Blogolj!

Blogstar kávéház

Biztosíték

Az MTA megfutamodása.

Megdöbbenéssel értesültek az MTA elnökének és Palkovics László miniszter pénteki szándéknyilatkozatáról, közölte Facebook-oldalán az Akadémiai Dolgozók Fóruma – olvasható a 444.hu-n.

„Az aláírt nyilatkozatot nem tudjuk másként értékelni, mint az akadémiai dolgozók közössége és a magyar tudományosság számára legfontosabb kérdésben történő megfutamodást – írják. Szerintük a kutatóintézet-hálózat Akadémián kívülre kerülése esetén a 'világos, hosszú távú stratégia mentén való működés' és az 'új irányítási rendszer' ígérete a nyilatkozatban vázolt formában értelmezhetetlen és a kutatóhálózat dolgozói számára semmilyen biztosítékot nem jelent. Az MTA elnöke azzal, hogy ezt aláírta, szerintük nyomást gyakorol az Elnökségre.”

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szerint Lovász László megfutamodott - 444

Megdöbbenéssel értesültek az MTA elnökének és Palkovics László miniszter pénteki szándéknyilatkozatáról, közölte Facebook-oldalán az Akadémiai Dolgozók Fóruma. "Az aláírt nyilatkozatot nem tudjuk másként értékelni, mint az akadémiai dolgozók közössége és a magyar tudományosság számára legfontosabb kérdésben történő megfutamodást," írják.

Megoldás

A Néppárt politikai tévedése.

Berlusconiék nem támogatják a Fidesz kizárását: kiállt barátja mellett Il Cavaliere, aki szerint nagy politikai tévedést követhet el az EPP – számol be róla a Mandiner.hu.

„Az olasz hírügynökségekhez eljuttatott közlemény szerint Silvio Berlusconi hívta fel Orbán Viktort. A 'hosszú és szívélyes' beszélgetés során a korábbi olasz miniszterelnök, a FI elnöke közölte Orbán Viktorral: 'a FI nem szavazza meg a kizárásodat. Mindig védtelek és mindig melletted fogok állni'. Silvio Berlusconi ezzel egy időben azt tanácsolta a magyar kormányfőnek, hogy fogadja el az EPP által előterjesztett kéréseket. 'A telefonbeszélgetés során Orbán Viktor szintén megerősítette, hogy pártja továbbra is az EPP-tagja kíván maradni' – olvasható a FI közleményében. Az állásfoglalás szerint Silvio Berlusconi 'mélységes meggyőződése', hogy a Fidesz kizárása 'nagy politikai tévedés' lenne. Ezért Berlusconi nem csupán Orbán Viktorral, hanem az EPP vezetőivel is egyeztetett a közös és pozitív megoldás érdekében, Orbán Viktornak az Európai Néppárt nagy családjában való maradásáról.”

Berlusconiék nem támogatják a Fidesz kizárását | Mandiner

Kiállt barátja mellett Il Cavaliere, aki szerint nagy politikai tévedést követhet el az EPP. Telefonon is megerősítette Orbán Viktornak az olasz kormányfő, hogy az általa vezetett jobbközép Hajrá Olaszország (FI) párt nem szavazza meg a vezető magyar kormánypárt, a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP). Erről az FI pénteki közleménye számolt be.

Rím

Nőnapi figyelmességek.

A legtöbb helyen az ünneplésről és az apró kedvességekről szólt a nőnap. Most már hagyomány, hogy a rendőrök ilyenkor nem büntetik, hanem virággal köszöntik a női sofőröket, a tűzoltók pedig versben kívántak boldog nőnapot – írja a Hirado.hu.

„Sorra állították meg a rendőrök a női sofőröket országszerte, nőnap alkalmából virággal és édességgel kedveskedtek a szabályosan közlekedő hölgyeknek. A rendőrök szerint nagyon pozitív volt az akció fogadtatása. Nem mindennapi módon, versben kívántak boldog nőnapot a magyar tűzoltók. A kreatív, rímekbe szedett köszöntést a katasztrófavédelem közösségi oldalán osztották meg – hangzott el az M1-en.”

Országszerte az apró kedvességekről szólt a nőnap

A legtöbb helyen az ünneplésről és az apró kedvességekről szólt a nőnap. Most már hagyomány, hogy a rendőrök ilyenkor nem büntetik, hanem virággal köszöntik a női sofőröket, a tűzoltók pedig versben kívántak boldog nőnapot - közölte az M1 Híradója. Virággal köszöntötték a fiúk a kislányokat nőnap alkalmából egy egri óvodában.

Kölcsön

Angyali csavar.

Milyen benyomást szerzett Budapestről a hetvenes évek elején Roger Moore, és mi idegesítette felettébb a színészeket a hangszigetelt stúdiók létrejötte előtt? Az Origo.hu a magyar szinkron kulisszái mögé indul.

„Előzetes megbeszélés alapján, nem véletlenül jutott Láng Józsefnek a megtiszteltetés, hogy Budapest utcáin kalauzolhassa el a vendéget, így esett meg, hogy Roger Moore és számos filmes kíséretében a Duna-parton sétálgattak. A csavar azonban akkor érkezett meg a sztoriba, mikor egy csapat fiatal lány rohanta meg őket, pontosabban Láng Józsefet, aláírást és közös képet kértek tőle. A jelenet egészen szürreálisan hatott, ahogy Roger Moore helyett, először a számára hangot kölcsönző Lángot ismerték meg. A magyar színész a nagy hangzavar közepette pedig próbálta elmagyarázni a hölgyeknek, hogy ne vele foglalkozzanak, amikor itt áll mellettük az igazi sztár, amikor pedig végre kapcsoltak a lányok, a meglepettségtől kővé dermedten álltak.”

Amikor az Angyal, a későbbi James Bond Pesten sétálgatott

Milyen benyomást szerzett Budapestről a hetvenes évek elején Roger Moore, és mi idegesítette felettébb a színészeket a hangszigetelt stúdiók létrejötte előtt? Mivel kísérletezett egy prágai színház az 1930-as években, és milyen bonyolult módszerrel próbálták összevetni a képet és a hangot egykoron? Szinkrontörténeti kalandozásunk 2. része. Új sorozatunkban a magyar szinkron kulisszái mögé indulunk.

Testvér

Szabó Győző babavárása.

Péntek reggel megszületett Szabó Győző és Rezes Judit kisfia, Gáspár Zoltán! Az anyuka és a pici is jól van. A család boldogsága határtalan, bár Szabó Győző lekéste a klasszikus értelemben vett apás szülést – így a Blikk Online.

„Szabó Győző lapunknak elárulta, hogy minden tekintetben felkészültek a gyermek fogadására. Otthonukat úgy alakították, hogy a picinek is megfeleljen, fertőtlenítették, és biztonsági intézkedéseket is tettek. A színész azt is elmondta, hogy fia, Misi babaholmijai közül is meghagytak sok mindent, így a kis Gáspár Zoltán nagytestvére dolgait, például az egykori babakocsiját is megörökli majd.”

Így várja haza a babájukat Szabó Győző

Budapest - Péntek reggel megszületett Szabó Győző (48) és Rezes Judit (42) kisfia, Gáspár Zoltán! Az anyuka és a pici is jól van. A család boldogsága határtalan, és bár Szabó Győző lekéste a klasszikus értelemben vett apás szülést, nem csalódott, úgy éli meg, hogy ott volt, amikor ott kellett lennie.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69965/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?