Blogolj!

Blogstar kávéház

Szerep

A Nyugat-Balkán gazdasági meghódítása.

A keleti terjeszkedés után új irányokat keres a magyar gazdaság – mutatja be a Népszava Online.

„Új elem, hogy a kínai, japán vagy a brazil relációban történő próbálkozások mellett kiemelt szerep jutna a Szerbiába, Montenegróba és Észak-Macedóniába exportáló kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv). Joó István bejelentette, hogy dolgoznak egy ebben a régióban megvalósuló, befektetést segítő rendszeren is. A nemzeti exportstratégiában ez a régió kiemelt szerepet kap, mint ahogy az is, hogy elsősorban az egészséggazdaság, az élelmiszer-gazdaság, az építésgazdaság, a kreatív ipar, illetve a digitalizáció termékeit, illetve szolgáltatásait ajánlják a kkv-k számára kivitelre.”

Keleti nyitás után irány a Nyugat-Balkán

Minden uniós tagállam exportjában - a kilépőfélben lévő Nagy-Britannia kivételével - legalább 50 százalékos arányt képvisel a közösség többi országával lebonyolított árucsere, ami egyébként Magyarország esetében 80 százalék körüli - mondta Joó István, a külgazdasági és külügyi tárca helyettes államtitkára egy szerdai iparkamarai fórumon.

Kampány

Antiszemita támadások.

Egy izraeli hírügynökségnek adott nyilatkozatában Olti Ferenc, a Mazsihisz volt elnökségi tagja kijelenti, nem helyes zsidóellenes akcióként beállítani a kormány Soros-kampányát – idézi a Magyar Hírlap Online.

„A cikkben szóba kerül a magyar kormány Soros-kampánya is. Ezzel kapcsolatban Olti, akárcsak a korábban a témában lapunknak is többször nyilatkozó Köves Slomó vagy a Tett és Védelem Alapítvány, úgy nyilatkozott, azt nem helyes zsidóellenes akcióként beállítani. Ahogy azt például – némi túlzással – a Mazsihisz tette. Köves az izraeli hírügynökségnek is megerősítette: nem tartja antiszemita támadásnak a kihelyezett plakátokat.”

Antiszemita kártya, a „bevett gyakorlat"

Egykori elnöke is nekiment a Mazsihisznek a JTA zsidó hírügynökség térségünkkel, illetve az antiszemitizmusváddal való visszaélésekkel foglalkozó anyagában. Bevett gyakorlat zsidó szervezetek részéről az antiszemitizmus vádjának felvetése akkor, amikor nyomás nehezedik rájuk amiatt, hogy elszámoljanak gazdasági jellegű ügyeikről - fogalmazta meg egy izraeli-lengyel tényfeltáró újságíró a JTA zsidó hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

Bürokrácia

Brüsszeli fenyegetések.

Az Eurostat 2016-ra vonatkozó legfrissebb elemzése az Európai Unió régióinak és fővárosainak fejlettségi rangsorával foglalkozott, és kiderült belőle: uniós szinten túl nagyok a fejlettségi különbségek – elemez a Hirado.hu.

„Brüsszelben több fenyegetést is megfogalmaztak, hogy amennyiben a tagállamok bizonyos témákban nem megfelelően foglalnak állást, akkor a kohéziós alap megvonása kerülhet szóba – fogalmazott Csath. Véleménye szerint valamivel kevesebb pénzt fog fordítani Brüsszel a mezőgazdaságra és a Kohéziós Alapra is, ugyanakkor lenne lehetőség ennek növelésére. Mint mondta, Brüsszelben annyit költenek bürokráciára, mint amennyit a versenyképességre, növekedéstámogatásra, vagyis, ha a bürokráciára költött összegeket csökkentenék, több pénz jutna a felzárkóztatásra – magyarázta.”

Uniós szinten túl nagyok a fejlettségi különbségek

Az Eurostat 2016-ra vonatkozó legfrissebb elemzése az Európai Unió régióinak és fővárosainak fejlettségi rangsorával foglalkozott, vizsgálva az országok átlagos szintjét is. Magyarország az egy főre jutó GDP tekintetében az EU-átlag 68 százalékán áll, ami egy százalékpontos javulást jelent az előző eredményhez képest - hangzott el a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában.

Tréfa

Hofi és Koós barátsága.

Hofi lendítette át Koós Jánost a mélyponton, és alakította jellemét – derül ki az Origo.hu cikkéből.

„Hofival akkor találkoztam először, amikor még nem volt »a Hofi«, de már nagy sikereket aratott azokban a műsorokban, amelyekben közösen dolgoztunk. A turnék során, útközben magunk és társaink szórakoztatására alakultak ki azok a tréfák, amelyeket megpróbáltunk közönség elé vinni. Hofi barátsága és erős egyénisége segített abban, hogy merjek én is olyan közvetlen és barátságos lenni, mint amikor még saját szórakoztatásunkra csináltuk – emlékezett.”

Hofi lendítette át Koós Jánost a mélyponton, és alakította jellemét

A napokban meghalt Koós Jánost dalai mellett szövegei, adomái miatt is szerette a közönség, humoros és laza volt, mindenre akadt egy anekdotája. 1968 környékén a Magyar Televízióban volt egy karácsonyi játék, a Slágerkupa. A vetélkedő döntőjébe két énekes csapata került, Kovács Katié és Koós Jánosé.

Maffia

Bódi Sylvi belehabarodása.

Gyerekekre és egyszerű életre vágyik a celeb – így a Blikk Online.

„Nem tudom, mit hoz a jövő, minden lehetséges. Túlságosan is egymásba habarodtunk az óceánnal, így hosszú távon nem tudnám elképzelni az életet nélküle. Távol a csillogástól, tengerparton, hullámok közelségében, egyszerű életet élve és édes kis picurokat nevelgetve viszont annál inkább – árulta el a modell, aki tíz éve próbálta ki először a szörfözést, amitől azóta nem tud szabadulni. – Nehéz visszaadni ezt az érzést, ki kell próbálni, én azt mondom. Kicsit olyan, mint a maffia. Ha egyszer belekerülsz, nincs belőle kiút.”

Bódi Sylvi gyerekekre és egyszerű életre vágyik

Nem tudom, mit hoz a jövő, minden lehetséges. Túlságosan is egymásba habarodtunk az óceánnal, így hosszú távon nem tudnám elképzelni az életet nélküle. Távol a csillogástól, tengerparton, hullámok közelségében, egyszerű életet élve és édes kis picurokat nevelgetve viszont annál inkább - árulta el a modell, aki tíz éve próbálta ki először a szörfözést, amitől azóta nem tud szabadulni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69894/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-03-07 22:08:00
Halottról jót, vagy semmit;- csak az igazat. Sajnos már elajándékoztam "A HOFI" - című könyvem. Sok badarságot vittek véghez. 2-3 helyre is elígérkeztek. Idő az semmi! A pénzt felvették. Imádott Hofi(m) olyan jó szívű volt, hogy a Koós mindég elkéregette tőle a pénzt, amit persze nem adott vissza! Utáltam ezért. Nyugodjék békében.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?