Blogolj!

Blogstar kávéház

Csorba

Az egyház offline vonzósága.

Monostori Lászlót, Erdő Péter volt titkárát, a Regnum Marianum házfőnökét az egyház mai állapotáról és az ifjúságnevelésről is kérdezi nagyinterjújában a Mandiner.hu.

„Az elköteleződés komoly generációs probléma, természetesen nem csak a katolikusok körében. Aki ma gyerek, fiatal, inkább nyitva hagyja a lehetőségeit, nem tervez annyira előre, emiatt sokkal nehezebben megszólítható. Ott van a digitális világ. Bármilyen társaságban nagyon hamar előkerülnek a telefonok. Ezzel nem azt mondom, hogy rosszak a mobiltelefonok, hiszen nekem is van, használom, naponta sokszor. De nekem fontos, hogy ha valakivel beszélgetek, akkor rá figyeljek. Ezt sok mai gyerek máshogy látja, épp emiatt az interperszonális kapcsolatok gyakran csorbát szenvednek: mára a személyes találkozásoknak a jelentősége, az értéke lecsökkent. Vannak olyan fiatalok, akik könnyebben kommunikálnak az online térben, mint a való életben. Ezek kihívások, de úgy gondolom, hogy az egyház tud tenni azért, hogy az offline élet is vonzóvá váljon.”

Hitre, emberségre, magyarságtudatra nevelünk - a Regnum Marianum házfőnöke a Mandinernek | Mandiner

Míg itt Európában mi azzal küzdünk, hogy kevés a gyerek és a hívek is kevesen vannak, addig Ruandában egyetlen vasárnap harminc gyermeket keresztelhettem - mondja Monostori László a Mandinernek. Erdő Péter volt titkárát, a Regnum Marianum házfőnökét az egyház mai állapotáról és az ifjúságnevelésről is kérdeztük nagyinterjúnkban.

Nyomás

Algériai invázió.

A belpolitikai helyzet egyre feszültebb Algériában, több ezren tüntettek Abdelaziz Bouteflika elnök ellen. Az elégedetlenség miatt – szakértők szerint – újabb migrációs hullám indulhat el Európa felé – írja a Hirado.hu.

„Megvan az esély arra, hogy Algériában olyan súlyos belpolitikai helyzet alakul ki, hogy törvények és kormányzás nélkül működne az ország. Ennek következtében több tízezer fiatal indulhat el Európa felé, illetve az iszlamista csoportok újra felszínre törhetnek – magyarázta Georg Spöttle. Mint mondta, Líbia felé már nemcsak az embercsempészeknek, de az illegális bevándorlóknak sem kifizetődő elindulni, így Észak-Afrikából Algérián keresztül próbálkoznának Európába jutni a migránsok. Véleménye szerint ez komoly kihívást jelenthet majd az Európai Uniónak is, hiszen a 2015-ös helyzethez hasonlóan akár milliós tömeg is elérhetné a kontinens partjait.”

Több tízezer algériai indulhat Európa felé

A belpolitikai helyzet egyre feszültebb Algériában, több ezren tüntettek Abdelaziz Bouteflika elnök ellen. Az elégedetlenség miatt - szakértők szerint - újabb migrációs hullám indulhat el Európa felé. A konfliktusos helyzet eszkalálódásával politikailag és területileg is szétszakadhat az észak-afrikai ország.

Türelmetlenség

Egy magyar csodagyerek megbicsaklása.

17 évesen világsztárt láttunk benne, ma Iránban kallódik Koman Vladimir labdarúgó – mutatja be az Origo.hu.

„Koman Vladimir csodagyerekként indult. Egyesek azt mondták, olyan futballista lesz, mint Détári Lajos. Ma már tudjuk, hogy Koman Vladimir álmai, amelyek gyakran kapcsolódtak össze a mi és a magyar szurkolók álmaival, a semmibe vesztek. A többszörösen megbicsaklott pályafutás, a mellőzöttség, a türelmetlenség, az igazolások rossz húzásai eredményezték azt, hogy egy tehetséges futballistát nagyon korán vesztett el a sportág Magyarországon. Hogy ebben mekkora szerepe volt a fedezetnek, mekkora az őt körülvevő menedzsereknek, az ma már szinte mindegy is.”

17 évesen a világsztárt láttuk benne, ma Iránban kallódik el

Amikor a 17 éves Koman Vladimir 2007-ben a Sampdoria színeiben pályára lépett élete első felnőtt olasz bajnoki mérkőzésén (és gólpasszt is adott), a trombiták harsogni, a dobok peregni kezdtek: új világsztár született.

Felvétel

Tóth Vera gyakorlatai.

Az énekesnő nemrégiben beszélt arról, hogy drasztikus edzésprogramba kezdett, amit sokan spártai módszernek hívnak – így a Blikk Online.

„Az edzésekről gyakran oszt meg videókat a követőivel, hogy megmutassa, minden csak elhatározás kérdése. – Egyre jobban szeretem ezt... – írta egy súlyemelős gyakorlat mellé. A felvételből valóban úgy tűnik, hogy Vera egyre jobban belejön a nehéz gyakorlatokba.”

Tóth Vera nem kíméli magát, elképesztő az edzésprogramja! - videó

Az énekesnő nemrégiben beszélt arról, hogy drasztikus edzésprogramba kezdett, amit sokan spártai módszernek hívnak. Az edzésekről gyakran oszt meg videókat a követőivel, hogy megmutassa, minden csak elhatározás kérdése. - Egyre jobban szeretem ezt... - írta egy súlyemelős gyakorlat mellé. A felvételből valóban úgy tűnik, hogy Vera egyre jobban belejön a nehéz gyakorlatokba.

Játék

Milliárdos mázli.

Közel fél év után jelentkezett a lottónyertes, aki elvitte minden idők nyereményét Amerikában: 1,5 milliárd dollárt. Ez több mint 400 milliárd forint – fejtegeti a 444.hu.

„A nyertes képviseletében a nyereményért jelentkező ügyvéd a következőket mondta: 'a nyertes hihetetlennek tartja, hogy az aznap meghozott összes döntése hogyan vezette be a boltba abban a meghatározott pillanatban'. Kitért rá, hogy a nyertes kedvességből maga elé engedett valakit a sorban, hogy az előtte vásárolhasson egy lottószelvényt. Ha nem tette volna, valószínűleg nem nyeri meg a pénzt, ugyanis akkor és ott, véletlenszerűen, a gép által generált számsorral játszott.”

Közel fél év után jelentkezett a lottónyertes, aki elvitte minden idők nyereményét Amerikában - 444

Október 24-én valaki megnyerte minden idők legnagyobb amerikai lottónyereményét, 1,5 milliárd dollárt. Ez több mint 400 milliárd forint. A nyertes szelvényt Dél-Karolinában adták fel egy simpsonville-i boltban, De a nyertes hónapokig nem jelentkezett a pénzért. Az amerikai sajtó már azt találgatta, mi történt a nyertessel, vajon egy szökésben lévő bűnöző-e, vagy egy társaság, amelynek tagjai közös szelvénnyel játszottak, és aztán egymásnak estek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69840/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?