Blogolj!

ÉLŐ: ünnepi megemlékezés a Nemzeti Múzeumnál

Folyamatosan frissítünk!

Beszédet mond Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

A lengyel kormányfő lépett először a tömeg elé. Történelmileg elhelyezte a magyar-lengyel barátságot, amely évszázadokra nyúlik vissza, de még ma is szoros. Mateusz Morawiecki emlékzetetett arra, hogy a két nép szabadságvágya mindig is erős volt.

„Most a két ország újra együtt harcol a jövőjéért. Csak rajtunk és a szándékainkon múlik a jövő. Ugyanúgy, mint 171 évvel ezelőtt, most is az igazság oldalán állunk és egész Európáért harcolunk.” – mondta a lengyel miniszterelnök. 

A közemeberek és nem a felső rétegek jövőjéért küzd a két ország. 

„Isten áldja meg a magyarokat, a lengyeleket, adjon nekünk jobb Európát” – zárta beszédét a lengyel elnök. 

Orbán Viktor is azzal kezdte a megemlékezést, hogy felhívta a figyelmet a két nemzet szoros kapcsolatára. 

„A lengyelek adták nekünk szent II. János Pál pápát és a szolidarítást is, önök ezzel megváltoztatták a történelmet, visszaszerezhettük a szabadságot és a függetlenségünket, mi magyarok a kalapunkat megemelve tisztelgünk a lengyel nép előtt” – mondta Orbán Viktor. 

A magyar miniszterelnök szerint a két nemzet tudja, hogy miként kell barátnak lenni nehéz időben és most az elsőprő lendületű közép-európai reneszánszra készülünk. Orbán Viktor elmondta, hogy a térség vezető állama Lengyelország és ha Brüsszelből támadják az országot, akkor mindenkit, minket is támadnak, de mindenkinek számolnia kell az erős lengyel-magyar kötelékkel. 

„A nemzet közös esküje azt jelenti, hogy minden magyar kiáll minden magyarért és az országért” – mondta a miniszterelnök. 

A magyaroknak joguk van a saját életülhöz – folytatta Orbán Viktor, aki emlékeztetett arra, hogy 1849 után is nehéz idők köszöntöttek a nemzetre, de a magyarság ekkor sem adta fel és nem esett szét. 

„Nekünk nem kellenek szavak ahhoz, hogy tudjuk, miről álmodik a másik magyar. Ez az igazi magyar erő. Hiába torkolltak szabadságharcaink rendre újabb megszállásokba, valójában sosem győztek le minket. Voltunk, vagyunk és leszünk” – fogalmazott Orbán Viktor. 

Felnőtt nemzet vagyunk és tudjuk, amit tudnunk kell – mondta a kormányfő, aki a magyar történelemből hoz fel példákat arra, hogy a magyar nemzet miként küzdött a szabadságért. 

„A magyarság vezérfonala a szabadságharcok sorozata. Ez a kereszénységből fakad és keresztény kultúra nélkül nincs magyarság. Független ez attól, hogy személyesen éppen hányadán állunk az Istennel. A kultúra megvédése nélkül elveszítjük Európát. Azt kívánjuk a kontinens népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól. Szabad csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia és nem egy birodalom alattvalója” – mondta a miniszterelnök, üzenve ezzel a bevándorláspártiaknak.  

Ezt követően Orbán Viktor az EP-választásokról beszélt, kezdve azzal, hogy tisztázni kell mit akarunk. 

„Mi voltunk azok, akik 1849-ben a legtovább harcolrtunk, akik 1956-ban szembefordultak a szovjet tankokkal és azok is mi voltunk, akik néhány évvel ezelőtt megállítottuk a migránsokat a déli határon. És azok is mi vagyunk, akik erős Európát és erős nemzetállamokat akarnak. A kontinens élén pedig olyan vezetőket akarunk, akik nem a bajt hozzák ide, hanem a segítséget viszik oda, ahol az szükséges” – szabta meg az irányt a miniszterelnök. 

Magyarország csodálatos hely, ahol újra és újra egyesíteni kell a nemzetet – mondta Orbán Viktor.

„Ha szabadság van, akkor minden van. A szabadság nem cél, hanem az út, amin eljuthatunk a céljainkhoz. Egyszerű dolgokat akarunk, mint 1848-ban. Saját hazát, jó szomszédot, szerető családot és munkát. Nekünk ez nem elvont idea, hanem maga az élet. Mivel szabadok vagyunk, az élet nagyszerű dolgokat tartogat a számunkra. Mi nem azért jöttünk a világra, hogy elszenvedjük az életet. Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindenek felett! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!”

A Kossuth nótával zárult az ünnepség. 

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70245/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-15 18:03:06
Nos, liberrált ökrök serege !
Majd ha ti, összesen össze tudtok toborozni tizedannyi lelkes, jó szándékú, tisztességes magyar embert, mint akik itt megjelentek, akkor távlati célként elkezdhettek gondolkodni a kormányzás lehetőségén !!!!!!
ADDIG AZONBAN KUSSSSSS ! >>>>>>>> SZERELVÉNYT IGAZÍTS !!!!!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Cigicsikkeket találtak a Notre-Dame leomlott huszártornyánál

2019.04.25. 11:35
A Notre-Dame felújításáért felelős cég szóvivője elismerte, voltak olyan munkások, akik az állványzaton dohányoztak a munkálatok során, de azt kizárt dolognak tartja, …

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Brexit: újra szavazhatnak függetlenségükről a skótok

2019.04.24. 16:35
A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére …

Tovább emelkedett a Srí Lanka-i merénylet halálos áldozatainak száma

2019.04.24. 10:00
Tovább emelkedett az elhunytak száma, immár 359 halálos áldozata van a szörnyű Srí Lanka-i támadásoknak. A helyi rendőrségi szóvivő, Ruvan Gunasekera …

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?