Blogolj!

Blogstar kávéház

Remény

Gyurcsányék esélylesése.

A Závecz Research friss felmérése állandósult erőviszonyokat mért a pártoknál, így a májusi mandátumok sorsát az döntheti el, ki mennyire aktivizálja táborát – olvasható a Népszava Online-on.

„A küszöböt biztosan átlépő Fidesz, Jobbik és az MSZP-Párbeszéd közös lista mellett a DK-nak van a legjobb sansza, hogy a májusi európai parlamenti választáson mandátum(ok)hoz jusson, de ugyanerre a Momentum is esélyes, és az LMP is reménykedhet. A kutatók hozzáteszik, a közelgő kampány még hozhat némi átrendeződést, de ennyire állandósult erőviszonyoknál kisebb a valószínűsége, hogy új szavazók tűnnek fel május végéig a pártoknál, a választási eredmény inkább attól függ majd, hogy mennyire sikerül a részvételi kedvet növelniük, azaz a meglévő támogatóikat aktivizálni.”

Egyre több a bizonytalan szavazó a közelgő EP-választás előtt

A Závecz Research friss felmérése állandósult erőviszonyokat mért a pártoknál, így a májusi mandátumok sorsát az döntheti el, ki mennyire aktivizálja táborát. Utóbbiban egyelőre a DK és az MSZP áll legjobban. Befagyni látszanak az erőviszonyok a politikai pártok támogatottságát illetően, így egyedül a bizonytalan szavazók aránya változott (nőtt) statisztikailag értelmezhető mértékben - derül ki a Závecz Research legfrissebb, március közepén készített és most publikált felméréséből.

Húzódás

A Zöldek színváltása.

Mégsem látnak kivetnivalót az Európai Zöld Párt vezetői abban, hogy együttműködik az LMP a Jobbikkal Magyarországon – jelenti a Hirado.hu.

„Annyi történt, hogy Budapesten van egy jelölt, akit támogatunk, és valóban a Jobbik is támogatja, ez ellen nem sokat tehetünk – így reagált kedden a Zöldek társelnöke arra, hogy a Jobbiknak és az LMP-nek gyakorlatilag közös főpolgármester-jelöltje van Puzsér Róbert személyében. Ska Keller a Jobbik kapcsán megjegyezte: néhány éve még ő maga is tüntetett a párt ellen, mostanra viszont egy őrült politikai helyzet állt elő Magyarországon. A politikus úgy fogalmazott: évekkel ezelőtt a frakció néhány tagja tiltakozott a Jobbik ellen, amikor romákat támadtak meg. A Jobbik később felismerte, hogy Orbántól jobbra nincs hely, ezért megpróbáltak középre húzódni – fogalmazott Ska Keller, akit Strasbourgban arról kérdeztek, hogy az LMP-t valóban kizárják-e az Európai Zöldek sorából.”

Változó vélemény alakult ki az európai Zöldeknél

Mégsem látnak kivetnivalót az Európai Zöld Párt vezetői abban, hogy együttműködik az LMP a Jobbikkal Magyarországon - erről beszélt a két társelnök, némileg változott tehát a korábbi vélemény. Egész pontosan úgy látják, hogy hivatalosan nincs együttműködés a két párt között, így nincs is mi ellen tiltakozni - hangzott el az M1 Híradójában.

Látogatás

A szocialisták nagyágyúi.

Újabb „nagyágyút” vetett be az MSZP európai parlamenti kampánynyitóján – fogalmaz a Magyar Hírlap Online a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) európai parlamenti listavezetője, Katarina Barley látogatása kapcsán.

„Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a német szocialisták magyarországi látogatásából azt a következtetést vonta le, hogy az Európa-párti erők nemcsak Magyarországon, hanem Európában is összefognak, és együtt küzdenek egy jobb, szociálisabb Európáért.”

null

null

Kockázat

Svédország mentális összeomlása.

Választási ígéretével szemben nem lassítja, hanem gyorsítja az országba érkező migrációt a bevándorláspárti baloldali kormány Svédországban – elemez az Origo.hu.

„Magnus Ranstorp a kormányfői nyilatkozattal kapcsolatban arról beszélt, hogy nemcsak az ISIS harcosai jelentenek komoly biztonsági kockázatot, hanem az is, ha a családtagjaik velük együtt térnek vissza a skandináv államba. A terrorizmus-szakértő szerint az Iszlám Állam keretein belül a családtagok is komoly kiképzést kaptak, és a gyerekeket is megtanították a fegyverhasználatra, identitásuk egy jelentős része az ISIS-hez kötődik. Svédország azonban nincs abban a mentális állapotban, hogy ezeket az embereket befogadja és megváltoztassa, ennek levét pedig 15-20 év múlva fogják meginni – fogalmazott a szakértő.”

Özönlenek a migránsok Svédországba: nagy veszély fenyeget

Választási ígéretével szemben nem lassítja, hanem gyorsítja az országba érkező migrációt a bevándorláspárti baloldali kormány Svédországban. Nemcsak a családegyesítéseket könnyítené meg a szocdem kabinet, hanem az Iszlám Állam terroristáinak a rokonait is szívesen látná. A következő évtizedekben is óriási veszély fenyegeti a skandináv országot.

Aggodalom

Sas József nehéz menete.

A Jászai Mari-díjas színész-rendező thaiföldi nyaralása során rosszul lett, s egy mentő repülő fedélzetén tért haza Magyarországra március elején, felesége többhétnyi hallgatás után nyilatkozik a Blikk Online-nak.

„Nehéz menet lesz, ami Józsira vár. Meg kell gyógyulnia, most ezen dolgozunk. Én mindennap itt vagyok vele – mondta szűkszavúan Zsuzsa asszony, akit férje betegágya mellett értünk el, és igen zaklatott volt a hangja. – Sokan aggódnak érte, rengetegen hívnak, írnak, de nem vagyok olyan lelki állapotban, hogy reagáljak mindenkinek. Józsi telefonját ki is kapcsoltuk már, hogy pihenni tudjon. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki érdeklődik felőle!”

Sas József felesége férje gyógyulásáról: „Nehéz menet lesz, ami Józsira vár"

Mint azt a Blikk korábban megírta, a Jászai Mari-díjas színész-rendező thaiföldi nyaralása során rosszul lett, s egy mentő repülő fedélzetén tért haza Magyarországra március elején. - Nehéz menet lesz, ami Józsira vár. Meg kell gyógyulnia, most ezen dolgozunk. Én mindennap itt vagyok vele - mondta szűkszavúan Zsuzsa asszony, akit férje betegágya mellett értünk el, és igen zaklatott volt a hangja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70716/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-03-27 10:46:44
Ha majd befizeti azt a sok-sok forintnyi elcsalt adóját, akkor fogok picinyként aggódni az egészségéért!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?