Blogolj!

Blogstar kávéház

Kizárás

Manfred Weber békülése.

A jövő héten Magyarországra látogat Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és bizottsági elnökjelöltje. A politikus a német Welt am Sonntag lapnak nyilatkozva jelentette be a látogatást – számol be róla a Mandiner.hu.

„A következő néhány napban személyesen fogok beszélni Orbán Viktorral Budapesten, hogy megértessem vele: az út, amin most jár, az Európai Néppártból kifelé vezet – nyilatkozta Weber. A német lap szerint Weber a békülés szándékával jön Budapestre, hiszen meg szeretné akadályozni a Fidesz kizárását az Európai Néppártból.”

Manfred Weber Budapestre jön, hogy Orbánnal találkozzon | Mandiner

A Welt szerint Weber a békülés szándékával jön Budapestre. Orbán Viktorral fog találkozni. A jövő héten Magyarországra látogat Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és bizottsági elnökjelöltje. A politikus a német Welt am Sonntag lapnak nyilatkozva jelentette be a látogatást.

Vélemény

A Néppárt megosztottsága.

Nem szerepelne jól egy megosztott Európai Néppárt a választáson – elemez a Hirado.hu.

„Schöpflin György szerint a döntés azért is nehéz, mert az európai parlamenti választások dátuma egyre jobban közeledik, és egy megosztott Európai Néppárt nem biztos, hogy jól szerepelne így a választáson. Megjegyezte, a néppárt egyetlen nagyobb pártja sem nyilvánított véleményt eddig, szerinte valószínűleg a német CDU álláspontjára várnak. Hangsúlyozta, ebben az értelemben az EPP-nek azonban csak egy kisebbsége viseltetik fenntartásokkal a Fidesszel szemben.”

Nem szerepelne jól egy megosztott Európai Néppárt a választáson

A Fidesz el fogja dönteni, hogy az Európai Néppárton belül vagy azon kívül - ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette ki a Kossuth Rádió műsorában a néppárti tagsággal kapcsolatban kialakult vitákról. A miniszterelnök úgy fogalmazott, ő inkább a néppárt átalakítását, megreformálását szeretné elérni.

Védettség

Brutális környezetrombolás.

Hatalmas csonkokat hátrahagyva, rohamtempóban vágták ki Balatonfűzfőn a strand melletti területet borító ősfás erdőrészt – olvasható a 24.hu riportjában.

„Az egyik környékbeli lakó azonban 24.hu-nak tételesen cáfolta a polgármester állításait. A fűzfői nyaralótulajdonos januárban kikérte Veszprém Járási Kormányhivatal természet- és környezetvédelmi főosztályának állásfoglalását a területtel kapcsolatban a Marton nyomására korábban meghozott önkormányzati döntések miatt. Az alig egy hónapja kiadott hivatalos állásfoglalás szerint azokra a helyrajzi számokra, ahol az erdőterület volt, jelenleg is érvényes Natura 2000-es természetvédelmi védettség vonatkozik. A férfi az állásfoglalás birtokában az elmúlt hetekben környezetvédelmi felülvizsgálatot is kért a kormányhivataltól, de onnan egyelőre nem érkezett válasz, viszont közben kivágták az erdőt. Innentől a hatóságoknak kellene kérni a törvényességi felülvizsgálat megindítását, mert ez döbbent, hogy a polgármester a hosszú ideje zajló viták ellenére meg meri lépni ezt a környezetrombolást.”

Brutálisan kiirtották a védett balatoni erdőt a polgármester parancsára | 24.hu

Hatalmas csonkok meredeznek a Natura 2000-es oltalom alatt álló erdő helyén, ahova a fűzfői polgármester fia tervez sportpályákat.

Nyugtatás

Az életmentő szieszta.

A napi rendszerességgel szunyókálók vérnyomása észrevehetően csökken azokéhoz képest, akik nem élvezhetik a délutáni szieszta előnyeit – állapították meg görög kutatók az Origo.hu szerint.

„A délutáni alvás, úgy tűnik, ugyanolyan mértékben csökkenti a vérnyomást, mint más életmód-változtatások. Például a só- és az alkoholfogyasztás mérséklése csökkentése 3-5 higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást – mondta Manolis Kallistratos kardiológus, a voulai Asklepieion Általános Kórház munkatársa, a tanulmány társszerzője.”

Kiderítették, miért életmentő a délutáni szieszta

A napi rendszerességgel szunyókálók vérnyomása észrevehetően csökken azokéhoz képest, akik nem élvezhetik a délutáni szieszta előnyeit - állapították meg görög kutatók, akik az Amerikai Kardiológusok Társasága 68. éves tudományos tanácskozásán mutatták be tanulmányukat. A délutáni alvás, úgy tűnik, ugyanolyan mértékben csökkenti a vérnyomást, mint más életmódváltoztatások.

Komment

Pink beolvasása.

Pink kíméletlenül beolvasott egy rajongónak, aki a családi fotója alatt trollkodott – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Pink azon húzta fel magát, hogy az egyik követője kommentben jelezte, nem érti miért kell a családi ebédet az Instagramra posztolni. Erre írta válaszként, hogy: – Igen, szeretem reklámozni az egészséges ételeket. Szeretem emlékeztetni az embereket, hogy ne legyenek totális S##gfejek. Gondolkodj ezen az emlékeztetőn.”

Nem lettünk volna a helyében: keményen beolvasott egyik rajongójának Pink

Az énekesnő pénteken posztolt egy képet az Instagram-profiljára, melyen a családja körében látható, miközben vacsoráznak. A kép címében leírja, hogy a koncertturné közben hetente kétszer kizárhatják a világot és tarthatnak családi vacsorát. Pink azon húzta fel magát, hogy az egyik követője kommentben jelezte, nem érti miért kell a családi ebédet az Instagramra posztolni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/69986/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?