Blogolj!

Blogstar kávéház

Vírus

Az orbáni politika fertőzése.

Lendületet kaptak az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz kizárására irányuló kezdeményezések, amelyek akár egy-két héten belül eredménnyel járhatnak – mondja a Népszava Online-nak Anna Maria Corrazza Bildt, a svéd Mérsékelt párt EP-képviselője.

„Demokratikus párt vagyunk, amely hisz a párbeszéd, az egyeztetés erejében. Tíz éve ezt csináljuk. És mi lett a vége? A helyzet csak romlott. Jóhiszeműen viszonyultunk a Fideszhez. Úgy gondoltuk, hogy el kell fogadnunk Orbánt, mert utána csak a szélsőjobb jöhet. Ehelyett ő és pártja radikalizálódott. Az olasz Salvinivel és Le Pennel kokettál. Őszintén csodálom a néppárti vezetést, amely milliószor, nem tucatszor, milliószor egyeztetett vele. Az orbáni politika egy vírus, ami fertőz. Valamit tennünk kell, hogy megállítsuk.”

Közeledik a kizáráshoz a Fidesz

Lendületet kaptak az Európai Néppártban (EPP) a Fidesz kizárására irányuló kezdeményezések, amelyek akár egy-két héten belül eredménnyel járhatnak. A kereszténydemokrata pártcsaládhoz közelálló forrásaink szerint hamarosan összegyűlhetnek a kizárási eljárás elindításához szükséges támogató aláírások. Ha így lesz, az indítvány hivatalosan az EPP április 8-9-én összeülő döntéshozó politikai gyűlése elé kerülhet.

Ígéret

Karácsony Gergely kifulladása.

A balliberális politikus már főpolgármester-jelöltként sem tartja be ígéreteit – így a Magyar Hírlap Online.

„Karácsony Gergely év elején azt ígérte, hogy 100 napon keresztül minden nap ismertet egy konkrét elemet a főpolgármester-jelölti programjából. A Médianéző Központ elemzése szerint az eddig eltelt napok közel fele nem hozott programpont-ismertetést: az ellenzéki politikus 48 helyett csak 26 vállalást tett. Mindez jól mutatja, hogy Karácsony kampánya az önkormányzati választások előtt 7-8 hónappal kifulladt, mivel már főpolgármester-jelöltként sem tartja be ígéreteit.”

Karácsony Gergely már főpolgármester-jelöltként sem tartja be ígéreteit

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-DK főpolgármester-jelöltje gyorsan megszegte az év elején tett ígéretét, kampánya pedig következetlen és erőtlen - írta lapunkhoz eljuttatott elemzésében a Médianéző Központ. Karácsony Gergely év elején azt ígérte, hogy 100 napon keresztül minden nap ismertet egy konkrét elemet a főpolgármester-jelölti programjából.

Foglalás

A bevándorlók menetelése.

Döbbenetes felvételeket készített a bosnyák–horvát határ közelében az M1 stábja. A hegyi utakon, illetve erdei ösvényeken végeláthatatlan sorokban menetelnek az illegális bevándorlók az Európai Unió felé – jelenti a Hirado.hu.

„A helyieket leginkább az zavarja, hogy a bevándorlók éjjel is kijárnak a központból. 'Migránsok sétálnak a városban egész éjjel. Nem tudom mi okból, hiszen este 9 óra után már minden zárva van, de ők kint vannak az utcákon. Elfoglalták a városunkat, a bűncselekmények pedig mindennaposak' – nyilatkozta a Híradónak egy helyi férfi, aki szerint a bihácsiak lassan egy éve élnek félelemben.”

Végeláthatatlan sorokban menetelnek az illegális bevándorlók az EU felé

Döbbenetes felvételeket készített a bosnyák-horvát határ közelében az M1 stábja. A hegyi utakon, illetve erdei ösvényeken végeláthatatlan sorokban menetelnek az illegális bevándorlók Horvátország, vagyis az Európai Unió felé. Szinte csak fiatal férfiakat látni, akik katonás tempóban haladnak. Mostanra elolvadt a hó a hegyekben, így várhatóan egyre nagyobb csoportokban indulnak el a Balkánon - közölte az M1 Híradója.

Legenda

Mátyás király világhódítása.

A nagy fejlesztőstúdiók sokszor hanyagolják hazánkat, hiszen egyszerűen kis piac vagyunk nekik, ám az Origo.hu Techbázisa megtalálja a kivételt.

„Éppen ezért nagy öröm, hogy végre a magyarok is bekerültek a játszható népek sorába. A játékban minden ilyen nációt egy legendás vezető irányít, és teljesen logikus módon mi Mátyás királyt, azaz Matthias Corvinust kaptuk meg, aki az összes uralkodónk közül talán a legnagyobb hatással volt a világtörténelem alakulására. A Civilizationben minden nép rendelkezik egy egyedi képességgel, ez nálunk a Duna Gyöngye, azaz a Pearle of The Danube, aminek köszönhetően a folyóparti épületek és speciális kerületek (pl. egyetem, színház, katonai barakk stb.) a szokásosnál gyorsabban épül fel.”

Így hódította meg Mátyás király az egész világot

Nem tudjuk, hogy más hogy van vele, de a mi szívünk itt a Techbázisnál mindig megdobban, ha valamilyen játékban a magyarokkal lehetünk. Imádtuk végigverni a Fifaban a világot a válogatottal, megnyerni a BL-t a Fradival, addig ügyködtünk, míg a Panzer Generalban hazánk fiai vonultak be végül Washingtonba, és bár iszonyat nehéz volt, de végül a legendás Total Warban is sikerült diadalmaskodni a magyar egységekkel.

Bomba

Bayer Friderika örökbefogadása.

Az énekesnő két fia mellett egy hároméves kislány anyukája is lett. A Lokál Online-nak őszintén beszél az elmúlt évek megpróbáltatásairól és boldogságáról.

„Persze a kislányom ezt még nem érti, de a nagyobbakkal gyakran beszélünk arról, hogy hogyan lettünk egy család és hogy mennyire fontos nekünk, hogy ők itt vannak velünk. Sosem volt kérdés, hogy elmondjuk nekik, hogy nem a vér szerinti gyerekeink, mert azt gondolom, hogy nem élhetnek hazugságban, ami ráadásul időzített bomba is – tette hozzá az énekesnő, aki nagyon örült, hogy a fiúk jól fogadták az új kistestvért.”

Bayer Friderika: Elmondtam a gyerekeimnek, hogy örökbe fogadtuk őket

Pár hónappal ezelőtt harmadik gyermekét is örökbe fogadta a 47 éves Bayer Friderika. Az énekesnő két fia mellett egy hároméves kislány anyukája is lett. A Lokálnak őszintén beszélt az elmúlt évek megpróbáltatásairól és boldogságáról. Bayer Friderika nevét 1994-ben ismerte meg az ország, akkor negyedik lett az Eurovíziós Dalfesztiválon a „Kinek mondjam el a vétkeimet?"

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69553/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?