Blogolj!

Ellenzéki összefogás: Újpesten máris eldőlt az első dominó

A szivárványos összellenzéki koalíció polgármesterjelöltje, Szalma Botond bejelentette visszalépését.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Több sajtóorgánumban is megjelent szerdán a hír, a DK-tól a Jobbikig terjedő összellenzéki összefogás néhány héttel ezelőtt elsütött újpesti csodafegyvere, a KDNP-ből kibukott Szalma Botond polgármesterjelölt bedobta a törölközőt. A politikus később megerősítette az értesüléseket, és döntését családi okokkal magyarázta. Az Origo szerint viszont „Gyurcsány elégedetlen emberei buktathatták meg” (a kerületben eddig meghatározó volt ugyanis a DK szerepe), és egyértelműen balliberális belháború áll a háttérben.

Az ellenzéki pártok az Újpesti Hírmondónak eljuttattak egy közleményt, mely – érdekes módon – azzal indokolja Szalma visszalépését, hogy a (már csak korábbi jelöltjük) arról tájékoztatta őket: „mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első”. Nem részletezte ugyanakkor, mit ért ezen.

Mindenesetre az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd a hírek szerint továbbra is egy polgármesterjelölttel és minden körzetben egy jelölttel, valamint közös listával kíván szembeszállni a Fidesz-KDNP indulóival. Arra kérik a választópolgárokat, fogadják el Szalma Botond döntését, és továbbra is támogassák a széles körű ellenzéki együttműködést.

Az Index emlékeztet: az évekkel korábban Schmitt Pál államfőt is támadó Szalmát 2014-ben zárták ki a KDNP-ből, mert független polgármesterjelöltként elindult a választáson a Fidesz jelöltje, Wintermantel Zsolt polgármester ellen. A bíróság 2018-ban szabálytalannak ítélte a kizárását, de Szalma ekkor magától is távozott a pártból.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70746/pics/lead_800x600.jpg
baloldal,ellenzék,összefogás,Szalma Botond,Újpest,választás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Varga Judit: a magyar ellenzék azonnal kérjen bocsánatot!

2020.05.01. 05:00
Hazudtak, de most már lebuktak!

Megdöbbentő az ellenzék viselkedése a járvány alatt

2020.04.06. 19:25
Egészen megdöbbentő az ellenzék viselkedése, amit a koronavírus-járvány alatt tanúsít.

Az ellenzék javaslatai hiteltelenek - A Fidesz kiáll a Járványügyi Alap létrehozása mellett

2020.04.04. 16:20
Az ellenzék már 2008-ban megmutatta, hogyan kezelnék a válságot: megszorításokkal, adóemelésekkel, …

Schiffer: az ellenzéknek meg kellett volna szavazni a felhatalmazási törvényt

2020.03.28. 16:40
Pár nappal ezelőtt Vona Gábor most meg Schiffer András gondolja úgy, hogy az ellenzéknek meg kellett volna szavaznia hétfőn az úgynevezett …

A baloldal a klímavédelemben is kétszínű és álságos

2020.03.09. 18:30
A baloldal a klímavédelemben is kétszínű és álságos, ezt mai akciójuk is bizonyítja - reagálás Tordai Bence (Párbeszéd) nyilatkozatára.

Fölényes Fidesz-diadal született Harsányban

2020.02.24. 05:50
Közel 70 százalékot kapott a kormánypártok jelöltje a Borsod megyei településen, megsemmisítő vereséget szenvedett a rejtőzködő szivárványkoalíció.

Sávjaira hullott a szivárvány, bedőlt az ellenzéki összefogás Kaposváron

2020.02.17. 09:30
Elváltak egymástól a szivárvány sávjai a somogyi megyeszékhelyen, az ötpárti összefogás négy szereplője is bemondta az unalmast. Csoda, hogy …

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Navracsics Tibor: Egy választás veszteségeiben sűrítődnek a korábbi egyoldalúságok és mulasztások

2020.01.22. 07:15
Navracsics Tibor hazatért. Az Európai Bizottságban 2014 és 2019 között egyebek mellett …

Ezeket a cikkeket olvastad már?