Blogolj!

Blogstar kávéház

Félelem

A Fidesz kizárása.

Nincs pardon: az Európai Néppárt kizárja vagy felfüggeszti a Fideszt, a kampány sikerét féltik ugyanis Orbántól – állítja a Népszava Online.

„Információink szerint Joseph Daul pártelnök a tanácskozáson értésre adta, hogy ha a küldöttek elutasítják az előterjesztést, vagyis nem akarnak szavazni róla, akkor el fog gondolkodni azon, hogy érdemes-e megmaradnia a tisztségében. Forrásaink szerint a vitában 10-12 képviselő szólalt fel, köztük a kizárást kezdeményező skandináv és Benelux-államok-beli, valamint Orbán-barát szlovén és horvát EP-képviselők. Többen – köztük a németek – azt hangsúlyozták, hogy a Fidesz tevékenysége komoly károkat okoz az EP-kampányra készülő néppártnak.”

Nincs pardon: kizárják vagy felfüggesztik a Fideszt, a kampány sikerét féltik Orbántól

Egy hét múlva jön el a néppártban az igazság napja - Joseph Daul megemelte a tétet. Az Európai Néppárt március 20-iki ülésén az elnökség olyan javaslatot terjeszt a résztvevők elé, ami az alapszabály 9. pontja értelmében a Fidesz felfüggesztésére vagy kizárására tesz javaslatot - hangzott el a pártcsalád európai parlamenti frakciójának strasbourgi ülésén.

Multi

Pártfinanszírozási botrány.

Egymásnak estek a bevándorláspártiak: már Macronnak is kínos Verhofstadt: óriási, tiltott pártfinanszírozási botrány van kibontakozóban Brüsszelben és Párizsban – írja az Origo.hu.

„Kiderült ugyanis, hogy az erősen bevándorláspárti, az Európai Parlamentben (EP) a Guy Verhofstadt vezette Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártcsaládot olyan multinacionális vállalatok finanszírozták, mint a Monsanto, a Microsoft, a Google vagy a Walt Disney. Mivel Franciaországban a törvények tiltják a politikai pártok magáncégek általi támogatását, ezért Emmanuel Macron elnök úgy próbált előremenekülni, hogy pártja kampányfőnökén keresztül megüzente: nem csatlakoznak az EP-választások után a multik által kitartott ALDE-hoz. Macronék arról persze nem beszélnek, hogy az elnök bábkormányában részt vesz egy olyan párt is, ami már tagja az ALDE-nak, magyarán: a párizsi kormány egyes tagjait törvénytelenül finanszírozhatták a multik, amelyek egy része ráadásul nem is az EU-ban van bejegyezve.”

Egymásnak estek a bevándorláspártiak: már Macronnak is kínos Verhofstadt

Óriási, tiltott pártfinanszírozási botrány van kibontakozóban Brüsszelben és Párizsban. Kiderült ugyanis, hogy az erősen bevándorláspárti, az Európai Parlamentben (EP) a Guy Verhofstadt vezette Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártcsaládot olyan multinacionális vállalatok finanszírozták, mint a Monsanto, a Microsoft, a Google vagy a Walt Disney.

Bírság

Utolérhetetlen kamupártok.

Már 2017-ben, majd a tavalyi parlamenti választás után is szigorítottak a kampánypénzekkel való visszaélés szankcióin, hiszen komoly fejtörést okoznak az államnak a kamupártok – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A 2014-es országgyűlési választások kapcsán a pártok részére nyújtott kampánytámogatások szabálytalan felhasználásával összefüggésben összesen tizennyolc feljelentés érkezett a hatóságokhoz, a nyomozások eredményeképpen tíz vádemelés történt, a bíróság eddig négy jogerős, elmarasztaló ítéletet hozott – derül ki Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válaszából, amelyet a független Szél Bernadettnek adott. Polt tájékoztatása szerint három nyomozás jelenleg is tart, míg hat ügy bírósági szakaszban van. A 2018-as választások kapcsán huszonkét feljelentés született, amelyek alapján huszonnyolc ügyben indult nyomozás, vádemelésre azonban még nem került sor. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a 2014-es választáson 1,2 milliárd forintos bírságot szabtak ki mások mellett az állami támogatással visszaélő bizniszpártokra. A bírságból azonban az adatok szerint alig több mint négymillió forintot sikerült behajtani, és az adóhivatal sem tudta utolérni a tetteseket. A legnagyobb tartozó például jogutód nélkül megszűnt.”

Nehéz utolérni a kamupártokat

A 2014-es országgyűlési választások kapcsán a pártok részére nyújtott kampánytámogatások szabálytalan felhasználásával összefüggésben összesen tizennyolc feljelentés érkezett a hatóságokhoz, a nyomozások eredményeképpen tíz vádemelés történt, a bíróság eddig négy jogerős, elmarasztaló ítéletet hozott - derül ki Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válaszából, amelyet a független Szél Bernadettnek adott.

Kopogás

Társasházi konfliktusok.

Hangos zene, kutyaugatás, lépcsőházi szemét, kellemetlen szagok – csak néhány a társasházi konfliktusforrások közül. A Hirado.hu arról ír, hogyan kezeljük a problémákat.

„A szomszédok között többnyire a zajkeltés jelenti a legnagyobb problémát. A vasárnapi vagy az éjszakai barkácsolás, a hangos zene, illetve a kutyaugatás egyaránt zavaró a társasházban. Az emiatt kialakult nézeteltérések ritkán fajulnak el, de azért az ügyekbe bevonják a közös képviselőt, aki levélben szólítja fel a rendszeresen zajt okozó tulajdonost. Ha ezzel sem érnek el eredményt, akkor a társasházból eljárást kezdeményezhet a többi tulajdonos a helyi önkormányzatnál. A jogász szerint az ilyen konfliktusokat érdemes először egymás között rendezni. Kopogtassunk át a 'zajos' szomszédhoz, és illedelmes stílusban beszéljük meg vele a problémát. Ha nem sikerül megoldás találni, akkor a következő lépés az lehet, hogy társasházi közgyűlésen tárgyalják meg az ügyet. Ugyanakkor a közgyűlésen általában csak olyan ügyeket lehet tárgyalni, amelyek a teljes lakóközösséget érintik.”

Társasházi konfliktusok - hogyan kezeljük a problémákat?

Hangos zene, kutyaugatás, lépcsőházi szemét, kellemetlen szagok - csak néhány a társasházi konfliktusforrások közül. A felújítás, karbantartás elmaradása is nézeteltérésekre adhat okot. Sokan azonnal a közös képviselőhöz vagy a közgyűléshez fordulnának, ám ez nem minden esetben jelenti a megoldást. A társasházi problémás ügyeket két csoportra lehet elkülöníteni - közölte Izsák Orsolya ügyvéd, társasházi jogász a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Boldogság

Palvin Barbara szerelme.

Még mindig heves vitákat gerjeszt a csinos magyar modell – fogalmaz a Blikk Online.

„A gyönyörű magyar modell újra a Victoria's Secrettel dolgozik együtt, s bár a legfrissebb fotóikon is sokkal fittebbnek hat a többi manökennél, közösségi oldalainak követői állandóan csatáznak: sokan úgy vélik, Barbi némi súlyfelesleggel rendelkezik. A vita természetesen parttalan, de a világhírű divatmárka folyamatosan foglalkoztatja Palvint, aki csak úgy sugárzik a fotókon. Annál is inkább, mert rátalált a szerelem, s a posztjai alapján régen nem volt ennyire boldog, mint a színész Dylan Sprouse mellett.”

Palvin Barbi súlyfelesleggel küzd? A közösségi oldalakon csatáznak egymással a követők

A gyönyörű magyar modell újra a Victoria's Secrettel dolgozik együtt, s bár a legfrissebb fotóikon is sokkal fittebbnek hat a többi manökennél, közösségi oldalainak követői állandóan csatáznak: sokan úgy vélik, Barbi némi súlyfelesleggel rendelkezik. A vita természetesen parttalan, de a világhírű divatmárka folyamatosan foglalkoztatja Palvint, aki csak úgy sugárzik a fotókon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70189/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?