Blogolj!

Blogstar kávéház

Tisztázódás

Iszlám katalizátor.

Mi lesz az iszlám sorsa Európában? Mihez tud kezdeni egymással a kereszténység és az iszlám? Többek között erről vitatkozott egymással egy magyar muszlim és egy magyar evangélikus vezető – a Mandiner.hu tudósít.

„Az evangélikus lelkész ezzel egyetértve hozzáteszi: Európában először az ateistákkal kellene megtanulni párbeszédet folytatni a keresztényeknek. Kontinensünkön elindult egy tisztázódási folyamat, de még rejtély, hol a helye az iszlámnak ebben – mondja. 'Az iszlám egy katalizátor Európában', mert az emberek az iszlám hatására vagy visszafordultak a saját vallásukhoz, vagy kerestek valamilyen vallást, de mindenképp próbálják értelmezni a vallást, gondolkodnak a témán – teszi hozzá Sulok.”

„Az igazi iszlámban nem létezik terrorizmus" - muszlim-keresztény vitán jártunk | Mandiner

„Az igazi iszlámban nem létezik terrorizmus" - muszlim-keresztény vitán jártunk | Mandiner: Mi lesz az iszlám sorsa Európában? Mihez tud kezdeni egymással a kereszténység és az iszlám? Van bármifajta közös nevező a két egyistenhívő vallás között? Többek között erről vitatkozott egymással egy magyar muszlim és egy magyar evangélikus vezető. Tudósításunk.

Tehetség

Bánsági Ildikó sárkányfeje.

A Nemzet Művésze, Kossuth-díjas színésznő életének, pályafutásának meghatározó állomásait idézi fel az Origo.hu interjújában.

„Az általános iskolában volt egy tanító nénik, Mimi néni, egykori apáca. Biztatott, mondjunk egymásnak magunk által elképzelt meséket. A többiek a hétköznapjaikból merítették a témákat, én sosem látott könnyes szemű őzikékről találtam ki történetet. Mimi néni egyszer bejelentette: színielőadást csinálunk egy mesedarabból. Biztos voltam benne, hogy én leszek benne a királylány. De én lettem a három sárkány közül a legkisebb. Amikor vége lett az előadásnak, Mimi néni levette a sárkányfejemet, megpuszilt, és azt mondta: te mindig ilyen tehetséges legyél. Megmaradt a fejemben a mondat, de nem tudtam még mihez kötni.”

Aki elbújt a Vörös grófnő elől

A Nemzet Művésze, Kossuth-díjas színésznő, kilencedik évadát tölti a Nemzeti Színház tagjaként. A színműirodalom legnagyobb szerepei mellett fesztiváldíjas filmalkotások sokaságában is főszerepet játszott. Sok műfajú művész, anyaszínházában egyebek közt Willy Loman feleségét, Lindát alakítja Az ügynök halála című Arthur Miller-drámában, a Játékszínben pedig Peter Quilter Mennyei hang!

Köszöntés

Sebestyén Ági szülinapja.

Egy száll köntösben és fehérneműben ünnepelte születésnapját a celeb – így a Blikk Online.

„Rengeteg lufival, fehér rózsákkal és egy hatalmas plüss maci társaságában örökítette meg születésnapja reggelét Sebestyén Ági. Mint posztjából kiderült, a valóságshow szereplő ma ünnepeli 33. születésnapját, aminek alkalmából egy hihetetlenül dögös képpel örvendeztette meg követőit. '33 éves lettem' – írta Instagram-oldalán megosztott képe alá Sebestyén Ági, akinek követői számtalan születésnapi köszöntést küldtek.”

Fehérneműben, vadító fotóval ünnepelte születésnapját Sebestyén Ági

Rengeteg lufival, fehér rózsákkal és egy hatalmas plüss maci társaságában örökítette meg születésnapja reggelét Sebestyén Ági. Mint posztjából kiderült, a valóságshow szereplő ma ünnepeli 33. születésnapját, aminek alkalmából egy hihetetlenül dögös képpel örvendeztette meg követőit. „33 éves lettem" - írta Instagram-oldalán megosztott képe alá Sebestyén Ági, akinek követői számtalan születésnapi köszöntést küldtek.

Segítség

A csípős szósz életmentése.

Különleges módon húzta ki 5 napig a hóban rekedt oregoni férfi – írja a 444.hu.

„Taylor és a kutya először megpróbáltak gyalog segítséget hívni, de a hó már ehhez is túl mély volt, ezért visszamentek az autóhoz. 5 napot töltöttek a járműben, és Taylort elmondása szerint a Taco Bell csípős szószai tartották életben. Néha persze az autót is beindították, hogy fűtsenek. A férfit végül egy keresőcsoport találta meg. Taylor a Facebookon azt írta, hogy hála Istennek, ő is és a kutyája is biztonságban van, és azzal is viccelt, hogy a csípős szósz életet menthet.”

Csípős szószon húzta ki 5 napig a hóban rekedt oregoni férfi - 444

A 36 éves Jeremy Taylor épp a kutyájával túrázott az elmúlt hetekben hatalmas hóeséstől és hóviharoktól sújtott Oregon államban, mikor február 24-én este egy Deschutes megyei erdészeti úton elakadt autójával a nagy hóban. Úgy döntött, a kocsiban tölti az éjszakát, és reggel megpróbálja kiszabadítani a járművet, de mire felébredt, még több hó esett.

Elkülönítés

Transznemű börtönrészleg.

Egy brutális nemi erőszak után döntöttek úgy, inkább saját blokkot kapnak a nagy-britanniai suttoni női börtönben azok, akik férfinak születtek – számol be róla az Azonnali.hu.

„A suttoni börtönben a biztonságot tartják a legfontosabbnak, ezért különítik el azt az egyelőre három rabot, akik bár férfinek születtek, átoperáltatták magukat nővé, de a nőként született nők közé túl kockázatos lenne őket betenni. A döntésnek közvetlen előzménye is van: a transznemű Karen White nemrég megerőszakolt két női elítéltet a wakefieldi börtönben. A bíróság kimondta, hogy White tudatosan verte át a hatóságokat azért, hogy a női részlegbe kerülhessen, ahol gyorsan kiderült, hogy egy szexragadozóról van szó. White-ot azóta életfogytiglanra ítélték.”

Transznemű börtönrészleget alakítanak ki a britek

Azért történik ám a brexit körüli kavaráson kívül is érdekes dolog Nagy-Britanniában: az Igazságügyi Minisztérium bejelentette, hogy jövő héten először különítenek el egy egész börtönrészleget a transznemű foglyoknak. A suttoni börtönben a biztonságot tartják a legfontosabbnak, ezért különítik el azt az egyelőre három rabot, akik bár férfinek születtek, átoperáltatták magukat nővé, de a nőként született nők közé túl kockázatos lenne őket betenni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69734/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?