Blogolj!

Blogstar kávéház

Háború

Orbán fényes diadala.

Szakértők szerint győzelmet aratott a Fidesz az Európai Néppárt szerdai ülésén – elemez a Hirado.hu.

„A történtek magyar belpolitikai helyzetre gyakorolt hatásairól Lomnici Zoltán azt mondta, hogy az ellenzéki pártok ebből a szempontból nem hitelesek. Minden józan magyar ember tudni fogja, hogy újabb csatát vívott Orbán Viktor miniszterelnök, sikeresen. Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető kutatója hangsúlyozta, hogy Orbán Viktornak sikerült megakadályoznia, hogy az EPP liberális és baloldali szárnya győzelmet arasson a kereszténydemokraták felett. Értékelése szerint a csata győzelemmel ért véget, de a háború ettől még folytatódni fog európai szinten és a néppártban is.”

Óriási győzelem a Fidesznek, óriási vereség a bevándorláspárti erőknek

Szakértők szerint győzelmet aratott a Fidesz az Európai Néppárt szerdai ülésén. Orbán Viktor miniszterelnök az EPP ülése után tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hpgy a Fidesz egyoldalúan felfüggeszti jogainak a gyakorlását az Európai Néppártban az EPP által felkért háromtagú bizottság jelentésének elkészültéig. "Minket nem lehet kizárni és felfüggeszteni sem, négy választást nyertünk meg a magyar polgárok akaratából.

Visszarángatás

A Néppárt bölcsessége.

Az Európai Néppárt megijedt, hogy elveszítheti a Fideszt – erről beszél Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Mandiner.hu-nak.

„A magyar tanács az értékeléshez szükséges információkat át fogja adni a Néppártinak. A vizsgálat tényszerűen cáfolhatja az ellenünk felhozott vádakat. De ennél is fontosabb, hogy a Néppárt visszarángatható legyen a konzervatív-kereszténydemokrata irányba. Hosszú távú maradásunk ettől, és nem a bölcsektől függ.”

A Néppárt megijedt, hogy elveszítheti a Fideszt - Gulyás Gergely a Mandinernek | Mandiner

„A Néppárt sem a kizárásról, sem a felfüggesztésről nem döntött" - mondja Gulyás Gergely a Mandiner Fidesz-felfüggesztést firtató kérdésére. A Miniszterelnökséget vezető miniszter lapunknak elárulta: az EPP belső vitájában a közép-európai országok kivétel nélkül a Fidesz mellett álltak, ahogy a franciák, az olaszok és a Lengyel Parasztpárt is.

Keménykedés

A Fidesz kommunikációs kacskaringói.

A Népszava Online arról ír, a teljes kapitulációtól kezdve az óvatos kompromisszumon át a keménykedésig mindent bevetett a Fidesz és a kormány kommunikációs gépezete az Európai Néppárt döntését megelőző 24 órában.

„Valószínűleg egyszerre próbálta magát és támogatóit is felkészíteni az összes lehetséges forgatókönyvre a Fidesz az Európai Néppárt szerda esti politikai gyűlése előtt. Legalábbis nehéz másra következtetni, ha sorra vesszük a döntés előtt 24 óra eseményeit. A sort Balog Zoltán interjúja nyitotta meg a német Die Weltben. Ebben a volt humánminiszter arról beszélt, még soha nem állt ilyen közel a Fidesz és a Néppárt a szakításhoz, de ha ez mégis bekövetkezne, akkor azzal mindkét fél sokat veszíthet. Balog Zoltán azt is megpendítette, hogy a Fidesz a Néppárton kívül is találhat magának szövetségeseket.”

Kommunikációs kacskaringók 24 órája

A teljes kapitulációtól kezdve az óvatos kompromisszumon át a "keménykedésig" mindent bevetett a Fidesz és a kormány kommunikációs gépezete az Európai Néppárt döntését megelőző 24 órában. Valószínűleg egyszerre próbálta magát és támogatóit is felkészíteni az összes lehetséges forgatókönyvre a Fidesz az Európai Néppárt szerda esti politikai gyűlése előtt.

Akadály

Gyurcsány teátrális hasalása.

Éppen tíz éve, 2009. március 21-én mondott le az akkori kormánypárt, az MSZP kongresszusán Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki posztról – idézi fel a Magyar Hírlap Online.

„A totálisan népszerűtlen politikus addigra túl volt az őszödi beszéd 2006 őszi kiszivárgása nyomán kialakuló társadalmi krízisen, a brutális rendőrségi túlkapásokon, a Fidesz által kezdeményezett 2008-as, sikeres szociális népszavazás miatti koalíciós szakításon az SZDSZ-szel. Továbbá erősen éreztette már megszorító hatását a legyengült magyar gazdaságra rászabaduló nemzetközi pénzügyi válság. Megtapsolt, teátrális előadásában indoklásként Gyurcsány arról beszélt, hallja, hogy a változáshoz szükséges stabil kormánytöbbségnek ő maga az akadálya. 'Remélem, hogy így van, mert ezt az akadályt én most megszüntetem' – jelentette be.”

Teátrálisan mondott le tíz éve Gyurcsány Ferenc

Éppen tíz éve, 2009. március 21-én mondott le az akkori kormánypárt, az MSZP kongresszusán Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki posztról. (Fotó: Hegedüs Róbert) A totálisan népszerűtlen politikus addigra túl volt az őszödi beszéd 2006 őszi kiszivárgása nyomán kialakuló társadalmi krízisen, a brutális rendőrségi túlkapásokon, a Fidesz által kezdeményezett 2008-as, sikeres szociális népszavazás miatti koalíciós szakításon az SZDSZ-szel.

Útvonal

Robotpincérek térhódítása.

A jövő megérkezett Budapestre, ahol az egyik józsefvárosi kávézóban robotpincérek szolgálják ki a vendégeket – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„A Práter utcai kávézóban dolgozó Petra elégedett kis segítőivel. – Könnyítik a munkánkat, rengeteg időt spórolunk, hogy helyettünk kiviszik a rendelést. A kezdetekben kissé ügyetlenebbek voltak, de igazi hiba még sosem csúszott a rendszerbe. Nagyon érzékenyek a szenzoraik, ha eléjük állsz azonnal megállnak, az 'arcuk' pedig szomorúvá válik. A gépeknek saját útvonaluk van a számokkal jelzett asztalokig, így az egyéni térképüket követve haladnak, ami persze egy számítógép segítségével módosítható – mondta Petra, az üzlet egyik felszolgálója.”

Robotpincérek a pesti kávézó sztárjai

A 2018 augusztusában nyílt kávézóban ma már több robotot is megtekinthetnek az arra járók, ugyanis nemcsak a munkát segítő felszolgálók vannak jelen, hanem több a jókedvért felelős gépember is színesíti az üzlet mindennapjait. Kezdetekben Pepper, a különböző dalokat lejátszó és arra táncoló robot volt az első mesterséges intelligencia a kávézóban, majd a tulajdonos egyre több társat hozott neki.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70470/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?