hirdetés
Blogolj!

Félszáz társa életét mentette meg a bátor olasz fiú

Érdekes dolog a hazugság. Hazudni alapvetően nem szép dolog, de néha bizony olyan helyzetek elé állít minket az élet, hogy elkerülhetetlen a lódítás. Sőt, akadnak olyan szituációk is, amikor egészen egyszerűen hazudnunk kell azért, hogy életben maradjunk.

Fotó: Daily Express

Pontosan ezért füllentett Ramy Shehata is, aki nemcsak a saját, de félszáz társa életét is megmentette szerdán hazugságával, amikor egy begőzölt szenegáli buszsofőr a halálba küldött volna 51 gyereket az olasz sztrádán. Hogy miért? Azért mert nem ért egyet az olasz kormány bevándorlási politikájával...

Ramy volt az egyike azon 51 lurkónak, akik azon a bizonyos iskolabuszon utaztak, amelyet szerdán gyújtott fel a fent említett szenegáli őrült nem messze Milánótól. A sofőr éppen egy kirándulásról vitte haza a gyerekeket, amikor úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és az olasz főváros felé veszi az irányt. A 47 éves Ousseynou Syről később kiderült, hogy szexuális erőszak és ittas vezetés miatt már nem volt ismeretlen a hatóságok számára, így kész csoda, hogy egyáltalán beülhetett egy iskolabusz volánja mögé.

A férfi, miután önszántából eltérítette a járatot, késsel fenyegette meg utasait és a telefonjaikat is elkobozta, hogy esélyük se legyen segítségért kiáltani a tragikus út közben. Ramy viszont azt füllentette a - és azt hiszem nyugodtan nevezhetjük így - terroristának, hogy nem is vitt magával az utazásra telefont. Mindeközben persze a 13 éves gyerek elrejtette a mobilját, majd sikerült is felhívnia szüleit, akik értesítették a hatóságokat, rövidre szabva az ámokfutó utazást.

A gyerekek kálváriája itt még nem ért véget, mert miután a rendőrök egy útzárral gyorsan megállították a buszt, a sofőr benzint locsolt szét a járműben és meg is gyújtotta azt, de a hatóságok a hátsó ajtót és az ablakokat betörve mindenkit ki tudtak menekíteni. Csodával határos módon, az incidens során egyetlen ember sem sérült meg - legalábbis fizikailag - ezt pedig Ramy Shehatának köszönhetik, no meg a gyorsan reagáló rendőröknek.

A gyújtogató elmeháborodottat azonnal őrizetbe vették, aki beismerte, hogy előre eltervezte a tettét és azt is megerősítette, hogy a Földközi-tengeren hánykódó afrikai menekültek miatt cselekedett úgy, ahogy. Jó kérdés, hogyan segített volna rajtuk 51 ártatlan gyerek halála...

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70521/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,busz,gyerekek,Merénylet,Olaszország
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Csak a katonák védhetik meg Európát a migrációs nyomástól

2019.07.20. 05:40
A népességrobbanás és az éghajlatváltozás miatt ugyanis évtizedekre meghatározza kontinensünket a bevándorlás egyre fokozódó kihívása.

Liberális csoportok segítik a randalírozó migránsokat?

2019.07.14. 05:05
A biztonságpolitikai szakértő szerint a belbiztonsági veszélyeztetettség új fázisának lehetünk tanúi Európában.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Magyarország és Olaszország megerősítette stratégiai szövetségét

2019.07.05. 17:05
A két ország vezetése egyetért abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bíznak benne, hogy az Európai Bizottság …

Politikai provokáció a migránshajóztatás

2019.06.30. 05:00
A bevándorlókat taxiztató szervezetek szeretnék elérni, hogy a migrációt pártoló politikai erők fellépjenek az érdekükben.

A V4-ek megvédik a keresztény kultúrát, és nem kérnek Weberből

2019.06.21. 05:05
Az Orbán-kormány számára a legfontosabb, hogy a magyar emberek által szabott irányt erősen képviselje az Európai Unióban.

Orbán Viktor: számítok önökre vasárnap! (videó)

2019.05.26. 05:00
A miniszterelnök szerint a kormánynak nagy szüksége van az erős választói felhatalmazásra, mert kemény európai csaták és fontos döntések előtt állunk.

A biztonságunk a tét az EP-választáson

2019.05.26. 04:55
A migránskvóta ugyanis hívószó a bevándorlók számára, miként az is, ha az EU nem képes kiutasítani a menekültstátusra nem jogosultakat, a beilleszkedni képteleneket.

Kocsis Máté: éleslövészet van, célkeresztben a jövőnk!

2019.05.25. 08:00
Nincsen felesleges szavazat május 26-án, hiszen óriásit téved, aki azt hiszi, hogy Orbán Viktornak már kellő felhatalmazása van az európai vitákban. A bevándorlás …

Döbbenet: robbanás rázta meg Lyont

2019.05.24. 18:55
Újabb terrortámadás zaklatja fel Európát: csomagba rejtett bomba robbant a francia nagyvárosban. Úgy tűnik, ezúttal legalább halálos áldozatok nincsenek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?