Blogolj!

Félszáz társa életét mentette meg a bátor olasz fiú

Érdekes dolog a hazugság. Hazudni alapvetően nem szép dolog, de néha bizony olyan helyzetek elé állít minket az élet, hogy elkerülhetetlen a lódítás. Sőt, akadnak olyan szituációk is, amikor egészen egyszerűen hazudnunk kell azért, hogy életben maradjunk.

Fotó: Daily Express

Pontosan ezért füllentett Ramy Shehata is, aki nemcsak a saját, de félszáz társa életét is megmentette szerdán hazugságával, amikor egy begőzölt szenegáli buszsofőr a halálba küldött volna 51 gyereket az olasz sztrádán. Hogy miért? Azért mert nem ért egyet az olasz kormány bevándorlási politikájával...

Ramy volt az egyike azon 51 lurkónak, akik azon a bizonyos iskolabuszon utaztak, amelyet szerdán gyújtott fel a fent említett szenegáli őrült nem messze Milánótól. A sofőr éppen egy kirándulásról vitte haza a gyerekeket, amikor úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és az olasz főváros felé veszi az irányt. A 47 éves Ousseynou Syről később kiderült, hogy szexuális erőszak és ittas vezetés miatt már nem volt ismeretlen a hatóságok számára, így kész csoda, hogy egyáltalán beülhetett egy iskolabusz volánja mögé.

A férfi, miután önszántából eltérítette a járatot, késsel fenyegette meg utasait és a telefonjaikat is elkobozta, hogy esélyük se legyen segítségért kiáltani a tragikus út közben. Ramy viszont azt füllentette a - és azt hiszem nyugodtan nevezhetjük így - terroristának, hogy nem is vitt magával az utazásra telefont. Mindeközben persze a 13 éves gyerek elrejtette a mobilját, majd sikerült is felhívnia szüleit, akik értesítették a hatóságokat, rövidre szabva az ámokfutó utazást.

A gyerekek kálváriája itt még nem ért véget, mert miután a rendőrök egy útzárral gyorsan megállították a buszt, a sofőr benzint locsolt szét a járműben és meg is gyújtotta azt, de a hatóságok a hátsó ajtót és az ablakokat betörve mindenkit ki tudtak menekíteni. Csodával határos módon, az incidens során egyetlen ember sem sérült meg - legalábbis fizikailag - ezt pedig Ramy Shehatának köszönhetik, no meg a gyorsan reagáló rendőröknek.

A gyújtogató elmeháborodottat azonnal őrizetbe vették, aki beismerte, hogy előre eltervezte a tettét és azt is megerősítette, hogy a Földközi-tengeren hánykódó afrikai menekültek miatt cselekedett úgy, ahogy. Jó kérdés, hogyan segített volna rajtuk 51 ártatlan gyerek halála...

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70521/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,busz,gyerekek,Merénylet,Olaszország
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A migránsok befogadásához kötné az uniós pénzeket a CDU-elnökaspiráns

2020.02.18. 09:05
Visszasírjuk még Angela Merkelt és Annegret Kramp-Karrenbauert?

Orbán nyerte a migrációs sakkjátszmát

2020.02.11. 09:15
Merkel megenyhült, a magyar miniszterelnöknek lett igaza.

Most jött: újra próbálkoznának a kelebiai migránsok

2020.02.08. 04:55
Bizonyos szervezetek ugyanis azzal vezetik meg ezeket az embereket, hogy meg fogják nyitni a magyar határt.

A Soros-hálózat nyomásgyakorlása volt a migránsmenet

2020.02.08. 04:50
A liberális csoportok célja, hogy rossz színben tüntessék fel Magyarországot.

Kisiklott egy vonat Milánónál, többen meghaltak

2020.02.06. 09:45
Kisiklott egy expresszvonat Olaszországban, a Milánótól mintegy ötven kilométerre délre fekvő Lodi városánál csütörtökön korán reggel, ketten meghaltak, 27-en megsérültek.

A hétvégén sem állt le a migránsroham

2020.01.27. 06:30
Több mint százhúsz határsértőt kellett lekapcsolni.

Bevándorló késelhetett meg egy magyart Németországban

2020.01.17. 09:10
A külügyminisztérium a német ügyészséghez fordult a megkéselt férfi ügyében.

Négy gyermek halt meg egy lakástűzben Temesváron

2020.01.16. 08:40
Az édesanyjuk magukra hagyta a 6 éves, 3 éves, 2 éves és 3 hónapos testvéreket és 14 éves testvérükre bízta őket. A legidősebb testvérnek sikerült megmenekülnie.

Az árvíz után most az alacsony vízállás okoz gondot Velencében

2020.01.10. 08:00
Nem könnyű mostanában velencei lakosnak lenni. Novemberben évszázados rekordokat súrolt a magas vízállás, most viszont az extrém apály okozza a problémát.

Kizsákmányolt és megerőszakolt nők ezreinek életét tette tönkre egy román férfi

2019.12.30. 21:00
Húsz év börtönbüntetést szabott ki egy román férfira egy olasz bíróság. A vád emberkereskedelem és más súlyos …

Ezeket a cikkeket olvastad már?