Blogolj!

Románia, te csodás: fejek hullanak, ha kisiklanak a vonatok!

Egyet nem állíthatunk: mégpedig hogy keleti szomszédunk következmények nélküli ország lenne. Végleges pihenőre küldhetnek egy furcsán pihizgető vasúti vezetőt.

Illusztráció: alvasguru.hu

Fejek hullhatnak porba Romániába, miután a hétvégén két vasúti baleset is borzolta a kedélyeket. Első lépésben a Román Vasúttársaság (CFR) utasszállító részlege igazgatójának menesztését helyezte kilátásba vasárnap a szállításügyi miniszter azt követően, hogy szombaton két vonat is kisiklott – írja a Maszol.ro.

Szombat délelőtt a Brassó megyei Alsórákoson, délután pedig az Arad megyei Soborsinnál siklott ki egy-egy szerelvény. Egyik esetben sem sérült meg senki, de az állami vasúttársaság utasszállító részlege (CFR Călători) nem adott magyarázatot a történtekre. Sőt amikor az Antena3 riporterei felhívták telefonon Leon Bărbulescu igazgatót, azt nyilatkozta, hogy „nem történt semmi rendkívüli”, majd megjegyezte, hogy éppen az álmából költötték fel – derül ki a cikkből.

Ez a nemtörődöm felelőtlenség már a kormányzat számára is sok(k) volt, úgy tűnik, a slendriánságban belebukik legalábbis az érintett direktor.

Răzvan Cuc szállításügyi miniszter vasárnap kijelentette: kezdeményezni fogja az igazgató menesztését a CFR igazgatótanácsánál.

„Meggyőződésem, hogy a CFR Călători hagyni fogja majd tovább pihenni az igazgatót. Szüksége van pihenésre, de nem a CFR pénzén. Hihetetlen volt a reakciója. Világos magyarázatot kellett volna adnia arra, hogy miért történtek ezek a incidensek”

– mondta az Antena3-nak a miniszter.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69729/pics/lead_800x600.jpg
közlekedés,Románia,vasút
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Védelmi együttműködésről is tárgyal Szerbiában Orbán Viktor

2019.04.14. 20:00
Emellett az Alföldet érintő közös közlekedési nagyberuházások is szóba kerülnek majd a hétfői csúcstalálkozón.

Átadták a 3-as metró megújult északi szakaszát

2019.03.30. 14:55
Átadták szombaton a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszát.

A francia vámőrök akkurátus munkával készülnek a Brexitre

2019.03.29. 13:25
Így akarják kicsikarni a létszám- és fizetésemelést, amelyekre szerintük elengedhetetlen szükség lesz akkor, ha tényleg megtörténik a britek kilépése az Európai …

Bombákat hatástalanítanak, útlezárások lesznek Budapesten

2019.03.22. 13:40
A két, egyenként egytonnás amerikai bombát tavaly ősszel találták meg a Duna fővárosi, a XXII. és a XXI. kerület közötti szakaszán.

Döbbenet: ismét élőzés miatt balesetezett egy román kisbusz! (videó)

2019.02.05. 11:25
Elképesztő felelőtlenség: a sofőr élőben közvetített a közösségi oldalon, közben a szalagkorlátnak csapódott, és felborult a jármű.

Nem semmi – Magyarországot védi a román külügyminiszter!

2019.01.30. 07:25
Románia ellenzi, hogy a jogállamisághoz kössék az uniós pénzeket, és védelmébe vette Lengyelországot, illetve Magyarországot is.

A 97 éves Fülöp herceg mélységesen sajnálja, hogy balesetet okozott

2019.01.27. 20:20
Személyes levélben kért elnézést Fülöp Edinburgh-i herceg, a brit uralkodó férje tíz nappal ezelőtti autóbalesetének sérültjétől.

Szilveszterkor egész éjjel jár a metró és a nagykörúti villamosok is

2018.12.28. 10:55
A sűrített felszíni járatok mellett egész éjjel közlekedik majd a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, a hévek, valamint a nagykörúti villamosok is.

Az idei első komolyabb hó alaposan megbolygatta az országot

2018.12.15. 13:20
Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint szombat délben több településen már tíz centiméternél is nagyobb volt a hóréteg. A vonatok késnek, az utakon több a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?