Blogolj!

Blogstar kávéház

Jelentés

Néppárti huzavona.

Három tapasztalt szakértőből álló vizsgálóbizottságot küldene az Európai Néppárt (EPP) néhány vezető politikusa Magyarországra, hogy értékelje a Fidesz politikáját és a magyarországi demokrácia helyzetét – állítja a Népszava Online.

„Német sajtóértesülések szerint Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke, Markus Söder bajor kormányfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár dolgozta ki a misszió kiküldéséről szóló javaslatot, amelynek az a célja, hogy megelőzzék, vagy legalábbis elhalasszák a Fidesz kizárását az EPP-ből. A felvetés bizonyára szóba kerül Manfred Weber és Orbán Viktor keddi budapesti tárgyalásain. A bajor politikus a Bildnek azt nyilatkozta, hogy a vizsgálóbizottság kiküldése egy ötlet a sok közül, és még semmi sincs eldöntve. Az elképzelés szerint a 'három bölcs' látogatásáról jelentés készülne, amelyet azután az illetékes néppárti fórumok megvitatnának. A hírt megszellőztető Bild című újság szerint a vizsgálóbizottság felállítása nem az Európai Néppárt, hanem a három vezető javaslata.”

Vizsgálóbizottságot küldenének Magyarországra, hogy értékeljék a Fidesz politikáját

Három tapasztalt szakértőből álló vizsgálóbizottságot küldene az Európai Néppárt (EPP) néhány vezető politikusa Magyarországra, hogy értékelje a Fidesz politikáját és a magyarországi demokrácia helyzetét. Német sajtóértesülések szerint Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke, Markus Söder bajor kormányfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár dolgozta ki a misszió kiküldéséről szóló javaslatot, amelynek az a célja, hogy megelőzzék, vagy legalábbis elhalasszák a Fidesz kizárását az EPP- ből.

Biztonság

A jogállamiság halála.

Továbbra is pozitív és hasznos folyamatnak tekinti a bevándorlást a német kormány, a választók azonban nem. Nemrég kiderült, hogy menedékkérőként érkező feltételezett háborús bűnösökről szóló értesüléseket hagyhattak figyelmen kívül a német hatóságok – elemez a Hirado.hu.

„Kiemelte: előfordulhat az is, hogy Németországban nem számít bűncselekménynek egy adott cselekedet, ami a bevándorló hazájában igen. Ugyanakkor a kérdéses esetekben a hágai Nemzetközi Törvényszék is eljárhat, azonban erre – információi szerint – még nem volt példa. Ifjabb Lomnici szerint a legóvatosabb becslések szerint is csaknem 6-8 ezer olyan ember tartózkodik Németországban, aki terroristaként vagy háborús bűnösként tartható számon. Ez elég borús képet fest Németország biztonsága és annak jövője szempontjából is – jegyezte meg.”

Németországban kudarcot vallott a jogállamiság?

Továbbra is pozitív és hasznos folyamatnak tekinti a bevándorlást a német kormány, a választók azonban nem. Nemrég kiderült, hogy menedékkérőként érkező feltételezett háborús bűnösökről szóló értesüléseket hagyhattak figyelmen kívül a német hatóságok. Szakértők szerint Németországban főként a politikai akarat hiányzik a hasonló ügyek megfelelő kezelésére.

Félelem

Az álmatlanság csapdája.

Hazánkban ma ünnepeljük az alvás világnapját. A magyar lakosság csaknem egyharmadánál kimutatható valamilyen alvási zavar, amelyeknek jelentős része pszichés eredetű – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Egyre gyakoribb azonban az insomnia, vagyis az álmatlanság, ami pszichés jellegű zavar. Az ezt kiváltó okok rendkívül összetettek, nem is egyszerű feltárni őket. Az biztos, hogy kölcsönhatásban áll a szorongással és a stresszel. Ráadásul azoknál, akik ebben szenvednek, gyakran kialakul az elalvásképtelenségtől való félelem is, ami tovább nehezíti a gyógyulást. Kevés a szakember, aki ezt jól kezeli, alvásszakemberek, pszichológusok és pszichiáterek módszerei összemosódnak, és sajnos sokan az antidepresszánsokban látják a megoldást. Ma a felnőtt lakosság 10–15 százaléka szed altatót vagy depresszió elleni gyógyszert. Ideális esetben altatókkal négy–öt hónap alatt meg kellene szűnnie a panaszoknak, és fontos, hogy minél több szempontból megvizsgáljuk, mi okozhatja a zavart.”

Szellemi, testi épségünket is veszélyezteti az álmatlanság

Hazánkban ma ünnepeljük az alvás világnapját. A magyar lakosság csaknem egyharmadánál kimutatható valamilyen alvási zavar, amelyeknek jelentős része pszichés eredetű. A Magyar Alvásszövetség által az alvás világnapjára megjelentetett Magyar alváskönyv adatai szerint Európában a felnőtt lakosság 29,6 százalékának vannak alvással kapcsolatos panaszai. Hazánkban ez az arány 31,2 százalék, ennek jelentős része pszichés eredetű.

Sors

Pataki Zita elszántsága.

Pataki Zita úgy döntött, meddő párokon szeretne segíteni egy alapítvány létrehozásával – írja a Blikk Online.

„Én azt gondolom, hogy a nézettség és a siker amiatt van, hogy maga a téma ma Magyarországon tabu, és nagyon-nagyon sokan szorulnak segítségre – kezdte Zita az RTL Klub Híradójának, majd hozzátette: további terveik vannak az üggyel kapcsolatban. Létre szeretnének hozni egy információs központot, ahol minden alapvető és fontos információt át tudnak adni, ugyanis szerinte jelentős itthon az információhiány. 'Nem hiszem, hogy a nők egymás közötti beszélgetéséből vagy csacsogásából kellene eldőlnie bármely család sorsának' – mondta.”

Pataki Zita komoly döntést hozott: így szeretne segíteni az embereknek - videó

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, sajnálatos módon nem sikerült Pataki Zita és férje, Szárnyas Attila kilencedik lombikja sem, amelyről egyébként rendszeresen beszámoltak Az utolsó lombik című videósorozatban. Az időjósék őszinte történetét epizódról epizódra rengetegen követték figyelemmel.

Karakter

Will Smith traumája.

Jó pár világhírű színész művészcsaládba született, természetes volt számára, hogy a szülei mesterségét viszi tovább, mások viszont teljesen más, olykor elképesztő, fura vagy bizarr okból próbálták ki magukat a színpadon, vásznon, képernyőn – derül ki az Origo.hu összeállításából.

„Will Smith is egy lány miatt fordult a színészethez, csak ő épp dühében, hisz megcsalták 15 évesen. 'Attól a pillanattól kezdve a világ leghíresebb szórakoztató művésze akartam lenni, úgy gondoltam, őt biztosan nem csalná meg a barátnője' – nyilatkozta pár éve a Varietynek. A színész azt is elmondta, hogy a karaktereiben is állandóan azt keresi, hogy milyen trauma mozgathatja, mi viszi abba az irányba, amerre tart.”

Megverték, megcsalták, dadogott - úgyhogy világhírű színész lett

Jó pár világhírű színész művészcsaládba született, természetes volt számára, hogy a szülei mesterségét viszi tovább, mások viszont teljesen más, olykor elképesztő, fura vagy bizarr okból próbálták ki magukat a színpadon, vásznon, képernyőn. Volt, aki dadogás, más egy csalfa barátnő miatt fordult a színészet felé, de olyan is akadt, akinél egy viccből indult az egész.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70081/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 03:25
A kormány brüsszeli haszonélvezete, Karácsony milliós osztogatása, Szent István felfüggesztése, a doppingpápa csúfos bukása és a Harry Potter-sztár Playboy-románca szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?