Blogolj!

Románia, te csodás: fejek hullanak, ha kisiklanak a vonatok!

Egyet nem állíthatunk: mégpedig hogy keleti szomszédunk következmények nélküli ország lenne. Végleges pihenőre küldhetnek egy furcsán pihizgető vasúti vezetőt.

Illusztráció: alvasguru.hu

Fejek hullhatnak porba Romániába, miután a hétvégén két vasúti baleset is borzolta a kedélyeket. Első lépésben a Román Vasúttársaság (CFR) utasszállító részlege igazgatójának menesztését helyezte kilátásba vasárnap a szállításügyi miniszter azt követően, hogy szombaton két vonat is kisiklott – írja a Maszol.ro.

Szombat délelőtt a Brassó megyei Alsórákoson, délután pedig az Arad megyei Soborsinnál siklott ki egy-egy szerelvény. Egyik esetben sem sérült meg senki, de az állami vasúttársaság utasszállító részlege (CFR Călători) nem adott magyarázatot a történtekre. Sőt amikor az Antena3 riporterei felhívták telefonon Leon Bărbulescu igazgatót, azt nyilatkozta, hogy „nem történt semmi rendkívüli”, majd megjegyezte, hogy éppen az álmából költötték fel – derül ki a cikkből.

Ez a nemtörődöm felelőtlenség már a kormányzat számára is sok(k) volt, úgy tűnik, a slendriánságban belebukik legalábbis az érintett direktor.

Răzvan Cuc szállításügyi miniszter vasárnap kijelentette: kezdeményezni fogja az igazgató menesztését a CFR igazgatótanácsánál.

„Meggyőződésem, hogy a CFR Călători hagyni fogja majd tovább pihenni az igazgatót. Szüksége van pihenésre, de nem a CFR pénzén. Hihetetlen volt a reakciója. Világos magyarázatot kellett volna adnia arra, hogy miért történtek ezek a incidensek”

– mondta az Antena3-nak a miniszter.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69729/pics/lead_800x600.jpg
közlekedés,Románia,vasút
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Forgalomkorlátozások a fővárosban a török elnök látogatása miatt

2019.11.06. 05:40
Csütörtök éjfélig tartanak a lezárások; mutatjuk, mire figyeljenek!

Hídvizsgálat miatt lezárják a Lánchidat szombaton

2019.10.24. 16:55
Lezárják a Lánchidat szombaton a felújításhoz szükséges előzetes hídvizsgálat miatt; 7 és 19 óra között csak a gyalogosok használhatják a hidat, az autó- és buszforgalom szünetel, a …

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

2019.10.20. 15:25
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez.

Nem jár a sikló és a libegő

2019.10.14. 09:10
Hétfőtől péntekig nem üzemel a Zugligeti Libegő és a Budavári Sikló - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap éjjel az MTI-vel.

Változik a közlekedés a Bryan Adams-koncert miatt

2019.09.28. 08:35
Ma estétől vasárnap hajnali 4.30-ig változik a közlekedés a Hősök tere környékén Bryan Adams koncertje miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Beszakadt az út a Ferenciek terénél

2019.09.27. 14:15
A Kossuth Lajos utcában, a Ferenciek teréhez közel nagyjából másfél méteres mélységben szakadt be az úttest.

Lezárások hétvégéje Budapesten

2019.09.20. 12:35
A bosszankodás elkerülése miatt érdemes már most felkészülniük az autósoknak, ugyanis számos lezárás lesz a fővárosban.

Az automata berendezés akadályozta meg, hogy két vonat egymásba rohanjon Pécelen

2019.09.13. 12:30
A tiltójelzés ellenére egy vonat nem állt meg péntek reggel Pécelnél, de az automata vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően nem …

Rollerrel hozná lendületbe a lelassult Vásárhelyt Grezsa István

2019.09.09. 12:20
Az önálló polgármesterjelölt szerint október 13-a egyik fő tétje, hogy sikerül-e újra lendületbe hozni a várost. Van is erre egy remek ötlete!

Szeptembertől újra az iskolai napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok

2019.08.28. 16:55
Szeptember 2-től ismét az iskolai napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok, és az iskolakezdés …

Ezeket a cikkeket olvastad már?