Blogolj!

Blogstar kávéház

Félelem

A Fidesz kizárása.

Nincs pardon: az Európai Néppárt kizárja vagy felfüggeszti a Fideszt, a kampány sikerét féltik ugyanis Orbántól – állítja a Népszava Online.

„Információink szerint Joseph Daul pártelnök a tanácskozáson értésre adta, hogy ha a küldöttek elutasítják az előterjesztést, vagyis nem akarnak szavazni róla, akkor el fog gondolkodni azon, hogy érdemes-e megmaradnia a tisztségében. Forrásaink szerint a vitában 10-12 képviselő szólalt fel, köztük a kizárást kezdeményező skandináv és Benelux-államok-beli, valamint Orbán-barát szlovén és horvát EP-képviselők. Többen – köztük a németek – azt hangsúlyozták, hogy a Fidesz tevékenysége komoly károkat okoz az EP-kampányra készülő néppártnak.”

Nincs pardon: kizárják vagy felfüggesztik a Fideszt, a kampány sikerét féltik Orbántól

Egy hét múlva jön el a néppártban az igazság napja - Joseph Daul megemelte a tétet. Az Európai Néppárt március 20-iki ülésén az elnökség olyan javaslatot terjeszt a résztvevők elé, ami az alapszabály 9. pontja értelmében a Fidesz felfüggesztésére vagy kizárására tesz javaslatot - hangzott el a pártcsalád európai parlamenti frakciójának strasbourgi ülésén.

Multi

Pártfinanszírozási botrány.

Egymásnak estek a bevándorláspártiak: már Macronnak is kínos Verhofstadt: óriási, tiltott pártfinanszírozási botrány van kibontakozóban Brüsszelben és Párizsban – írja az Origo.hu.

„Kiderült ugyanis, hogy az erősen bevándorláspárti, az Európai Parlamentben (EP) a Guy Verhofstadt vezette Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártcsaládot olyan multinacionális vállalatok finanszírozták, mint a Monsanto, a Microsoft, a Google vagy a Walt Disney. Mivel Franciaországban a törvények tiltják a politikai pártok magáncégek általi támogatását, ezért Emmanuel Macron elnök úgy próbált előremenekülni, hogy pártja kampányfőnökén keresztül megüzente: nem csatlakoznak az EP-választások után a multik által kitartott ALDE-hoz. Macronék arról persze nem beszélnek, hogy az elnök bábkormányában részt vesz egy olyan párt is, ami már tagja az ALDE-nak, magyarán: a párizsi kormány egyes tagjait törvénytelenül finanszírozhatták a multik, amelyek egy része ráadásul nem is az EU-ban van bejegyezve.”

Egymásnak estek a bevándorláspártiak: már Macronnak is kínos Verhofstadt

Óriási, tiltott pártfinanszírozási botrány van kibontakozóban Brüsszelben és Párizsban. Kiderült ugyanis, hogy az erősen bevándorláspárti, az Európai Parlamentben (EP) a Guy Verhofstadt vezette Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártcsaládot olyan multinacionális vállalatok finanszírozták, mint a Monsanto, a Microsoft, a Google vagy a Walt Disney.

Bírság

Utolérhetetlen kamupártok.

Már 2017-ben, majd a tavalyi parlamenti választás után is szigorítottak a kampánypénzekkel való visszaélés szankcióin, hiszen komoly fejtörést okoznak az államnak a kamupártok – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A 2014-es országgyűlési választások kapcsán a pártok részére nyújtott kampánytámogatások szabálytalan felhasználásával összefüggésben összesen tizennyolc feljelentés érkezett a hatóságokhoz, a nyomozások eredményeképpen tíz vádemelés történt, a bíróság eddig négy jogerős, elmarasztaló ítéletet hozott – derül ki Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válaszából, amelyet a független Szél Bernadettnek adott. Polt tájékoztatása szerint három nyomozás jelenleg is tart, míg hat ügy bírósági szakaszban van. A 2018-as választások kapcsán huszonkét feljelentés született, amelyek alapján huszonnyolc ügyben indult nyomozás, vádemelésre azonban még nem került sor. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a 2014-es választáson 1,2 milliárd forintos bírságot szabtak ki mások mellett az állami támogatással visszaélő bizniszpártokra. A bírságból azonban az adatok szerint alig több mint négymillió forintot sikerült behajtani, és az adóhivatal sem tudta utolérni a tetteseket. A legnagyobb tartozó például jogutód nélkül megszűnt.”

Nehéz utolérni a kamupártokat

A 2014-es országgyűlési választások kapcsán a pártok részére nyújtott kampánytámogatások szabálytalan felhasználásával összefüggésben összesen tizennyolc feljelentés érkezett a hatóságokhoz, a nyomozások eredményeképpen tíz vádemelés történt, a bíróság eddig négy jogerős, elmarasztaló ítéletet hozott - derül ki Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válaszából, amelyet a független Szél Bernadettnek adott.

Kopogás

Társasházi konfliktusok.

Hangos zene, kutyaugatás, lépcsőházi szemét, kellemetlen szagok – csak néhány a társasházi konfliktusforrások közül. A Hirado.hu arról ír, hogyan kezeljük a problémákat.

„A szomszédok között többnyire a zajkeltés jelenti a legnagyobb problémát. A vasárnapi vagy az éjszakai barkácsolás, a hangos zene, illetve a kutyaugatás egyaránt zavaró a társasházban. Az emiatt kialakult nézeteltérések ritkán fajulnak el, de azért az ügyekbe bevonják a közös képviselőt, aki levélben szólítja fel a rendszeresen zajt okozó tulajdonost. Ha ezzel sem érnek el eredményt, akkor a társasházból eljárást kezdeményezhet a többi tulajdonos a helyi önkormányzatnál. A jogász szerint az ilyen konfliktusokat érdemes először egymás között rendezni. Kopogtassunk át a 'zajos' szomszédhoz, és illedelmes stílusban beszéljük meg vele a problémát. Ha nem sikerül megoldás találni, akkor a következő lépés az lehet, hogy társasházi közgyűlésen tárgyalják meg az ügyet. Ugyanakkor a közgyűlésen általában csak olyan ügyeket lehet tárgyalni, amelyek a teljes lakóközösséget érintik.”

Társasházi konfliktusok - hogyan kezeljük a problémákat?

Hangos zene, kutyaugatás, lépcsőházi szemét, kellemetlen szagok - csak néhány a társasházi konfliktusforrások közül. A felújítás, karbantartás elmaradása is nézeteltérésekre adhat okot. Sokan azonnal a közös képviselőhöz vagy a közgyűléshez fordulnának, ám ez nem minden esetben jelenti a megoldást. A társasházi problémás ügyeket két csoportra lehet elkülöníteni - közölte Izsák Orsolya ügyvéd, társasházi jogász a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Boldogság

Palvin Barbara szerelme.

Még mindig heves vitákat gerjeszt a csinos magyar modell – fogalmaz a Blikk Online.

„A gyönyörű magyar modell újra a Victoria's Secrettel dolgozik együtt, s bár a legfrissebb fotóikon is sokkal fittebbnek hat a többi manökennél, közösségi oldalainak követői állandóan csatáznak: sokan úgy vélik, Barbi némi súlyfelesleggel rendelkezik. A vita természetesen parttalan, de a világhírű divatmárka folyamatosan foglalkoztatja Palvint, aki csak úgy sugárzik a fotókon. Annál is inkább, mert rátalált a szerelem, s a posztjai alapján régen nem volt ennyire boldog, mint a színész Dylan Sprouse mellett.”

Palvin Barbi súlyfelesleggel küzd? A közösségi oldalakon csatáznak egymással a követők

A gyönyörű magyar modell újra a Victoria's Secrettel dolgozik együtt, s bár a legfrissebb fotóikon is sokkal fittebbnek hat a többi manökennél, közösségi oldalainak követői állandóan csatáznak: sokan úgy vélik, Barbi némi súlyfelesleggel rendelkezik. A vita természetesen parttalan, de a világhírű divatmárka folyamatosan foglalkoztatja Palvint, aki csak úgy sugárzik a fotókon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70189/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.25. 03:55
Orbán rejtélyes diadalmenete, Bangóné tanévkezdési patkánykodása, a Fidesz rohamszerű aláírásgyűjtése, a világ tüdejének pusztulása és a fitnesznagyi csúcsformája vasárnapi online lapszemlénkben.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt

2019.08.24. 13:45
Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra és vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kajak-kenu-vb: Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmes, megvan az első kvóta

2019.08.24. 12:35
Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. …

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

2019.08.24. 12:05
Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában …

Blogstar kávéház

2019.08.24. 05:20
A kormányzat zavaros rezsikedvezménye, Gyurcsány reklámarca, Karácsony suta kormánybuktatási akciója, az esőerdők gyújtogatása és a modern Lassie csodás hazatérése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.23. 02:55
A liberális demokrácia tévútja, Orbán Viktor rejtélyes részvétnyilvánításai, Gyurcsányék gubanca, Ursula von der Leyen fejtörése és Eperjes Károly harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Többen meghaltak, és rengetegen megsérültek villámcsapás miatt a Tátrában

2019.08.22. 17:30
A csütörtökön hirtelen kitört vihar miatt még mindig folyamatban vannak a mentőakciók a Lengyel-Tátrában.

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

2019.08.22. 11:35
A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje …

Blogstar kávéház

2019.08.22. 05:10
A homoszexualitás elutasítása, Gyurcsány és Márki-Zay titkos paktuma, a Momentum lopása, a Mátrix újraélesztése és Demcsák Zsuzsa pózolása csütörtöki online lapszemlénkben.

Tizenhét fokos hőmérséklet-különbség van az országon belül

2019.08.21. 18:05
Az ország nyugati és keleti része között 17 Celsius-fokos hőmérséklet-különbség alakult ki - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?