Blogolj!

Blogstar kávéház

Támogatás

Felcsúti focimilliárdok.

Csak állami tulajdonú cégek majdnem 3 milliárd forint közpénzzel támogatták a felcsúti fociakadémiát – számol be róla a Népszava Online.

„A Transparency International által kiperelt, 2011 és 2016 közötti időszakra vonatkozó adatokból kiderül, hogy csak állami tulajdonú vagy állami résztulajdonú cégek 2,7 milliárd forinttal támogatták a felcsúti fociakadémiát társasági adófelajánlásokkal – hangzott el az RTL Klub híradójában. Hozzáteszik, hogy másik 3 milliárd forint érkezett az Orbán-család, illetve Mészáros Lőrinc és üzlettársainak cégeitől 4 év alatt. Az adatokból az Átlátszó készített adatbázist.”

Több milliárd forintnyi tao-pénz ömlött Felcsútra

Csak állami tulajdonú cégek majdnem 3 milliárd forint közpénzzel támogatták a felcsúti fociakadémiát.

Eszköz

Politikai paradigmaváltás.

Új politikai korszakot nyithat Európában a néppárt tegnapi közgyűlése – állítják a Hirado.hu szakértői.

„Már egy ideje érezhető, hogy paradigmaváltás zajlik – reagált Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. A két-három évtizede még működő politikai eszközök és megoldások mára idejétmúlttá váltak, és úgy látszik, másfajta eszközökhöz kell nyúlni – fogalmazott. Törcsi azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az európai politikában a 'hagyományos' jobb-bal-konzervatív-liberális-szocialista felosztástól eltérő törésvonalak alakulhatnak ki. A regionális együttműködések mostanra felértékelődtek, és ezek nem politikai színezet mentén jönnek létre, hanem azért, mert bizonyos régiókban élő nemzetek habituálisan közelebb állnak egymáshoz, és fontos kérdésekről hasonlóan gondolkodnak.”

Új politikai korszakot nyithat Európában a néppárt tegnapi közgyűlése

Szerdán a Fidesz jogosítványainak önkéntes felfüggesztésével ért véget az Európai Néppárt (EPP) közgyűlése. A tét a magyar kormányzó párt kizárása, egyoldalú felfüggesztése vagy a bentmaradás volt. Feltehetőleg nem sokan számítottak erre a végkifejletre - hangzott el a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában.

Választás

Európa törésvonalai.

Merkel továbbra is a kötelező kvóták tervét erőlteti – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Úgy vélekedett: aki a korlátlan bevándorlás pártján van, az alapvetően elutasítja Európa keresztény gyökereit, a nemzeti szuverenitás és a nemzeti identitás eszméjét. Úgy folytatta: és mivel ezen politikai erők a nyílt társadalom koncepcióját és 'az emberi jogi fundamentalizmus' eszméjét hirdetik, ugyanúgy 'támogatják az abortusz további liberalizálását, az aktív eutanázia további szélesítését, a genderelméletet, a homoszexuálisok házasságkötési jogát' is. A bevándorlási válság tehát felszínre hozott politikai törésvonalakat – mondta Szánthó Miklós –, és jól kézzelfoghatók azok az elvi jellegű, de nagyon is praktikus problémák, amelyek elválasztják egymástól Európa liberális, posztmodern, progresszív felét a konzervatívabb, keresztényebb részétől.”

Szánthó Miklós: Merkel továbbra is a kötelező kvóták tervéről beszél

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint Angela Merkel német kancellár szolidaritás alatt a - továbbra is az asztalon lévő - kötelező kvóták tervét érti, amelyet átneveztek "referenciakulcsokon alapuló korrekciós elosztási mechanizmussá". Szánthó Miklóst az M1 aktuális csatornán csütörtökön arról kérdezték: Angela Merkel szerint nem lehetséges, hogy egyes tagállamok kijelentik, egyáltalán nem vesznek részt a menekültek szolidáris elosztásában.

Beszéd

Elnöki vizit.

Budapesti bevándorlásügyi konferencián mond beszédet a korábbi francia elnök – írja az Origo.hu.

„Magyarországra érkezik Nicolas Sarkozy volt francia elnök. A republikánus politikus a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi migrációs konferenciáján fog beszédet mondani szombat délelőtt. A rendezvényen Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felszólal.”

Magyarországra jön Nicolas Sarkozy volt francia elnök

Magyarországra érkezik Nicolas Sarkozy volt francia elnök. A republikánus politikus a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi migrációs konferenciáján fog beszédet mondani szombat délelőtt. A rendezvényen Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felszólal. A Mandiner közölte a pénteken 14 órakor kezdődő többnapos esemény részletes programját. Az MCC konferenciáján való részvétel regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni.

Közeg

Oroszlán Szonja állati rehabilitációja.

Noha gyakran van honvágya az Amerikában élő színésznőnek, nem bánja, hogy új életet kezdett, jelenleg élete második nagy álmát váltja valóra azzal, hogy állatokkal foglalkozik – így a Lokál Online.

„Dobó Kata első nagyjátékfilmjében, a Kölcsönlakásban Szonja egy teljesen új karakter bőrébe bújhatott, a szokásos szőke fruska helyett ugyanis egy magába forduló, kutyáinak élő írónőt alakított. –Nagyon közel állnak hozzám az állatok, emiatt is igent mondtam Kata felkérésére. Emellett húsz éve barátnők vagyunk, jó néha visszacsöppenni a régi közegbe, hiszen Amerikában egészen más környezetben élek – kezdte a Lokálnak Oroszlán Szonja, aki színészi munkái mellett egy ideje állatokkal is foglalkozik Philadelphiában, különösen a rehabilitációjuk érdekli.”

Állatokat kezel Oroszlán Szonja

Az évek óta Amerikában élő színésznő ma már csak különleges alkalmakkor látogat haza, ilyen volt a Kölcsönlakás premiere is, ahol sikerült elcsípnünk. Szonja a Lokálnak elárulta: noha gyakran van honvágya, nem bánja, hogy új életet kezdett, jelenleg élete második nagy álmát váltja valóra azzal, hog

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70502/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?