Blogolj!

Blogstar kávéház

Asztal

Akadémiai bizonytalanság.

Jól tükrözi az Akadémia megzsarolt, kiszolgáltatott helyzetét az a szándéknyilatkozat, amit Palkovics László innovációs miniszter és Lovász László MTA elnök írt alá – olvasható az akadémikusokból álló Stádium 28 Kör ügyvivőinek nyilatkozatában, melyről a Népszava Online ír.

„Palkovics miniszter még egy konkrét javaslatcsomagot sem tett le az asztalra, amelyben szakmai érvekkel támasztaná alá a kutatóhálózat és a tudományfinanszírozás átalakításának szükségességét. Nem tudhatjuk, hogy a készülő javaslatban benne lesz-e valami a szándéknyilatkozatban felsorolt pontok közül, s ha igen, milyen konkrétumokkal. A részletek ismerete nélkül csak fokozódik a bizonytalanság – nyilatkozta lapunknak Mende Balázs, az ADF egyik alapítója. Mint mondta, a továbbiakban azért fognak küzdeni, hogy a kutatóintézetek megtarthassák függetlenségüket – vagy legalábbis annak minél nagyobb részét.”

Akadémikusok: példátlan, amit a kormány művel

Jól tükrözi a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) megzsarolt, kiszolgáltatott helyzetét az a szándéknyilatkozat, amit még pénteken írt alá Palkovics László innovációs miniszter és Lovász László MTA elnök - olvasható az akadémikusokból álló Stádium 28 Kör ügyvivőinek nyilatkozatában. Mint írták, az Akadémia mintegy tíz hónap óta példátlan, agresszív támadásnak van kitéve a kormány részéről.

Feladat

Ellenzéki összefogósdi.

Szánalmas a hazai ellenzék, a decemberi bohóckodást próbálják most überelni – így Kiszelly Zoltán politológus a Magyar Hírlap Online-nak.

„Szánalmas az ellenzék, a decemberi bohóckodást próbálják überelni, ezúttal spréztek, firkáltak, helyesírási hibákkal. Egyszerűen nem jut jobb az eszükbe – fejtegette Kiszelly, aki szerint a helyzetet érzik, vagyis azt, hogy feszültséget kell szítani, csakhogy 'nem nőttek fel a feladathoz'. Az összefogósdi amúgy a Soros-terv része, Szerbiától Romániáig egy akolba akarják terelni az ellenzéki pártokat, például Lengyelországban esküdt ellenségeket tereltek össze. A matematikai ihletettségű koncepció célja, hogy így mindenütt legyőzhetik a szuverenista pártokat, ez lenne a recept, az aktuális brosúra”.

„Nem a migránsokra, igen a magyar gyermekekre"

A családvédelmi akciótervről, az Európai Néppártról és az MSZP-s személyi vitákról is szót ejtettünk az elmúlt hét fejleményeit elemezve Kiszelly Zoltán politológussal. Továbbra is Orbán Viktor tavaly júniusi Európa-beszéde az érvényes, vagyis a Fidesz számára az Európai Néppárt az A terv, B terv nincs, de ha majd lesz, azt a lengyelekkel közösen kell kigondolni - hangsúlyozta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

Kisebbség

Latinovits Zoltán karizmája.

Latinovits Zoltán halála után legendává lett. Színészkirálynak kezdték nevezni azok is, akik életében nem szerették – mutatja be az Origo.hu.

„Nem is elsősorban karizmatikus színházi és filmes megmutatkozásai miatt fogadták el szakmájában a róla terjedő fogalmat, hanem mert olyan helyzetekben is ragaszkodott az igazsághoz – olykor persze a saját igazához –, amelyekben a többség jobbnak látta hallgatni. Bátorságát az sem kisebbíti, hogy nehéz természetű embernek mutatkozott: betegségtől is gyötörve gyakran sértve tette helyre azt is, aki nem szolgált rá a bántásra. Latinovits annak kapcsán is a Kádár-világ kisebbségéhez tartozott, hogy tévedéseiért kötelességszerűnek érezte a bocsánatkérést. Értékrendjében személyiségének minden különössége mellett tökéletes rend volt. Másféle korszakban talán másféle sors jut neki.”

Latinovits Zoltán, a színészkirály története

Latinovits Zoltán halála után legendává lett. Színészkirálynak kezdték nevezni azok is, akik életében nem szerették. Nem is elsősorban karizmatikus színházi és filmes megmutatkozásai miatt fogadták el szakmájában a róla terjedő fogalmat, hanem mert olyan helyzetekben is ragaszkodott az igazsághoz - olykor persze a saját igazához -, amelyekben a többség jobbnak látta hallgatni.

Célpont

Földönkívüli civilizációk.

A tudósok jelentős kihívásokkal szembenézve életjeleket keresnek a Naprendszerünkön túl. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a galaxisunkban csillagok százmilliárdjai vannak. A kutatást szűkítendő ki kell, hogy találják, milyen típusú csillagok adhatnak otthont az életnek – így a Hirado.hu.

„Egy új tanulmány K csillagoknak nevezett, különös csillagcsoportokra bukkant, fényük halványabb a Napnál, de világosabb a leghalványabb csillagokénál, így célpontként szolgálhatnak az élet utáni kutatásban – írja a NASA. Ennek első oka, hogy a K csillagok nagyon hosszú életűek, 17-70 milliárd évet is élhetnek, amíg összehasonlításképpen a Nap 10 milliárd évig él, és ez elegendő időt szolgál az élet kialakulásához. Ezen felül kevesebb a szélsőséges esemény korai életükben, nem úgy, mint az M csillagok vagy vörös törpék esetében.”

Létezhetnek életre alkalmas távoli bolygók

A tudósok jelentős kihívásokkal szembenézve életjeleket keresnek a Naprendszerünkön túl. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a galaxisunkban csillagok százmilliárdjai vannak. A kutatást szűkítendő ki kell, hogy találják, milyen típusú csillagok adhatnak otthont az életnek? Egy új tanulmány K csillagoknak nevezett, különös csillagcsoportokra bukkant, fényük halványabb a Napnál, de világosabb a leghalványabb csillagokénál, így célpontként szolgálhatnak az élet utáni kutatásban - írja a NASA.

Húzódás

Rúzsa Magdi babonázása.

Bomba formában van az énekes, s a Blikk Online-nak elárulta, hogy kick-box tréninggel tartja fitten magát, amelyek nem veszélytelen.

„Ebben az időszakban az edzőterembe húzódok, sajnos a lovaglás a háttérbe került most, de folyamatosan járok kick-box edzésekre. Sajnos múltkor megsérültem, rosszul ütöttem és meghúzódott a csuklóm, de hát ez ilyen, túl vagyok rajta – jegyezte meg Magdi. – De nagyon jó az erőnlétem, s ez fontos, mert rengeteget ugrálok a színpadon, és olyankor is kell tudnom énekelni.”

Rúzsa Magdi már készül a tavaszra: így hozza formába magát

Bomba formában van az énekes, s a Blikknek elárulta, hogy kick-box tréninggel tartja fitten magát, amelyek nem veszélytelen. - Ebben az időszakban az edzőterembe húzódok, sajnos a lovaglás a háttérbe került most, de folyamatosan járok kick-box edzésekre. Sajnos múltkor megsérültem, rosszul ütöttem és meghúzódott a csuklóm, de hát ez ilyen, túl vagyok rajta - jegyezte meg Magdi.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70015/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.16. 04:30
Michelisz Norbert történelmi diadala, a szocialisták sunnyogása, fejetlenül szúrt kultúrmilliárdok, az alma téli hódítása és Singh Viki kerek popsija hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.15. 02:50
Karácsony folytatódó tisztogatása, Schilling Árpád jogsértő listázása, a Soros-blog soros hazugsága, a zaklatások balliberális elviccelése és Dallos Bogi forró csókja vasárnapi online lapszemlénkben.

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

2019.12.14. 14:05
Többszáz hátrányos helyzetű határon túli és anyaországbeli gyereket köszöntöttek a Parlamentben karácsony alkalmával.

Blogstar kávéház

2019.12.14. 04:40
Brüsszel bonyolult Brexit-búcsúja, Orbán Viktor karácsonya, Dobrev Klára vérgőzös EU-kompatibilitása, Gyurcsány szocialista falatozása és Lékai-Kiss Ramóna testvérprojektje szombati online lapszemlénkben.

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?