: hasonlóan jó hangulatú bulira számíthatnak következő koncertjein – így a Blikk Online.

„Az énekesnő az elmúlt napokban Dominikán nyaralt, de a vakációja neki sem tarthatott örökké, fellépései miatt haza kellett utaznia. A hétvégén ugyanis több koncertje is lesz, ahova már a turistaparadicsomba is lelkesen próbált, legalábbis erről árulkodik Instagramra feltöltött videója.”

Szexi: Dér Heni bikiniben táncolós videójával lesz teljes a szombat délután

Az énekesnő az elmúlt napokban Dominikán nyaralt, de a vakációja neki sem tarthatott örökké, fellépései miatt haza kellett utaznia. A hétvégén ugyanis több koncertje is lesz, ahova már a turistaparadicsomba is lelkesen próbált, legalábbis erről árulkodik Instagramra feltöltött videója: "Ma este Érsekújvár készen állsz egy hasonló hangulatú bulira velem???

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69292/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?