Blogolj!

Blogstar kávéház

Probléma

A populizmus ellentmondásai.

A budapesti Danube Institute elnöke, John O'Sullivan a Mandiner.hu-nak arról beszél, a mai európai ellentétek alapvetően nem Kelet és Nyugat között, hanem a polgárok és a politikai elit között húzódnak, 2019 pedig az „establishmenttel” kritikus pártok éve lesz.

„A kelet-nyugati kapcsolatok egyik legtöbbet ismételt mítosza, hogy a populizmus Kelet-Európa génjeiben van, míg Nyugat-Európa ereiben a liberális demokrácia csörgedezik. Ennek ellentmond az a tény, hogy a populista pártok nem csak keleten, de nyugaton is egyre nagyobb számban ütik fel a fejüket. Egyértelmű tehát, hogy az ellentétek alapvetően nem Kelet és Nyugat között, hanem a polgárok és a politikai elit között húzódnak. Az európai embereket a kontinens mindkét szegletében hasonló problémák foglalkoztatják. Ilyen például a munkanélküliség, a migráció, a nemzetállamok, valamint az Európai Unió jövője. Éppen ezért a harmonikusabb kelet-nyugati viszonyhoz előbb a nemzeteken belül kell javítani a társadalmi párbeszédet.”

A több Európa nem a megoldás, hanem a probléma - John O'Sullivan a Mandinernek | Mandiner

A May-kormány által levezényelt Brexit köszönő viszonyban sincs a kinyilvánított népakarattal - mondja John O'Sullivan a Mandinernek. A budapesti Danube Institute elnöke szerint a mai európai ellentétek alapvetően nem Kelet és Nyugat között, hanem a polgárok és a politikai elit között húzódnak, 2019 pedig az „establishmenttel" kritikus pártok éve lesz.

Átalakulás

Brüsszel szlömösödése.

Iszlamizáció, növekvő bűnözés, koszos utcák és lerobbanó bevándorlónegyedek: ilyenné vált mára a bevándorláspárti Brüsszel köszönhetően annak, hogy az elmúlt évtizedekben, sőt még napjainkban is nyakló nélkül engedik be a migránsokat – mutatja be az Origo.hu.

„Egyre nagyobb bűnözés, piszkos utcák és szlömösödés – ha valaki igazán kíváncsi arra, hogyan is néz ki egy bevándorlóország bevándorló fővárosa, akkor elsőként Brüsszelbe érdemes ellátogatnia. Belgium fővárosa mára szinte teljesen elvált az ország többi részétől, és az egykori többségből kisebbség lett. A város átalakulása azonban nem egyenletesen történt, hanem gyakorlatilag különböző bevándorlónegyedek jöttek létre, amelyek élesen elkülönülnek a többi városrésztől. Ezzel párhuzamosan pedig szinte ellepték a balkáni koldusok gyakorlatilag Brüsszel összes fontos csomópontját, mindezt pedig a hatóságok rezignált nyugalommal figyelik.”

Így vették át Brüsszelben az uralmat a bevándorlók

Iszlamizáció, növekvő bűnözés, koszos utcák és lerobbanó bevándorlónegyedek - ilyenné vált mára a bevándorláspárti Brüsszel köszönhetően annak, hogy az elmúlt évtizedekben, sőt még napjainkban is nyakló nélkül engedik be a migránsokat. Ha nem lesz semmilyen változás, akkor pár évtizeden belül a muszlimok lesznek többségben a belga fővárosban, ahol már most is egyes negyedekben szinte lehetetlenség keresztényekkel találkozni.

Akadály

Ellenzéki versenyhelyzet.

Összefogás helyett versenyt hirdetett az MSZP az ellenzéki pártok között a májusi európai parlamenti választásokra – olvasható a Hirado.hu-n.

„Versenyhelyzet van az ellenzéken belül, a pártoknak májusig egymás ellen is meg kell küzdeniük. A szocialisták európai parlamenti képviselője szerint nyilvánvaló, hogy az ellenzéki erők között ezúttal sem lesz együttműködés. Az MSZP-nek így meg kell akadályoznia, hogy a választók az európai parlamenti választásokon helyettük más, kisebb támogatottságú pártokra szavazzanak.”

Összefogás helyett versenyt hirdetett az MSZP

Összefogás helyett versenyt hirdetett az MSZP az ellenzéki pártok között a májusi európai parlamenti választásokra. Ujhelyi István szerint végleg eldőlt, hogy most sem lesz közös lista, ezért nem szabad hagyni, hogy a kis támogatottságú pártok elvigyék a szavazatokat.

Életjáradék

Hosszú Katinka busás kifizetése.

Kétmilliárd forinton osztozkodhatott a váláskor Hosszú Katinka és Shane Tusup, akiknek az anyagi részletekben is sikerült dűlőre jutniuk a budapesti II.-III. kerületi bíróságon a válás kapcsán – olvasható a 444.hu-n.

„Eszerint a teljes tét mintegy kétmilliárd forint volt. A Hot szerint Tusup kiszállt az Iron Corporation Kft. nevű közös cégükből, amiért Hosszú 'busásan kifizette'. Az úszónő abba is beleegyezett, hogy Tusupot jelölje meg hivatalosan edzőjeként a riói olimpia idejére. Ennek azért van jelentősége, mert az olimpiai bajnokok 35 éves koruktól életük végégig havi 1 167 500 forint állami életjáradékot kapnak, az edzőjük pedig ennek az összegnek a felét.”

Kétmilliárd forinton osztozkodhatott a váláskor Hosszú Katinka és Shane Tusup - 444

Vége a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és egykori edzője és férje, Shane Tusup válásának, a Nemzeti Sport a Hot magazinra hivatkozva írja, hogy az anyagi részletekben is sikerült dülőre jutniuk a budapesti II.-III. kerületi bíróságon. Eszerint a teljes tét mintegy kétmilliárd forint volt. A Hot szerint Tusup kiszállt az Iron Corporation Kft.

Gólyahír

Meryl Streep babás titkai.

Micsoda öröm! Nagymama lett Meryl Streep, lánya, Mamie Gummer ugyanis életet adott a sztár első unokájának – így a Blikk Online.

„Gummernak és férjének, Mehar Sethinek egészséges kisfia született, de további részleteket egyelőre nem árultak el a babáról, ami nem csoda, tekintve, hogy magát a terhességet is titokban tartották. Mamie-t augusztusban jegyezte el forgatókönyvíró párja, és azóta össze is házasodtak. Az Oscar-díjas színésznő korábban elismerően beszélt lányairól.”

Gólyahír: nagymama lett Meryl Streep

Gummernak és férjének, Mehar Sethinek (36) egészséges kisfia született, de további részleteket egyelőre nem árultak el a babáról, ami nem csoda, tekintve, hogy magát a terhességet is titokban tartották. Mamie-t augusztusban jegyezte el forgatókönyvíró párja, és azóta össze is házasodtak. Az Oscar-díjas színésznő korábban elismerően beszélt lányairól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69644/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?