Blogolj!

Blogstar kávéház

Fogoly

A Gyurcsány-kegyelt bukása.

Megbukott Gyurcsány legfőbb szövetségese: másodszor sem kapott többséget a baloldali vezetésű Rákospalotán a polgármester által beterjesztett 2019-es költségvetés – így az Origo.hu.

„A DK és Lamperth foglya maradt a XV. kerület – így reagált a szavazás eredményére Pintér Gábor, a Fidesz XV. kerületi frakcióvezetője. Közölte: kedden sem sikerült a Lampert Mónika jegyző készítette költségvetési rendeletet elfogadni. A 21 fős képviselő-testület 7 fős Fidesz-KDNP frakciója számos módosítással élt, melyet a baloldali vezetés jogellenesen még szavazásra sem bocsátott. Németh Angéla polgármester alkalmatlanságát bizonyítja, hogy elfogadott költségvetés nélkül maradt a DK kifizetőhelyévé vált kerület. A Fidesz-KDNP frakció céljai nem változtak, a helyben élők boldogulását és a kerület biztonságos fejlődését tekintjük a legfontosabbnak – zárul a nyilatkozat.”

Megbukott Gyurcsány legfőbb szövetségese

Nem kapott többséget a baloldali vezetésű Rákospalotán a polgármester által beterjesztett 2019-es költségvetés. A képviselők a kedd esti ülésen 10 igen, 4 tartózkodás és 7 nem ellenében utasították el a büdzsét. A Fidesz-KDNP a szavazás után azt közölte, hogy továbbra is a DK és Lamperth Mónika foglya maradt a XV.

Bábáskodás

Politikafüggő közbeszerzések.

Magyarországon egy nyolcszáz-ezer fős szűk csoport kezében összpontosul a vagyon – a Népszava Online tudósítása szerint erről beszélt Pitti Zoltán közgazdász az Európa Klub kedd esti fővárosi rendezvényén.

„Magyarországon ugyan magasak a tulajdonosi jövedelmek, de az osztalékok kifizetése után mégis kevés marad a cégek vagyonának gyarapítására, s az egyre átláthatatlanabb helyzetet tovább rontja, hogy ma már cégek hoznak létre újabb vállalkozásokat – jelentette ki Pitti Zoltán, példaként hozva Mészáros Lőrinc üzleti birodalmát. Ebben a körben aztán szoros függő viszony jön létre egyrészt a politikától a közbeszerzések nyerteseinek kiválasztása miatt, másrészt az anyavállalat és a beszállítók hálózata között, hiszen a kis cégeknek már az indulásánál a nagyobb vállalat bábáskodik. Veszélyesnek tartja az ország mostani agrárpolitikáját, mert az uniós földalapú támogatások nagy részét mindössze 12 magánszemély kapja.”

"Magyarországon egy nyolcszáz-ezer fős szűk csoport kezében összpontosul a vagyon" - Pitti Zoltán közgazdász

Az igazán gazdag magyarok műkincsekbe fektetik be vagyonukat - emelte ki Pitti Zoltán közgazdász a húszéves múltra visszatekintő Európa Klub kedd esti fővárosi rendezvényén.

Monitorozás

Agglomerációs csok-robbanás.

Vonzóvá teszi a vidéken maradást a falusi csok, amelynek célja, hogy élhetőbbé váljanak a vidéki települések, és a kedvezmény javíthatja az adott településen élő emberek anyagi helyzetét is – elemez a Hirado.hu.

„Az egy dolog, hogy a kedvezményes otthonteremtéssel lehetővé teszi a kormány a lakhatást, de akkor válik vonzóvá a családok számára az adott falu vagy kistelepülés, ha ott vagy közvetlen környezetében van munkalehetőség, adott a tömegközlekedés, az iskola, óvoda, bölcsőde. Összetett kérdés tehát az otthonteremtés folyamata, amihez jelentősen hozzájárul tehát az infrastrukturális fejlesztés is – magyarázta Regős Gábor. Hozzátette: agglomerációs robbanást hozhat magával a falusi csok. Folyamatos monitorozásra van szükség, hiszen megfelelő együttműködéssel válhat maximálisan sikeressé a program – húzta alá.”

Vonzóvá teszi a vidéken maradást a falusi csok

Új lehetőség a falusi csok, amelynek célja, hogy élhetőbbé váljanak a vidéki települések, és a kedvezmény javíthatja az adott településen élő emberek anyagi helyzetét is. Szakértők szerint a falusi csok részben visszafoghatja az ingatlanárak robbanását. A miniszterelnöki évértékelőben bejelentett hétpontos családvédelmi akcióterv magával hozta a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) újabb változatát is.

Hasznosítás

Balatoni villabontás.

Teljesen lebontották a balatonfüredi Brázay-villát, hogy szállodát építsenek a helyén – írja a 444.hu.

„Bóka István polgármester azt írta, hogy a balatonfüredi köznyelvben Brázay vagy Kádár-villaként ismert egykori MSZMP üdülő ingatlanának hasznosításával kapcsolatos döntéseket – a város üzleti érdekeire tekintettel – valóban zárt ülésen hozta Balatonfüred Képviselő-testülete. Ezen döntésekről a következő nyilvános ülésen tájékoztattuk a nyilvánosságot. Nem ismert előttem olyan döntés, mely alapján az idő közben erősen leromlott állapotúvá vált épületet fel kellett volna újítani. Ilyenről az ingatlan hasznosítására kiírt nyilvános pályázatban sem esett szó.”

Teljesen lebontották a balatonfüredi Brázay-villát, hogy szállodát építsenek a helyén - 444

„Úgy eltüntették a Brázay-villát, hogy nyoma se marad" - írja a balatontipp.hu, és a képeik alapján tényleg a földdel tették egyenlővé a balatonfüredi épületet. A megsemmisített, kései Bauhaus-stílusú villát Brázay Zoltán iparmágnás 1938-ban kezdte építeni. „Az érdeklődők néhány év múlva már csodájára jártak a villájának és mintagazdaságának" - írja az épületet 2008-ban bemutató Route 66 blog.

Találat

Weisz Fanni kipakolása.

Az egykori szépségkirálynő korábban megmutatta, hogyan takarítja ki a fürdőszobát, most pedig arról posztolt, miként rakott rendet a ruhásszekrényben – olvasható a Blikk Online-on.

„Havi egyszer teszek rendet a ruháim között. Nagyon szeretek takarítani és a házimunkákat is, de a pakolás nem annyira áll közel a szívemhez. Viszont, amint kész van minden, s szép rendet csináltam, annyira jól érzem magam – árulta el a Blikknek Fanni, akinek a tapasztalatai azt mutatják, hogy további előnyökkel is jár a rendrakás. – Ilyenkor találok egy csomó olyan ruhát, amiről már meg is feledkeztem, hogy egyáltalán van, és ettől nagyon boldog leszek – tette hozzá a csodaszép modell.”

Mi történt? Weisz Fanni mindent kipakolt - fotók

Az egykori szépségkirálynő korábban megmutatta, hogyan takarítja ki a fürdőszobát, most pedig arról posztolt, miként rakott rendet a ruhásszekrényben. - Havi egyszer teszek rendet a ruháim között. Nagyon szeretek takarítani és a házimunkákat is, de a pakolás nem annyira áll közel a szívemhez.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70134/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?