Blogolj!

Blogstar kávéház

Átvilágítás

Az Akadémia ellenállása.

Nem adja fel sem kutatóhálózatát, sem vagyonát a Magyar Tudományos Akadémia – a Népszava Online szerint egyebek mellett erről szól az Akadémia elnökségének kedd esti határozata.

„Tárgyalási alapként az MTA által korábban kidolgozott, 'Javaslat a Kormány és az MTA megállapodására az akadémiai kutatóintézet-hálózat irányítási struktúrájának átalakítására' című munkaanyagot tekintik, amelyre írásos, szakmai, jogi és gazdasági indoklással ellátott választ várnak a minisztertől, az ITM ugyanis ilyet még nem bocsátott az akadémikusok rendelkezésére.
A kutatóintézet-hálózat tudományos függetlenségének és szakmai minőségének további biztosítása érdekében az alábbi szempontokat hangsúlyozzák: a kutatóhálózatot egyben kell tartani, az MTA irányítása alatt; az irányító testületben a tudomány képviselőinek kell többségben lenniük; a szakmai minőség további biztosítása érdekében meghatározott időközönként történjen nemzetközi szakértők bevonásával végzett átvilágítás.”

MTA: nem kérnek a Palkovics-tervből

A Magyar Bírói Egyesületből (MABIE) való kilépés megfontolására biztatott Gerber Tamás, a Budapest Környéki Törvényszék elnöke a törvényszék rendkívüli vezetőségi ülésén, február 22-én. Gerber Tamás - akit Handó Tünde nevezett ki a törvényszék élére idén január 15-től hat évre - a jelenlévőknek átadta a MABIE területi szervezetének tagnévsorát, a tagok adószámával együtt, azzal a felhívással, hogy „mindenki gondolja meg, akar-e egy ilyen egyesületnek a tagja lenni, én tegnap kiléptem."

Üzenet

A nemzeti ügy veresége.

Hegedűs Lorántné is bedobta a törülközőt, azaz a Jobbik már nem nemzeti párt – így a Magyar Hírlap Online.

„Dúró Dóra kedden újságíróknak azt mondta: ez a kilépés üzenet azoknak a jobbikosoknak, akik akár Hegedűs Lorántné személye miatt maradtak ott, hogy nincs értelme a pártban maradni, hiszen 'a nemzeti ügy képviselete elveszett a Jobbikon belül' – hangsúlyozta.”

Hegedűs Lorántné is bedobta a törülközőt

Tekintettel az áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségre, az Országgyűlés elnökének bejelentettem kilépésemet a Jobbik frakciójából, továbbá a Jobbik elnökségének lemondásomat párttagságomról, a pártban betöltött összes tisztségemről - közölte közösségi oldalán tegnap Hegedűs Lorántné. Hegedűs Lorántné a nemzeti pártként alakult Jobbik egyik ikonja volt. A pálfordulás neki is sok volt (Fotó: MH) Bejelentette, függetlenként folytatja munkáját.

Érdek

A migráció biztonsági kockázata.

Több ezer Szíriából hazatérő rejt magában potenciális veszély – elemzik a Hirado.hu szakértői.

„Arra a kérdésre, hogy megváltozhat-e a gondolkodása egy olyan embernek, aki korábban terrorszervezet működésében vett részt, Janik azt mondta: az érintett hatóságoknak elemi érdekük, hogy a Közel-Keletről visszatért állampolgáraik a látókörükben maradjanak, hiszen fokozott kockázatot jelenthetnek, ami független attól, hogy milyen bírósági ítéletet hoznak. A legtöbb érintett személynél feltételezhető az erős ideológiai kötődés, ami kérdésessé teszi az illető visszaintegrálódását a társadalomba, és felmerül, hogy mekkora erőfeszítéseket kell tennie az adott államnak – mondta. 'Aligha véletlen, hogy több ezer ember nem kell a saját államának' – hangsúlyozta.”

Több ezer Szíriából hazatérő hordozhat biztonsági kockázatot

Huszonnégy európai ország és tizenhárom Arab Liga-tagállam vett részt az egyiptomi csúcstalálkozón. Ez volt az első alkalom, hogy az Európai Unió és az Arab Liga képviselői egy asztalnál tárgyaltak. A találkozó legfontosabb témája a migráció volt - ezt támasztják alá a nyilatkozatok.

Vitorlavászon

A farmer diadalmenete.

190 éve született a legnépszerűbb nadrág kitalálója: a Bajorországból az Egyesült Államokba kivándorolt Levi Straussnak a neve ma már egyet jelent a legendás indigókék és szegecsekkel kivert népszerű nadrággal, az „amerikai álom” egyik szimbólumával – így az Origo.hu.

„Jacob W. Davis egy olyan munkásnadrágot tervezett, amelynek tartósságát nem csak az erős varrás, hanem szokatlan módon szegecsek is biztosították. Strauss bevette cégébe Davis-t, és ennek köszönhetően a két barát már együtt fejlesztette tovább a modellt. Így született meg a vitorlavászonból varrt, szegecselt, indigóval festett munkásnadrág, a későbbi világhírnevet szerzett emblematikus ruhadarab, a farmer. Levi Strauss és Jacob W. Davis 1873-ben szabadalmi oltalmat kért és kapott az általuk megalkotott farmernadrágra. Az üzlet nagyon sikeresnek bizonyult, hiszen úgy vitték az elnyűhetetlen kék színű nadrágokat, mint a cukrot.”

190 éve született a legnépszerűbb nadrág kitalálója

Napjaink egyik legnépszerűbb ruhája a „blue jeans", vagyis a farmernadrág, amelyet szinte mindenhez viselnek, és amelyből a nagy divatházak különlegesebbnél különlegesebb darabokat kínálnak aranyáron, eredetileg durva vitorlavászonból varrt olcsó munkásnadrágnak készült a 19. század derekán, a híres nagy kaliforniai aranyláz idején.

Nyitás

Osvárt Andrea sebei.

Két év együttlét után szakított Osvárt Andi és olasz párja, Roberto. A gyönyörű színésznő most arról vall a Lokál Online-nak, még időre van szüksége, hogy lezárja a múltat.

„A képernyőn kívül nem érzem magam a végzet asszonyának, de azt azért észre szoktam venni, hogy sok férfi megbámul, ám odáig már egyik sem jut el, hogy kezdeményezzen. A rajongásuk maximum addig tart, hogy a Facebookon írnak egy kommentet vagy egy üzenetet, de többre már nem futja. Bevallom, hogy nem is igazán kedvelem ezeket a helyzeteket, úgy érzem, hogy kell még egy kis idő, hogy lezárjam a múltat. Nem akarok beleugrani valamibe úgy, hogy még fáj a seb. Bízom benne, hogy hamarosan tudok majd nyitni egy új kapcsolat felé, összességében már sokkal jobban vagyok – mondta a színésznő.”

Nincs túl exén Osvárt Andi

Fél évvel ezelőtt a Lokál elsőként számolt be arról, hogy két év együttlét után szakított Osvárt Andi és olasz párja, Roberto. A gyönyörű színésznő most arról vallott, hogy még időre van szüksége, hogy lezárja a múltat. - Los Angelesben kezdtem az új évet, ahol volt egy kis időm feltöltődni, inspirálódni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69492/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?