Blogolj!

Blogstar kávéház

Pódium

Orbán Viktor háborúja.

Se hús, se hal: a német igazságügy-miniszter a Fidesz felfüggesztése miatt büszke rá, hogy nem a néppárt tagja – hangzott el egy szocialista esten, melyről a Népszava Online tudósít.

„A háborúnak, amelyet a magyar kormány Európa ellen vív, háromféle kimenete lehet. Az egyik, hogy Európa orbanizálódik, teret nyernek a szélsőséges erők és szétverik az együttműködést, Európa alulmarad a globális versenyben és a magyar polgárok lesznek a legnagyobb vesztesek. A másik lehetséges kimenet, hogy elválnak egymástól Európa és Magyarország útjai, az Orbán-kormány kivezeti az országot Európából – vezette fel sötét forgatókönyvekkel Tóth Bertalan azt a pódiumbeszélgetést, ahol Katarina Barley német igazságügy-miniszter, Andor László volt EB-biztos, illetve az MSZP EP-kampányát irányító Ujhelyi István beszélgetett. Szerencsére a pártelnök szerint van egy örömtelibb eset is – ezt támogatja az MSZP: Magyarország visszatérést az európai útra.”

Se hús, se hal - a német igazságügy-miniszter a Fidesz felfüggesztése miatt büszke rá, hogy nem a néppárt tagja

Az MSZP kampánya az emberközpontú, erős Európára és a hazaszeretetre koncentrál. A háborúnak, amelyet a magyar kormány Európa ellen vív, háromféle kimenete lehet. Az egyik, hogy Európa orbanizálódik, teret nyernek a szélsőséges erők és szétverik az együttműködést, Európa alulmarad a globális versenyben és a magyar polgárok lesznek a legnagyobb vesztesek.

Törekvés

Brüsszel birodalomépítése.

Továbbra is az Európai Egyesült Államok elképzelésén dolgozik Brüsszel: a migránsokat betelepítené, a multikulturalizmust népszerűsíti. Bár az Európai Unió egy eszköz lenne ahhoz, hogy a nemzetállamok érdekeit érvényesítsék, ez azonban még sincs így – elemez a Hirado.hu.

„Ahogy Európában, úgy Magyarországon is évtizedekre visszamenőleg létezik egy olyan politikai oldal, amelyik a különböző európai integrációs törekvésekben, bármilyen birodalomról is legyen szó, – jelen esetben a föderatív Európai Unió eszményéről – mindig egy végső célt lát. Semmi más nem lebeg a szeme előtt, csak az, hogy a cél önmagában az, hogy birodalmi szerkezetet hozzon létre Európában, mert az lesz a jó. Ezzel szemben a magyar kormány által vallott álláspont az, hogy az EU önmagában nem cél, az egy eszköz ahhoz, hogy a nemzetállamok javát szolgálhassa – hangsúlyozta Szánthó Miklós.”

Birodalmat építene Brüsszel az Európai Unió helyett

Továbbra is az Európai Egyesült Államok elképzelésén dolgozik Brüsszel: a migránsokat betelepítené, a multikulturalizmust népszerűsíti. Bár az Európai Unió egy eszköz lenne ahhoz, hogy a nemzetállamok érdekeit érvényesítsék, ez azonban még sincs így. A bevándorláspárti országok vezetői nem adták fel azt az elképzelésüket, hogy átalakítsák Közép-Európát.

Szakértő

A Jobbik mindennapos zsidózása.

Újabb felvétel bizonyítja: a párt színtisztán a zsidógyűlöletre épül. A botrányos hangfelvétel a Jobbik egyik frakcióülésének teljes hanganyaga, az ülésen Lenhardt Balázs kizárásáról volt szó – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„A felvételek szerint a Jobbiknak még 'zsidószakértője' is volt, nem más, mint Hegedűs Lórántné, aki február végén lépett ki a baloldallal összeálló Jobbikból.”

Mindennapos a zsidózás a Jobbikban

Ismét előkerült egy botrányos hangfelvétel, a Jobbik egyik frakcióülésének teljes hanganyaga, az ülésen Lenhardt Balázs kizárásáról volt szó. 2012 nyarán, a Jobbikban csak „Szegedi Csanád-ügynek" hívott eset hónapokig uralta a nyilvánosságot, ami meglehetősen kellemetlen időszakot eredményezett a pártnak, hiszen azzal volt tele a sajtó, hogy zsidó származása miatt próbálnak megszabadulni az egyik vezető politikusuktól.

Kinézet

Jézus Krisztus szőkesége.

Jézus a nyugati művészettörténet egyik leggyakrabban ábrázolt alakja, de hogy milyen is lehetett a valódi külső megjelenése, sok évszázados rejtély – írja az Origo.hu.

„Taylor a 2018-ban megjelent könyvében, a 'Hogyan nézhetett ki Jézus?'-ban régészeti maradványokat és történelmi szövegeket, valamint ősi, egyiptomi temetkezési művészeti alkotásokat egyaránt felhasznált végső következtetéseihez. Az akkoriban Júdeában és Egyiptomban élő emberekhez hasonlóan, Jézusnak nagy valószínűséggel sötétbarna szeme lehetett, sötétbarna vagy fekete haja és olívabarna színű bőre – írta Joan Taylor a könyvében. – Egy akkori átlagférfi úgy 166 centiméter magas lehetett. Még Robert Cargill is egyetért ezzel a következtetéssel, és úgy véli, hogy a modern kori Jézus-képek közelebb állhatnak a valósághoz, ám szerinte a pontos igazságot talán soha nem tudjuk meg Isten fiának a kinézetéről. A kutatók egybehangzó álláspontja szerint Jézus valódi kinézetével kapcsolatosan az lehet a legfontosabb kérdés, hogy a Galileában élő zsidók hogyan néztek ki kétezer évvel ezelőtt. Egy dologban azonban mindenki egyetért: bizonyosan nem kék szeműek és szőkék voltak.”

Így nézhetett ki valójában Jézus

Jézus a nyugati művészettörténet egyik leggyakrabban ábrázolt alakja, de hogy milyen is lehetett a valódi külső megjelenése, sok évszázados rejtély. A legelterjedtebb ábrázolása szerint Jézus egy olyan szakállas, világos bőrű férfi, akinek hosszú, hullámos, világosbarna vagy szőkés színű a haja, és a leggyakrabban kék a szeme.

Otthon

Kulcsár Edina tanácstalansága.

A Facebook-oldalán kér segítséget Kulcsár Edina egy számára igen fontos kérdésben – számol be róla a Blikk Online.

„Az egykori szépségkirálynő nem tudja eldönteni, milyen mosógépet, illetve szárítógépet vegyen. Úgy döntött, a tapasztalt házasszonyoktól kér segítséget, akiket egy Facebook-posztban szólított meg. – Sokszor én írok nektek javaslatot ilyen-olyan témában, viszont most szeretném én kikérni a Ti véleményeteket. Sokszor kommunikáltunk már arról, hogy épül az első kis közös otthonunk Csutival. Elég sok kérdés fel szokott merülni ilyenkor. Igazából nem szeretek mindenféle hülyeséget megkérdezni, mert inkább utánaolvasok, ha valamit nem tudok, de a mosógép és szárítógép kérdés tekintetében nem jutok egyről a kettőre.”

Teljesen tanácstalan: a közösségi oldalán kér segítséget Kulcsár Edina

Az egykori szépségkirálynő nem tudja eldönteni, milyen mosógépet, illetve szárítógépet vegyen. Úgy döntött, a tapasztalt házasszonyoktól kér segítséget, akiket egy Facebook-posztban szólított meg. „Háziasszonyoknak szóló poszt. Sokszor én írok nektek javaslatot ilyen-olyan témában, viszont most szeretném én kikérni a Ti véleményeteket. Sokszor kommunikáltunk már arról, hogy épül az első kis közös otthonunk Csutival.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70674/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?